Cseh Köztársaság
21:002024. június 26.
Törökország
Grúzia
21:002024. június 26.
Portugália

Gyurcsány bevallotta, hogy ők kormányozzák Budapestet

2024. június 04. 21:32

A műsorvezető a fideszes kampányvideók tartalmáról kérdezte a DK vezérét, miszerint az ő emberivel van tele a Városháza.

2024. június 04. 21:32
null

Nyitókép: Kurucz Árpád

Gyurcsány Ferenc volt az ATV Egyenes beszéd vendége. A DK-elnöke a Medián legutóbbi számai kapcsán elmondta: „a számok azt mutatják, hogy a következő négy-öt napban még el kell végezni a dolgunkat, amit el lehet”. Mint fogalmazott: ők már a hajrában nem foglalkoznak a mérésekkel, „hiszen szerte a világban igaz, hogy a szavazók 20-30%-a az utolsó pillanatban dönt”.

Gyurcsány kijelentette: 

ma egy igazi baloldali, Európa-párti tömörülés van: a DK.

Majd, miután a műsorvezető megkérdezte, minek köszönhető ez a zuhanás a mérésekben, leszögezte, hogy mindennek rendelt ideje van, és őt erről hiába is kérdezgetik. „Velem ezzel sokra nem fog menni” – húzta alá a pártvezető.

Gyurcsány kifejtette: majd ha vég lesz a választásoknak, akkor leülnek és mérleget vonnak, hogyan alakult a kormány pozíciója, illetve miként alakult át az ellenzéki térfél. „Most pedig megyünk, megyünk, megyünk, tízezer emberrel több száz lakásba fogunk bekopogtatni a napokban” – fogalmazott.

„Kék Fidesz”

Magyar Péter azon kijelentésére, miszerint Gyurcsánynak komoly szerepe van abban, hogy a Fidesz 14 éve kétharmaddal kormányozhat, azt reagálta: „Amit Magyar Péter képvisel, annak a lényegével nem értünk egyet. 

Nem igaz az az állítása, hogy van valamilyen titkos együttműködés a Fidesz és DK között. 

Kék Fideszként aposztrofál bennünket.” Mint mondta: megértették, hogy Magyar Péter ellenfele annak a gondolatnak, amit a DK képvisel. Gyurcsány azt is elárulta, elköltöttek ugyan 15-20 millió forintot Magyar Péter lejáratására, de „hol van ez ahhoz képest, amennyit a másik oldalon költenek erre”.

A DK-vezér szerint a mostani kampány érdekessége, hogy megérkezett egy új szereplő, aki el kellett helyezniük a politikai térképen. Azonban úgy tartja, hiába hisznek az emberek jobban Magyar Péternek a számok alapján, „a leghitelesebb párt Magyarországon a DK”.

Három szereplő

Gyurcsány kifejtette: van két év a következő választásokig. 

Minden bizonnyal három meghatározó szereplő itt lesz: a Fidesz, mi és a Tisza”.

A DK vezetője szerint most vasárnap kiderül, van-e még többsége a Fidesznek, „és ha nincs, akkor erre figyelmeztetjük a választókat”. Arra a kérdésre, hogy 2026-ban összefogna-e Magyar Péterrel, azt felelte: a DK bárkivel összefogna, aki elutasítja a Fidesz kormányzati gyakorlatát és filozófiáját.

A világ legtermészetesebb módja, hogy különböző pártok együttműködnek. A Fidesz lóg ki” – szögezte le. „Magyarország gondjaira-bajaira baloldali választ kell adni (...) 

A miniszterelnököt nem érdeklik a hétköznapi élet problémái, a baloldalt viszont igen” 

– tette hozzá.

Gyurcsány úgy véli: a Tisza párt valódi arca akkor mutatkozik majd meg, amikor nagy érték-dilemmákban kell majd állást foglalni. „Egyelőre túl vegyes a háttér, ami mögötte szerveződik” – fogalmazott. Szerinte a helyhatósági választások ezeket az értékalapú döntéseket nem mutatják meg.

„Ez a dolgunk”

A Városházán dolgozó Gyurcsány-emberekről elmondta: természetes, hogy olyan emberek ülnek a pozíciókban, akik a főváros többségét reprezentáló pártok világával működnek együtt. „Mi ebben a csodálatraméltó?” – tette fel a kérdést.

Kezét csókolom, jó reggelt kívánok, igen, ha a választók azt mondják, hogy mi kormányozzuk Budapestet, akkor mi kormányozzuk Budapestet. Ez a dolgunk

– vallotta be a DK vezetője, utalva a fideszes kampányvideók tartalmára, miszerint az ő emberivel van tele a Városháza.

 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jooeee
2024. június 09. 10:47
Ennyi sikerült Budapesten, ami látható és érezhető. Elég nagy gáz ez Feri. - Soros is másnak küldi a pénzeit. Jócskán lebőgtél megint öcsém, ekkora böszmeséget. Te egy rakás szerencsétlenség vagy a Geri barátoddal együtt.
catalina11
2024. június 05. 08:33
„Kezét csókolom, jó reggelt kívánok, igen, ha a választók azt mondják, hogy mi kormányozzuk Budapestet, akkor mi kormányozzuk Budapestet. Ez a dolgunk” – vallotta be a DK vezetője, utalva a fideszes kampányvideók tartalmára, miszerint az ő emberivel van tele a Városháza." hát Gyurcsány elvtárs, elég vacakul dolgoznak...
jooeee
2024. június 05. 08:12
Tényleg jól sikerült a kormányzás.
Hajnóczi Kristóf
2024. június 05. 07:57
A budapesti választók akaratának figyelembevételéről mindent elmond, hogyan lett többsége az NDK-nak a fővárosi közgyűlésben; az ún. "átülés" ugyanis magyarul azt jelenti, hogy a választások UTÁN kilóra megvettek más színben bejutott képviselőket a többség biztosításához (és így Évvég Gelgő folyamatos zsarolásához).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!