Ukrajna
ÉLŐ
Belgium
Szlovákia
ÉLŐ
Románia

Gyurcsány Ferenc nélkül nincs Demokratikus Koalíció! A pártelnök elismerte, hogy vereséget szenvedtek, de felelősségvállalásról szó sem esett (VIDEÓ)

2024. június 18. 10:46

Közösen cselekedtünk, közösen lesz majd véleményünk, hogy elrontottunk-e valamit, úgy, hogy most másképp csinálnánk, és ha igen, mit fogunk máshogy csinálni – mondta el egy videóban a DK-vezér.

2024. június 18. 10:46

Nyitókép: Mandiner-archív/Mátrai Dávid

Kár lenne nagyon cizellálni a dolgot, mert egyszerűen is meg lehet fogalmazni: vereséget szenvedtünk a múlt hétvégén– ezzel a beismeréssel kezdődött az a videó, amelyet Gyurcsány Ferenc tett ki a Facebook-oldalára kedd reggel.

A DK elnöke éppen ezért nem tartja meglepőnek, hogy ilyenkor jönnek a „jogos kérdések”. 

Miért történt mindez, kik a felelősök, le fog-e valaki mondani? Legtöbbször az elnök neve merül fel ilyenkor, valamint az is, most hogyan tovább?

Úgy fogalmazott, hogy ezeket fel is kell tenni, a válaszokat azonban meg kell fontolni, és a párt éppen ezt teszi. 

Mint elmondta: mivel mindenképpen szeretné elkerülni a különvéleményeket, nem nyilatkoznak külön-külön, hogy elkerüljék a vitákat. Jelenleg a beszélgetések közepén vannak, a válaszokat pedig az elnökségi ülésen összegzik, és ezt közölni is fogják a nyilvánossággal.

Közösen cselekedtünk, közösen lesz majd véleményünk, hogy elrontottunk-e valamit, úgy, hogy most másképp csinálnánk, és ha igen, mit fogunk máshogy csinálni

– mondta Gyurcsány, aki szerint ezt érezni is fogják a DK tagjai és szimpatizánsai.

Gyurcsány Ferenc tehát, ahogy Dobrev Klára sem vállalja a felelősséget, hisz egy esetleges lemondás, vagy visszalépés egyéni döntés, nem szükséges hozzá elnökségi döntés. Így Donáth Anna után vélhetően Gyurcsány Ferenc nem fog távozni a pártja éléről a választási kudarc miatt.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Választás 2024 aktában.

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pugacsov-0
2024. június 18. 18:40
Feri kár ennyire csűrni-csavarni, te ebbe a pártba sok pénzt fektettél, mondd ki, nem fogsz lemondani akkor sem, ha annyiszor elhangzott már, mekkora tehertétel vagy Klárival együtt az országnak.
antal-2
2024. június 18. 18:01
Egy normális világban a gyerekeinek kilőtték volna a szemeit és az apjuknak, anyjuknak kellett volna nyilvánosan agyonlőniük vagy kínhalált halnak előttük. Csicska matyhar geci. Hízik a zsírotokon! Istennek legyen hála!
antal-2
2024. június 18. 16:04
A DK. nem párt! Dobrev Klára egyszemélyes BT-je. DK-BT.
sagirdilsiz-2
2024. június 18. 15:39
Megnéztem a honlapjukon, hátha felszállt már a füst a gázrezsóról,----- de nincsen e lemondásról megerősített hír, láttam azonban a webshopjukban sok-sok nyakukon maradt árnyékkormány szuvenírt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!