Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Belülről, alapító bírálja Gyurcsány Ferenc DK-vezért

2024. június 17. 08:06

Lényegében nyugdíjba küldené könyvet írni Gyurcsány Ferencet a DK egyik gyulai alapítója. Arrafelé nagyon leszerepelt a párt.

2024. június 17. 08:06
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, volt kormányfő

Fotó: Ladóczki Balázs / Magyar Nemzet

Emlékiratokat írni küldte el egy levélben Gyurcsány Ferencet, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökét, egykori baloldali miniszterelnököt Leel-Őssy Gábor, a párt gyulai alapítója az önkormányzati választásokon elért eredmény miatt – írja a Magyar Nemzet.

Leel-Őssy Gábor 2022-ben az úgynevezett ellenzéki összefogás színeiben 33,93 százalékos eredményt ért el.

A „Tisztelt Elnök úr! Kedves Feri! Fleto!” felütéssel induló levél először felsorolja a 2006-is híres őszödi hazugság-beszédet elmondó, volt kormányfő állítólagos érdemeit:

„Szeretném megköszönni Neked, hogy a politika színpadára lépve bebizonyítottad, a baloldaliság nem a régi idők begyepesedett, elvtársi világa, hanem a demokráciában gyökeredző állhatatosság, amely az igazság keresését és az igazságosság biztosítását tűzte ki célul. Szeretném megköszönni Neked, hogy 

Őszödön elmondtad beszédedet, egy Európa felé haladó út alapjait letéve, miszerint: nincs ingyen ebéd, és ne nézzük többé hülyének a választókat.”

Leel-Őssy egy fordulattal azonban hangot vált, és felemlíti, hogy a DK alapítóinak 2006-os őszödi beszédben káromkodások közepette az mondta: „azért érdemes politikusnak lenni itt a XXI. század elején, hogy csináljunk egy másik világot.”

Ezután Leel-Őssy lényegében érdemei elismerése mellett nyugdíjazná a pártelnököt:

„Mi (sokan) ezt pontosan így gondoltuk és gondoljuk a mai napig. De innen lentről úgy tűnik, Ti ezt már elfelejtettétek. Nem lehet büntetlenül feladni az elveinket. Büntetésünk jogos és megérdemelt.”

Ezt is ajánljuk a témában

Idézi az őszödi beszéd végét, amikor Gyurcsány kijelentette: „Amíg nagy tempóval lehet menni előre, addig megyünk. Ha nem lehet menni, és elmagyarázzátok, hogy igen, de… Ahhoz énszerintem én nem köllök. Ahhoz más kell. És írok majd kib...ott jó könyveket a modern magyar baloldalról.”

Leel-Őssy megkéri a pártelnököt, hogy váltsa be ígéretét: 

„Fleto! Köszönjük az eddigieket, de itt az ideje nekiülni, megírni az első könyvet. Kasszasiker lesz. Én biztosan megveszem.”

Gyulát különösen erősen sújtotta a Gyurcsány-párt megroggyanása, s ennek már a választások előtt voltak jelei, ami azért is figyelemre méltó, mivel itt alapították a DK-t 2010-ben. Nagy port vert fel, hogy Békés vármegye második legnagyobb városában egyetlen képviselőjelöltet sem tudtak állítani a június 9-i önkormányzati választáson.

Hiába próbáltak meg ugyanis támogatókat találni, alig néhány aláírást sikerült összegyűjtenie a Demokratikus Koalíciónak Gyulán, mind a kilenc képviselőjelöltjük nyilvántartásba vételét elutasították. Így egyetlen baloldali képviselőjelölt maradt a városban, egy MSZP-s.

Leel-Őssy Gábor, aki 2019-ben DK-s polgármesterjelölt is volt Gyulán, akkor az írta: a jelölteknek összesen 218 darab aláírást kellett (volna) gyűjteniük az önkormányzati választáson való induláshoz. Ez huszonöt darab aláírást jelent jelöltenként és választókerületenként. Gyulán a választásra jogosultak száma: 24 110 fő. Tizenöt nap alatt, a 24 110 szavazópolgár közül nem sikerült 218 darab támogató aláírást begyűjtenie a DK-nak.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 188 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. június 17. 13:23 Szerkesztve
Apró pantomimos, lépj LE, vagy kösd FEL magad! "hibirik, hibirik, habrabra"
Mich99
2024. június 17. 12:19
Fletóbb a Fletónál...
DE JÓ
2024. június 17. 12:05
Fletót már leváltotta Pressman, csak nem szóltak nekik, amitől meg is vannak zavarodva. Viszont nem fogják elküldeni könyvet írni, mert Poloska Petinek nem feltétlenül a totális győzelem az elsődleges feladata, hanem csak az, hogy megbontsa a 2/3-ot, aztán majd Fletóékkal meg a maradék söpredékkel összeállva eljátszák a legyel receptet. Persze, a Majdan-os receptről sem tettek le, de ha az nem jön össze, akkor nekik jó lesz a lengyel recept is. És Mao receptje szerint rámennek az ifjúságra, ahogy a 16 éves német választók totálisan abszurd, gátlástalan, őrült ötlete is mutatja.
hátakkor
2024. június 17. 11:36
Feri 4-6%-on billegve hasznosabb sztem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!