Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Gyurcsány újfent kiállt Karácsony Gergely mellett, aligha véletlen

2024. június 13. 22:13

A DK frakcióvezetője korábban az ATV műsorában maga is bevallotta, hogy ők kormányozzák a fővárost: ott vannak az emberei.

2024. június 13. 22:13

Nyitókép: Képernyőfotó

Gyurcsány Ferenc közösségi oldalán reagált a budapesti érvénytelen szavazatok pénteki újraszámolásának hírére. A DK elnöke úgy fogalmazott, 

mindent meg fognak tenni azért, hogy elvegyék Karácsonytól a főpolgármesterséget. 

Mindent. Miért gondolná bárki, hogy nem egy kész forgatókönyvet látunk?” 

Ezt is ajánljuk a témában

Gyurcsány bejegyzésében ezután úgy fogalmazott, „a Fidesz a választás előtt két nappal visszavonta saját jelöltjét és Vitézy támogatására szólította fel híveit. Magyar Péter bejelentette, hogy egyik jelöltet se támogatja és érvénytelen szavazat leadását ajánlotta híveinek. Ezek után a választásokat elveszítő Vitezy az érvénytelen szavazatok újraszámolását követelte” – idézte fel a történteket a DK-s politikus.

Az egykori miniszterelnök azzal zárta gondolatait, hogy „a Fidesz delegáltjai a Nemzeti Választási Bizottságban elrendelik az újraszámolást. A lehetséges fellebbviteli fórumok mindegyike, azaz a Kúria és az Alkotmánybíróság a Fidesz befolyása alatt működik”.

Karácsony mindenképp új választást kér Budapesten

Eközben úgy tűnik, mintha Karácsony Gergely előremenekülne. Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a regnáló főpolgármester – aki mindössze 324 szavazattal újrázott vasárnap – csütörtök délután rendkívüli sajtótájékoztatót tartott, ahol azt kérte, 

függetlenül az NVB vizsgálatától, ismételjék meg Budapesten a főpolgármester-választást.

Karácsony mindemellett pénteken 18 órára a Nemzeti Választási Bizottság épülete elé hívta szimpatizánsait. 

Ezt is ajánljuk a témában

„Ha a választók azt mondják, hogy mi kormányozzuk Budapestet, akkor mi kormányozzuk Budapestet”

Bár ellenfelei sokszor gúnyolódtak Szentkirályi Alexandrán, a fővárosi Fidesz listavezetőjén azért, mert azzal kampányolt, hogy „kitakarítja Gyurcsányékat a Városházáról”, ha alaposabban az épület falai mögé nézünk, akkor rájöhetünk, hogy a volt kormányszóvivő állításai fedik a valóságot.

Erről az ellenzéki politikus maga is beszélt nem sokkal a június 9-i választás előtt az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

A műsorvezető azon felvetésére, hogy a Városházán Gyurcsány-emberek dolgoznak, azt mondta: természetes, hogy olyan emberek ülnek a pozíciókban, akik a főváros többségét reprezentáló pártok világával működnek együtt. „Mi ebben a csodálatraméltó?” – tette fel a kérdést.

„Kezét csókolom, jó reggelt kívánok, igen, 

ha a választók azt mondják, hogy mi kormányozzuk Budapestet, akkor mi kormányozzuk Budapestet. Ez a dolgunk”

– vallotta be a DK vezetője, utalva azokra a fideszes kampányvideók, melyekben azt állították, az ő emberivel van tele a Városháza. Így ennek fényében nem is meglepő, hogy az érvénytelen szavazatok újraszámolása előtt a DK vezetője kiállt Karácsony Gergely mellett.

Gyurcsány Karácsony Gergelyen keresztül fosztja ki a fővárost

Szentkirályi Alexandra a Mandinernek adott interjújában május végén úgy fogalmazott, „a magyar politika egyik legsötétebb napja után nem az történt, hogy Gyurcsány Ferenc szemlesütve kivonult a közéletből, hanem Karácsony Gergelyen keresztül vezeti és kifosztja Budapestet. Az ő emberei irányítják a Városházát”.

„Draskovics Tibor a BKK igazgatósága élén landolt, Mártha Imre a fővárosi közműholdingot irányítja, Gál J. Zoltán, Gyurcsány volt kabinetfőnöke a főpolgármester főtanácsadója. Gyurcsány korábbi testőre vezeti a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságot. És ez még csak a kezdet: a baloldal fővárosi listáján olyan, a Gyurcsány-korszakot fémjelző figurák tűnnek fel, mint a nokiás dobozokról elhíresült Hagyó Miklós kabinetfőnöke” – sorolta a budapesti Fidesz vezetője lapunknak. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tavirozsa2
2024. június 14. 09:15
Fery bátyó, nem kellene itt kombinálni, sejtetni, ha a választás lebonyolításáért felelős fővárosi főjegyző, ill. kerületi jegyzők jól dolgoztak volna! Ez Karácsony sara is!!!
remi
2024. június 14. 08:08
A retekklubb szerint "egy budai kerületben" (talán a XI-ben, bár az utalás erre eléggé közvetett és lehet, hogy szándékosan félrevezető) már "újraszámoltak" és a vitézi 11 szavazattal lett beljebb. Lesz még itt estig izgi. Kénytelen leszek a körmömet rágni: marad a meglehetottsevótam magasvékonyjóllakottnapközis hülyegyerek vagy gyün a belpesti buzigyerek Nem is tudom miért kerülöm már évek óta a fővárost. Bár ahol ebből lehet választani......
states-2
2024. június 14. 07:14
Jó az szegény Balfaszgerinek, hogy az éppen megbukott Feri kiáll mellette?
hátakkor
2024. június 14. 07:13
KaróFeli mögül kiment a támogatottság..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!