Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

A kecském, Magyar és az ellenzéki sajtó

2024. június 23. 12:40

Ha a kecskémnek olyan sajtója lett volna, mint Magyar Péternek, akkor a kecském is 30 százalékot kapott volna, vagy még többet, mert az én kecském nem hazudik naponta, nem tagadja a jogállamot, tiszteli a sajtószabadságot. Az én kecském nem jár éjjel nőket zaklatni, nem részegedik le, nem bántalmaz senkit, hanem békésen szunyókál a szalmában.

2024. június 23. 12:40
Protestors Gather In Budapest For The Call Of Peter Magyar, Leader Of The TISZA Party
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

Nyitókép: Balint Szentgallay/Getty Images

„Magyar Péter híveinek visszatérő érve, hogy három hónap alatt több embert mozgatott meg, mint a parlamenti ellenzéki pártok 14 év alatt, és 30 százalékos eredményt ért el, míg azok együtt alig lépték át a 10 százalékot.

Ennek valódi okairól is említek néhány szót, amire nem Magyar Péter vagy más messiás a megoldás, de ezúttal elsősorban a jelenség egyik aspektusáról, az ún. «ellenzéki sajtóról» szeretnék szólni. Még akkor is, ha újságíró nem szívesen kritizál kollégákat.

Abban a közhangulatban, amikor mindenki megmondja, ki érett meg a pusztulásra, s ki maradhat, ki nem, nem hallgathatunk az Orbántól független sajtó állapotáról, mérhetetlen züllöttségéről, etikátlan romlottságáról, amely legalább annyira megérett a pusztulásra.

Úgy szoktam érzékeltetni, hogy 

ha a kecskémnek olyan sajtója lett volna, mint Magyar Péternek, akkor a kecském is 30 százalékot kapott volna, vagy még többet, mert az én kecském nem hazudik naponta, nem tagadja a jogállamot, tiszteli a sajtószabadságot.Az én kecském nem jár éjjel nőket zaklatni, nem részegedik le, nem bántalmaz senkit, hanem békésen szunyókál a szalmában. 

Az én kecském nem váltogatja az elveit, nem igazít mindent a hallgatósághoz, nem csal, hanem mindenkinek ugyanúgy mekeg.

Az én kecském nem a Finkelstein-istálló tanítványa, nem populista, nem demagóg, lehet vele értelmesen beszélni, nem harap, nem gátlástalan és főleg nem arcátlan. A kecském nem bosszúálló, senkit nem fenyeget, nem mutogatja magát, ellentmondást tűrő, kedves.

Az én kecském soha nem volt a NER élősködője, nincsenek diktátori hajlamai, nem önző, nem nárcisztikus és nem pénzéhes, emellett tartja a szavát. Nem vesz át EP-mandátumot kizárólag a pénz miatt, hanem megelégszik egy fej káposztával, amiből még marad is.

Mindezek a tulajdonságai 8 százaléknál többet nem tennének lehetővé, az üvegplafont nem tudná áttörni, ha nem lenne egy olyan sajtója, mint Magyar Péternek. 

Mert Magyar Pétert a függetlennek mondott erkölcstelen sajtó építette fel és ültette a megvezetett nép nyakára.

Ha a sajtó elvégezte volna a feladatát, Magyarra már senki nem emlékezne, csak úgy, mint egy volt fideszes szélhámosra, szerencsevadászra. Ehhez nem is kellett volna gyűlölettel és ellenszenvvel viseltetniük iránta, mint ahogy 14 éve az ellenzékhez viszonyulnak.

A sajtó feladata a tárgyilagos tájékoztatás, objektív értékelés, a társadalom védelme, ami a közszereplők elfogulatlan és részrehajlás nélküli ellenőrzésén alapul. 

Ha a sajtó elvégzi ezt a munkát, Magyar nem puccsolta volna meg az EP-választást, s az egész országot.

