Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Egykori minisztere szállt bele Gyurcsányba: Le kell mondania! (VIDEÓ)

2024. június 13. 19:46

„Nagyon el vagyok keseredve, mint baloldali szavazó” – jelentette ki Lamperth Mónika az ATV műsorában.

2024. június 13. 19:46

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Az ATV Aktuál című műsorában a vendégek Bodacz Balázs műsorvezetővel elemezték a 2024-es Európai Parlamenti- és önkormányzati választások eredményét. A műsor vendégei Lamperth Mónika volt belügyminiszter, Németh Péter, a Népszava főszerkesztője és Póta György gyermekorvos voltak.

A beszélgetés során többek között szóba került, hogy a pár hónapja még jóformán ismeretlen Tisza Párt olyan eredményt el, hogy heteken belül hét képviselőt delegálhat az Európai Parlamentbe. Ez a formáció, vagyis a baloldali politikai motivációkkal is bíró Magyar Péter formációja az Európai Néppártba tart, épp emiatt is érkezik pénteken Magyarországra Manfred Weber, az EPP elnöke. De mint csütörtökön kiderült, 

Weber nemcsak Magyarral, hanem Semjén Zsolttal, a KDNP elnökével is tárgyal majd. A téma a kereszténydemokrata párt további tagsága lesz.

Ezt is ajánljuk a témában

Meglepő kijelentést tett Lamperth Mónika

Lamperth Mónika egykori belügyminiszter a műsorban kijelentette, úgy véli, hogy „a Tisza Párt egy tekintélyes része lesz a Néppártnak, hiszen a hét fő önmagában egy tekintélyes szám”. Ám nem sokkal később már az egykori főnöke, Gyurcsány Ferenc került terítékre. Hiszen Lamperth érdekességként behozta a DK zászlóshajójának számító XV. kerületet, ahol az EP-listás szavazáson 35,7 százalékot ért el a Fidesz, 29,5-öt a Tisza és 14,6 százalékot ért el a DK-MSZP-Párbeszéd. Ugyanakkor a regnáló polgármester, Cserdiné Németh Angéla és csapata nyert az önkormányzati választáson.

„Nagyon el vagyok keseredve, mint baloldali szavazó. (...) Éjjel megnéztem, mikor kiállt Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára és Kunhalmi Ágnes. Mintha nem értenének semmit ebből a választási eredményből. 

Nekem határozott meggyőződésem, és illő tisztelettel fel is kérem Gyurcsány Ferencet és a szocialista párt két elnökét, hogy mondjanak le

– húzta alá Lamperth Mónika. 

A volt belügyminiszter ezt követően felidézte, hogy 1998-ban, mikor egy „paraszthajszállal” elvesztették a választást, akkor Horn Gyula lemondott. „2010-ben, mikor akkora zakót kaptunk, hogy a fal adta a másikat, Lendvai Ildikó lemondott, én is lemondtam, mindenki lemondott” – tette hozzá.

A vonatkozó részt alább tekintheti meg:

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Syr Wullam
2024. június 17. 15:40
Nahát, Lumpen Mónika még él? 😵
Mich99
2024. június 16. 09:00
Mónika, Mónika..., késő bánat eb gondolat.
pesszimista
2024. június 14. 07:09
Mónika potencia növelő projektje Herényivel nem igazán vált be. Ugyanis az hiába szedte a szert, cerkájának görbülete nagyobb lett, mint amit az ÚNIÓ uborkánál engedélyez.
MyOp
2024. június 13. 23:59
Móni ne hazudj! Te is kommunista vagy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!