Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Gyurcsány Ferenc reagált a szavazatok újraszámlálására: Miért gondolná bárki, hogy nem egy kész forgatókönyvet látunk?

2024. június 13. 12:24

Pénteken kezdik a főpolgármester-jelöltetekre leadott érvénytelen szavazatok újraszámlálását.

2024. június 13. 12:24

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Gyurcsány Ferenc Facebook bejegyzésben reagált arra, hogy újraszámolják az érvénytelenül leadott szavazatokat a főpolgármester-választás kapcsán. 

Mindent meg fognak tenni azért, hogy elvegyék Karácsonytól a főpolgármesterséget. Mindent. Miért gondolná bárki, hogy nem egy kész forgatókönyvet látunk?” 

írta a korábbi miniszterlenök. 

„A Fidesszel megértő, konstruktiv ellenzéki szerepet játszó LMP jelölte a Fidesz egykori államtitkárát, Vitézy Dávidot Karácsony Gergely ellenében. A Fidesz a választás előtt két nappal visszavonta saját jelöltjét és Vitézy támogatására szólította fel híveit. Magyar Péter bejelentette, hogy egyik jelöltet se támogatja és érvénytelen szavazat leadását ajánlotta híveinek. Ezek után a választásokat elveszítő Vitezy az érvénytelen szavazatok újraszámolását követelte” – folytatta a DK frakcióvezetője. 

„A Fidesz delegáltjai a Nemzeti Választási Bizottságban elrendelik az újraszámolást. A lehetséges fellebbviteli fórumok mindegyike, azaz a Kúria és az Alkotmánybíróság a Fidesz befolyása alatt működik” – zárta gondolatait a politikus. 

Szerdán este beszámoltunk arról is, hogy Vitézy Dávid hogyan reagált az újraszámlálásra. 

Ezt is ajánljuk a témában

Kapcsolódó vélemény

undefined

Gyurcsány Ferenc

Facebook

Idézőjel

Azért álljon itt a valóság is, csináljon bármit a Fidesz: a választást Karácsony Gergely nyerte.

 

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
véna
2024. június 13. 21:01
Na megszólalt a nagy választási csalás szakértő is.
zakar zoltán béla
2024. június 13. 19:59
2002-ben mi történt? Az akkori választási főnökasszony Ályem Mónica hatására behódolt valakiknek, nem sokkal utána Bratyi Szlava viDéKére távozott?!
eljolesz
2024. június 13. 17:48
"Mindent meg fognak tenni azért, hogy elvegyék Karácsonytól a főpolgármesterséget. " Szerinted karigeci úgy született, hogy jár neki a főpolgármesterség, és csak elvenni lehet tőle?
KBA98
2024. június 13. 17:28
Bizony meg! Mert ez a nyomorultat te tetted a város nyakára, ezért együtt mentek a gulágra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!