Celebet, hírességet és valóban messiást csináltak belőle, olyan tulajdonságokkal ruházták fel, amivel nem rendelkezik, s elfedtek mindent, ami a valóságot mutatta volna, hátrányos a megítélésének. Nem megvédték, hanem kiszolgáltatták neki az országot.

Bagatellizálták, amikor a Kreml-propagandát adta elő a Klubrádióban. Arról nem beszélve, 

ahogy Bolgár György szerelmesen búg Magyar Péternek, kifejezve csodálatát, a különleges megtiszteltetést, hogy a jelenlétében fürödhet, egyetlen épeszű kérdéssel sem zavarva.

Ha Magyar garázdálkodik egy éjszakai szórakozóhelyen, nőket zaklat, férfiakat pofoz, ahol biztonsági őröknek kell kidobni, akkor a 444 szerint «balhéba keveredett», mint egy ártatlan áldozat. A sajtónak nem azok a nők fontosak, akiket Magyar ízléstelenül zaklatott.

Az ellenzéki sajtó hazudik, manipulál, megtéveszt, éppen az ellentéte annak, amit sajtónak nevezünk. Kiszolgálja a Fidesz fanatikusainak szintjére süllyedt embereket, akik mindent is letagadnak, hazudnak, hogy hamis álmaikat és alaptalan reményeiket el ne veszítsék.”

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ad majorem Dei gloriam
2024. június 24. 21:57
Magyar Pétert nem az ügynökmédia felszopása, meg a Megafon fikázó cikkei emelték fel. Magyar Péter azért lett valaki, mert a bejáratott ellenzéki politikusok tökéletesen alkalmatlanok, és ezzel a választóik is tisztában vannak. Most kaptak egy reményt, hogy jön egy cselekvőképes valaki, és 30%-ot besöpört a Tisza pusztán azzal, hogy elindult. Ennyit ér az ellenzék. Magyar Péter karrierje addig tart, amíg be nem bizonyosodik róla az, hogy ugyanolyan alkalmatlan, mint a többi önjelölt messiás. Amúgy meg mélységesen ironikus, amikor Bartus az erkölcstelen médiáról ír.
I feel the earth move under my feet
2024. június 24. 07:34
Szegény Bartus... Magyar kilopta alóla a Pártot..
2024. június 24. 05:11 Szerkesztve
mandi-nezelodo-2 2024. június 23. 22:02 Bartus írása nem arról szól, amiről te beszélsz. Mindez addig nem zavarta, míg ugyanez a romlott sajto Gyurcsány , a Momentum alá játszott. A közös: Bartus ugyanúgy gyűlöli Magyarországot, mint eddig. Ugyanolyan beteg elme, mint Vásárhelyi, mint Gyurcsány, Puzsér és a többi internáci. A koncot félti!
2024. június 24. 05:03 Szerkesztve
Érdekes, hogy Gyurcsány, aki ugyanolyan nárcisztikus idióta, alkoholista, mint MP, nem érte el a kecskéjének az ingerküszöbét. Anno nagyon nem vehették be a bizniszbe, hogy egészen Amerikáig menekült a FESZ van után. Hát most nem a DK, nem a Momentum kapja a kömény dollárokat. Befektettek egy ropogósabb Gyurcsány 02 idiótába. Ilyen a BUX. Az országnak az egész baloldali csürhe az ártalmára van. A NER köré is, mint minden hatalom köré odacsapódnak az ilyen paraziták, mint MP. Mindig az a lényeg, mint kezd velük. A Fidesz leváltja, kilöki őket. A balliberàlisok tárt karokkal fogadják, ünneplik, trónra emelik! Ezt szolgálod évtizedek óta, most meg óbégatsz?! Edd meg a takarmányt, amit együtt főztetek ki. Hugyos Gyurcsány, hugyos MP. Tolvaj Gyurcsány, rabló MP. Mi hiányzik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!