Véget ért a tüntetés, a tüntetők egy része megtámadta a rendőröket a Lendvay utcában

2024. február 16. 17:25

Pár tízezren demonstrálhattak a Hősök terén.

2024. február 16. 17:25

A Novák Katalin és Varga Judit lemondásához vezető kegyelmi ügy a hazai celebiparból egy influenszertüntetést váltott ki, amelyet pénteken este hattól tartanak a Hősök terén. Az első képek már meg is érkeztek a rendezvényről.

Ezt is ajánljuk a témában

A tüntetést itt lehet nézni élőben:

Az eseményen visszaigazolta a megjelenését Gulyás „Partizán” Márton, a korábban a Momentumban politizáló, mostanra humoristának állt Pottyondy Edina, a Való Világban kezdő, mostanra a YouTube-on influenszerként szereplő Osváth Zsolt, a Fókuszcsoport beszélgetős műsort vezető Szabó Márton és Nagy Ádám, valamint Azahriah – ezzel a névsorral vág neki a péntek esti ellenzéki tüntetésnek a pedofíliát elítélő menet.

Ezt is ajánljuk a témában

Az egyik főszervező, Pottyondy hangsúlyozta, „csak azokat írtuk fel a listára, akik írásban is megerősítették, hogy feltehetjük őket oda, ezért van az, hogy sokan, akik megosztották a rendezvényt, nem szerepelnek rajta”, majd megjegyezte, „sajnos így is volt, akinek az esetében elkövettük azt a hibát, hogy az igent igenként értelmeztük, és nem gondoltunk arra, hogy az igen nemet jelent…”

Utolsó mondatával feltehetően Széki Attila Curtisre utalhatott, aki a napokban azért emelte fel a szervezőkkel szemben a hangját, mert állítása szerint úgy került fel a lista egyik első verziójára, hogy nem írt alá semmit, és nem csatlakozott semmilyen megmozduláshoz.

Ezt is ajánljuk a témában

A tüntetés résztvevői az egyik legnagyobb magyarországi Reddit-oldalon közzétették, hogy milyen eszközöket ajánlott magukkal vinniük a Hősök terére indulóknak.

A listán többek között szerepel a protektoros kesztyű, maszkok, az öngyújtó és a tűzgyújtókocka, valamint az újságpapír is. De a poszt arra is felhívja a résztvevők figyelmét, hogy vigyenek elég vizet, hogy legyen mivel mosni a könnygázt!

Ezt is ajánljuk a témában

Gulyás Márton a tüntetés házigazdája

A Partizán vezére beszédében felhívott mindenkit arra, hogy még nem késő elindulni és csatlakozni a tüntetőkhöz, mert elmondása szerint a társadalmi kiállást nem a YouTube előtt, hanem a Hősök terén lehet gyakorolni. Gulyás szerint vannak gyerekek, akiknek a nevelését „rábíztuk a társdalomra és sajnos mindannyian elbuktunk ebben”. A baloldali megmondóember úgy látja, hogy a tüntetés célja éppen ennek megakadályozása.

VV Zsolti a színpadon

Gulyás Márton a mikrofont beszéde után átadta a korábbi valóságshow szereplőjének, VV Zsoltinak. Szövegét – mint mondta – nem sikerült megtanulnia, de „zacisként” elmondta, hogy nem a kormányt akarja felszólítani lemondásra, hanem szerette volna elérni, ha hallatni tudják a hangjukat. VV Zsolti a nevelői visszaélésekről első kézből szerzett tapasztalatot, hiszen ő is nevelőotthonban nevelkedett fel. Szerinte a nevelők mindent megtesznek, de egy nevelőotthon soha nem fogja tudni pótolni a családot.

Pottyondy Edina a rendezvény végén szintén felszólalt

„Nem akarunk politikai hatalmat, csak támogatni szeretnénk az áldozatokat. Ötvenezer demonstráló nem elég, de egy jó kezdet. Nem az út vége, hanem az eleje. Látjuk, hogy sokan vagyunk, látjuk, hogy az emberségnek is van bázisa. Ha ezt a kiállást nem az utolsó előtti lépésnek látjuk, hanem az elsőnek, akkor újra van remény! Ebben az ügyben minden jóérzésű ember a társunk lehet” – fogalmazott a humorista.

A tüntetés zárásaként a jelenlévők elénekelték a himnuszt.

Az események azonban itt nem értek véget, egy kisebb csoport a Fidesz-székházhoz vonult. A Lendvay utcában előbb hangos skandálásba kezdtek, majd megtámadták a Fidesz székházát védő rendőröket. Erről itt olvashat.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 800 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2024. február 17. 14:02
Annyit hallottam, hogy ez az ingyenélő Potyondi el akar venni minden juttatást Novák Katalintól. Ez a szélesszájú kisbéka, aki világéletében nem dolgozott még egy napot sem. Ez aki a jobboldal elleni hergelésből, gyűlöletcunamiból, annak gyártásából tengeti a szánalmas kis életét. Novák Katalin ettől a hibától eltekintve nagyon sokat dolgozott értünk, a gyerekekért és egyáltalán. Ezután is dolgozni fog, nem lógatja a lábát, mint ez a kis malacorrú debil úgyhogy nem fog neki járni az a sok minden, amit ez el akar venni.
Tarpibp
2024. február 17. 12:00
Valóban elítelendő, annak a pedofil mosdatónak a felmentése. Az is természetes, hogy a nép ezen felháborodik és kell, hogy legyen következménye ebnek. Viszont az elég furcsa, hogy olyan szervezetek aggódnak a gyernekekért, akik pl. azért lobbiznak, hogy 10-12 éves gyerekekkel lehessen szexuális kapcsolatot létesíteni ha az beleegyezik. Azok akik számára teljesen elfogadható, hogy 8-10 éves gyerekek drag queennek öltözve táncolnak, vonaglanak felnőttek előtt.
janicsar-2
2024. február 17. 11:42
Nem igazán értem, hogy miért is volt ez a tüntetés? Mert állítólag, a gyermekek védelmében szervezték. De akkor mit kerestek tüntetők a FIDESZ székháznál, és miért mocskos FIDESZ-eztek? Érdekes! Nagyon érdekes! Egyébként, ha a FIDESZ-nek esze van, akkor az ellenzék ellen fordítja ezt a cirkuszt! Mert a kegyelem 9 hónappal ezelőtt történt, amit akkor leközölt a média. Reakció szinte semmi. Most, mikor közeledik az ep választás hirtelen fontos lett a kiszolgáltatott gyerekek védelme. Csak a szemellenzős emberek hihetik, hogy ez az egész, a gyerekek védelméről és nem politikáról szól.
KBA98
2024. február 17. 11:21
Ennek az ifjúságnak van kezében a jövő? no akkor Magyarországnak már nincs jövője!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!