Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Már Lendvai Ildikó is amellett érvel, hogy nem kell Dobrev és Gyurcsány Magyarországnak

2024. június 15. 09:28

Szerinte még az a „baloldali mentségünk” is szertefoszlott, hogy „a falu, a vidék kiszolgáltatottsága útját állja a változásnak”.

2024. június 15. 09:28
DOBREV Klára; BARKÓCZI Balázs; KUNHALMI Ágnes; GYURCSÁNY Ferenc

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Új publicisztikával jelentkezett Lendvai Ildikó, az MSZP volt frakcióvezetője, volt pártelnöke a Népszava hasábjain. Lendvai amellett érvel írásában, hogy 

új baloldal kell a régi helyett, a régi pedig bocsánatkéréssel tartozik a maradék híveinek.

Szerinte ugyanis „a régi már nem jó”, „kevés azt mondani: a vezetők mondjanak le”, és hiába „hallottam Dobrev Klára berekedő hangját, néztem fáradó arcát, láttam őt és a szocialista elnököket gyakorlatilag az országot járó autókban lakni”, Gyurcsány Ferenc pedig „színpadra illő személyes tragédiát is átél”, ez a végeredményen nem változtat: 

„Új szakasz kell, új emberekkel. A régi szakasznak itt a vége.”

Ezt is ajánljuk a témában

„A politika nem feltétlenül igazságos. Dolgozhatsz, beszélhetsz, amennyit bírsz vagy már nem is bírsz, ha nem éreznek szavaidban vagy szervezetedben elég erőt és hitelt. Bennünk nem éreztek. És nem bírnak tovább várni arra, hogy valamikor, újabb 14 év múlva majd megjön a szükséges erő. Elszakadt a cérna.” – fejtegette Lendvai.

„Összes baloldali mentségünk szertefoszlott. Még az is, hogy a falu, a vidék kiszolgáltatottsága útját állja a változásnak. 

A Tisza a Fidesz terepéről: a faluról és a kisvárosokból nyerte támogatói nagy részét. Ott valóban nagyobb a kiszolgáltatottság, de ez csak azt jelenti, hogy akkor mozdulnak, ha valódi erőt látnak” – írta.

Az MSZP volt pártelnöke szerint 

az új baloldal hosszabb távon nem a jelenlegi pártokból áll, „azok feladata annyi, hogy segítsenek egy új baloldali mozgalom létrejöttében”.

Felszólította politikustársait, „ne ismételjük meg a 2022-es vereség utáni kiábrándító éjszakát. Akkor szavazóink úgy látták: ezek önkritikára és következtetésekre képtelen teflonpolitikusok. Morális lejtőre akkor kerültünk. Ne kelljen újra átélniük. »A régi már nem jó«”.

 

Összesen 159 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. június 16. 13:19
Na,ugye! Hajrá,Ildikó! 😊🇭🇺😊🇭🇺😊🇭🇺😊🇭🇺
Mich99
2024. június 16. 08:52
De Ildi néni, ezt miért nem a választás előtt (és a Fletóval való összefogás helyett...) mondta...?!
goldie-2
2024. június 16. 08:07
Pillanatnyilag nem érek rá, de feltétlenül időt fogok szakítani a gyászra.
Farkas Piroska
2024. június 16. 07:08
Hogy Magyar Tisza Péter ehgez csatlakozzon?? Ugyanmá.... Mit szólna ehhez Manfred ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!