A feltámadás jól hangzik, csak nehéz hinni benne

2024. március 31. 17:19

Ha egy társadalom tagjai közül sokan nem hisznek a csodákban, arról az adott emberi közösség keresztény tagjai is tehetnek.

2024. március 31. 17:19
Gégény István
Telex

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Húsvét központi üzenete nehezen felfogható, de könnyedén életre váltható. Az utolsó vacsora, a kereszthalál, a feltámadás mind ugyanarról a szeretetről szól, ami nélkül csontszáraz lenne az életünk. Nekem, nekünk, valamennyi kereszténynek az a feladatunk, hogy ne győzködjük embertársainkat az általunk bizonyosságként elfogadott feltámadásról, az örök életről, hanem úgy éljünk, hogy minél többen vágyjanak hinni velünk együtt abban, hogy a halál nem végállomás. Hogy minél többen legyenek nyitottak a »meglepetésre«.

Karsai Dániel és társai meggyőződésem szerint boldogan szeretnének élni, és boldogan, emberhez méltó módon akarnak meghalni. A szenvedés, a betegségekkel való küzdelem csak akkor válhat áldozathozatallá bármelyikünk részéről, ha az örök élet reménye él a szívünkben, ha hiszünk a természetfelettiben, a csodákban. Ha egy társadalom tagjai közül sokan nem hisznek a csodákban, arról az adott emberi közösség keresztény tagjai is tehetnek.

Ha Magyarország legalább fele annyira keresztény lenne, mint amennyire ezt némelyek tényszerűen állítják, a húsvéti hétvégét ragyogó ünnepként, nagy örömben, közösségben, az örök élet iránti vágyakozással a szívünkben élnénk meg. Mindenki fel tudja mérni személyesen, a saját környezetében, mennyire igaz ez most ránk, magyarokra. Aki változást szeretne a jelenlegi állapothoz képest, bármikor tehet érte – önmagán kezdve a megújulást.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty21-6
2024. május 25. 00:54
🍓 ️ ­É­­r­t­é­­­k­­e­l­d­­ ­a­­­ ­­s­­z­­­e­­x­­­i­­­ ­p­­­u­n­­­c­­­i­­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
VL60
2024. április 02. 16:45
"A feltámadás jól hangzik, csak nehéz hinni benne" Ezt jól megírta. Magukra gondolva ez soha nem következik be! Végre egy kis önkritika.
kalamata
2024. április 02. 12:29
Sosem kedveltem Gégény álszent farizeusságát, jóenberkedését (sic!), most meg már unom is.
survivor
2024. április 01. 21:24
p051 A hit nem kíserleti tudomány....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!