Orbán Viktor az ukrán helyzetről: Magyarországnak ebből a konfliktusból ki kell maradnia!

2022. február 23. 17:11

A kormányfő visszautasította azokat a baloldali javaslatokat, amelyek katonák és fegyverek Ukrajnába küldéséről szólnak.

2022. február 23. 17:11
null

A magyar kormányfő Benkő Tibor honvédelmi miniszterrel együtt találkozott azokkal a katonatisztekkel, akik Magyarország biztonságát garantálják parancsnoki munkájukkal – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A látogatás után a kormányfő arról beszélt, hogy a helyzet továbbra is komoly, feszült, mindent meg kell tenni a háború elkerülése érdekében.

Magyarországnak ebből a katonai konfliktusból ki kell maradnia; Magyarország biztonsága a legfontosabb”

– szögezte le.

Orbán Viktor ennek megfelelően visszautasította azokat a baloldali javaslatokat, amelyek katonák és fegyverek Ukrajnába küldéséről szólnak. A látogatásról készült videót a miniszterelnök teljes nyilatkozatával Orbán Viktor közösségi oldalán teszik közzé.

***

Márki-Zay magyar katonákat és fegyvereket is küldene Ukrajnába

A baloldal miniszterelnök-jelöltje a NATO-ra bízná a döntést. Bővebben is érdekel...

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 231 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fintaj
2022. február 24. 08:22
Az USA-ban már 2015-ben meg voltak a tervek Európa szétverésére. Nézzétek végig! https://www.youtube.com/watch?v=gGdcQMaLinE
fonak
2022. február 24. 01:19
Az ellenzék már küldené a magyar katonát ismét a Donhoz meghalni.
Gordon.
2022. február 23. 23:03
Választási süketelés! Nulla relevancia, halott dolog ezen rugózni. Mit mondott Márki Zajos? Azt, hogy mindent megtenne, mint miniszterelnök, amit a NATO közösen elhatároz. Ehhez hozzá tartozik, hogy a NATO katonai egységekkel nem vesz részt a konfliktusban és ezt egyértelműen ki is nyilatkozna. A többi csak szócséplés. Orbán gyakorlatilag ugyanezt mondja. Egyetért az EU döntéseivel a szankciókat illetően. A NATO kisszámú egységei jönnek Magyarországra és mint NATO tag, az ország hátteret biztosít a NATO infrastruktúrának. Fegyveres részvételről nincs szó, a NATO kimarad a jövendő harcokból (ha lesznek), viszont hozzájárul Ukrajna védelméhez bizonyos fegyverek (védelmi) szállításával - és ebben Magyarország is nyújt hátteret, mint NATO tag. Amúgy a NATO mindössze néhány ezer fős erőt vonultat fel a Balti országokban és Lengyelországban (a többszázezres orosz erőkkel szemben), ami csak védelmi és szimbólikus jellegű. De Putyin óvakodik fegyveres konfliktusba kerülni NATO erőkkel, úgyhogy ez a kis létszám is elég erre a célra. Ukrajna még ezt sem kapja meg, miután nem tagja a NATO-nak.
jánosbácsi
2022. február 23. 22:28
Beszart az utcai harcos . Most nem fontosak a kárpátaljai magyarok ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!