Hont: Nekem szegezik azt a korábbi mondatomat, miszerint Novák Katalin ebbe az ügybe nem fog belebukni. Ezt így is gondoltam (VIDEÓ)

2024. február 18. 17:37

„Ahhoz, hogy az Orbán-rezsim működőképes legyen, időről időre meg kell mozgatni a rendszert, hogy az emberek ne lustuljanak bele a helyzetükbe” – fogalmazott a publicista.

2024. február 18. 17:37

A Demokrata újságírója, Bencsik Gábor és Hont András publicista voltak a Hír Tv Napi aktuális című műsorának vendégei, akik a Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit EP-képviselő lemondása utáni belpolitikai helyzetről értekeztek.

Ezt is ajánljuk a témában

„Az a furcsa helyzet, hogy most a Fidesz olyan bűnért fizet, amit nem követett el, ezért ki fog fulladni a téma napirenden tartása” – kezdte Bencsik Gábor, majd hozzátette:

Nem a gyerekekről szól ez a történet, hanem sokan úgy érzik, hogy fogást találtak a Fideszen és ütik a vasat, mert melegnek gondolják”

– jelentette ki Bencsik.

Hont András szerint nem a szigorított jogszabályok jelentik a valódi kulcsot a probléma megoldásához, hanem először gondolkodni kell arról, hogy mi jó a társadalomnak és hangsúlyosan, mi jó a gyerekeknek. Nem féltetlenül a szigor, így is tele vannak a börtönök.

Nem az ellenzék mondatott le eddig sem embereket, és eddig sem az ellenzék csinált igazából botrányt, hanem személyesen a miniszterelnök.

Amikor csütörtökön megszólalt, akkor lett igazából botrány. Ahhoz, hogy tüzet oltson, előbb tüzet kellett nyitni. Ez hosszú évek óta működik – fogalmazott Hont András, aki a pénteki, pártsemleges influenszertüntetésről is szót ejtett.

„Ha jól látom megjelentek a Tv2 sztárjai és a magyar válogatott orvosa, Zacher Gábor is. Ők gondolom nem azért mentek ki, hogy fogást találjanak Orbán Viktoron. Vagy ha igen, akkor a Tv2-höz és válogatotthoz beférkőzött az ellenzék. Ezt se tartom kizártnak”

– mondta Hont, majd így folytatta:

„Nekem szegezik a közösségi médiában azt a korábbi mondatomat, miszerint Novák Katalin ebbe az ügybe nem fog belebukni. Ezt így is gondoltam, visszanézve az eseményeket, ezt alappal gondoltam így. Ennek a jogi jelentősége, meglehetősen kicsi. Pár hónapról beszélünk, sőt, a kegyelmi ügy érintettje állítólag már házi őrizetben volt. Teljesen felesleges az egész procedúra, politikailag a süsüség netovábbja: ha fel van építve egy gyermekvédelmi kommunikáció, ilyen ügyben nem adok kegyelmet.

Politikailag ez a létező legnagyobb baklövés, de ezt még a fedő alatt lehetett volna tartani, ezt a miniszterelnök emelte fel. Orbán Viktor elég gyorsan tud dönteni”

– erősítette meg Hont András.

Ezt is ajánljuk a témában

A publicista így folytatta a helyzet elemzését:

Ahhoz, hogy az Orbán-rezsim működőképes legyen, ne ereszkedjenek meg a különböző csavarok, időről időre meg kell mozgatni a rendszert, hogy az emberek ne lustuljanak bele a helyzetükbe.

Lásd Varga Judit miniszteri lemondatásától kezdve, Lázár Jánoson át, a Rogán Antalt érintő kritikáig ez mind olyan, hogy mozogjon egy kicsit a rendszer, mert a végén bajok lehetnek. Ezt a saját táborának is el tudja mondani a Fidesz, hogy választáson nem tudnak legyőzni, de ha hibázunk, akkor ugrásra készen várják az ármányos erők, hogy átvegyék a hatalmat” – jelentette ki Hont András.

Fotó: YouTube-képernyőmentés

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2024. február 27. 18:11
Novák Katalin NEM BUKOTT MEG!
Héja
2024. február 21. 17:00
Újabb butuska találgatás. Varga Judit jóval korábban bejelentette a lemondását. Vissza akart menni Brüsszelbe. .
lájkbajnok
2024. február 18. 22:32 Szerkesztve
Orbán kiradírozta Jucit és Katót a fideszes történelemből. Teljesen eltűntek. Ha Putyinisztán vagy Kína lennénk, aggódhatnánk, hogy egyáltalán életben vannak-e.
nemecsek-3
2024. február 18. 22:00 Szerkesztve
Miért nem lehet esténként normálisan bejelentkezni ? 20-ból 19-szer visszadobja a bejelentkezést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!