Megint leköröztük Európát: újabb óriásberuházást jelentett be Szijjártó Péter

2024. április 24. 15:11

A nyolcmilliárd forintos befektetéssel nagyjából 150 új munkahelyet teremtenek.

2024. április 24. 15:11

Fotó: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Ahogy arról beszámoltunk: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter több kínai cég vezetőjével is egyeztetett Pekingben, majd örömmel számolt be róla, hogy az infokommunikáció területén a világpiac vezetői közé tartozó Fiberhome úgy határozott, hogy Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát.

Ezt is ajánljuk a témában

Tájékoztatása szerint a vállalat modern beruházást hoz a Győr és Tatabánya között fekvő Kisbérre, ahol optikai kábeleket fog gyártani. A projekt értéke nyolcmilliárd forint, amelyhez az állam 15 százalékos pénzügyi támogatást biztosít, ezzel hozzájárulva körülbelül 150 új munkahely létrehozásához a városban.

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártani, a nyolcmilliárd forintos beruházás nagyjából 150 új munkahelyet teremthet.

Mára már a kínai vállalatok a legmodernebb és legszofisztikáltabb technológiai megoldásokat igénylő ágazatokban is a világpiac vezetői közé tartoznak” – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Pekingben.

A tárcavezető a Fiberhome technológiai fejlettségi színvonalát aláhúzandó rámutatott, hogy a vállalat mintegy négyezer szabadalommal rendelkezik jelenleg. Szijjártó Péter leszögezte, hogy folyamatosan nő a kereslet az optikai kábelek iránt, ugyanis ilyen típusú infrastruktúrán zajlik a kommunikációs forgalom egy jelentős része, márpedig a kommunikációs igény egyre nagyobb.

„Amennyiben az optikai kábelek iránti igény tovább nő, és ha a gyártókapacitás további bővítésére lesz szükség, akkor már jelezte a vállalat, hogy további magyarországi beruházásokat fog végrehajtani.

Jó hír tehát, hogy a kínai vállalatok továbbra is az első számú közép-európai beruházási célpontjukként tekintenek Magyarországra,

s a folyamat, amelyben a kínai vállalatok hozzájárulnak a magyar gazdaság növekedéséhez, a jövőben is stabilnak látszik” – összegzett a miniszter.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2024. április 25. 19:22
"Pelso j. 2024. április 24. 19:40 Tehát ingatlan mutyi és/vagy a munkahelyteremtő támogatás mutyi. A poloskapetiknek, romentumosoknak semmi haszna belőle. "
Jack Reynor
2024. április 25. 17:36
Ez közepes nagyságú beruházás. Kisbér azonban kicsi település, ott érzékelhető hatást gyakorol majd a helyi munkaerőpiacra, jövedelmekre.
bispora
2024. április 25. 13:55
A 8 milliárd hol óriásberuházás? Lölő vagyonának századrésze...
Pelso j.
2024. április 24. 19:40
Tehát ingatlan mutyi és/vagy a munkahelyteremtő támogatás mutyi. A magyar embereknek semmi haszna belőle.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!