Döbbenetes: az egyik NATO-tagország akár szárazföldi csapatokkal is megtámadná Oroszországot

2024. február 29. 19:36

Már több ország is reagált Emmanuel Macron francia elnök hétfői kijelentésére.

2024. február 29. 19:36

Lettország alapvetően nem ellenzi nyugati szárazföldi csapatok bevetését az Oroszország által megtámadott Ukrajnában, és fontolóra venné részvételét, ha a NATO-szövetségesek megállapodásra jutnának az ügyben – jelentette ki a lett védelmi minisztérium szóvivője szerdán.

A szóvivő azt követően nyilatkozott erről a dpa hírügynökségnek, hogy Emmanuel Macron francia elnök hétfőn felvetette nyugati szárazföldi csapatok ukrajnai telepítésének kérdését. 

Jelenleg nincs konszenzus arról, hogy hivatalos formában szárazföldi csapatokat küldjünk”

– mondta Macron hétfő este a kijevi vezetés támogatására a francia elnöki hivatalban összehívott konferenciát követően, amelyen mintegy húsz ország képviselői vettek részt. „De semmit sem szabad kizárni. Mindent meg fogunk tenni, amit lehet, annak érdekében, hogy Oroszország ne győzzön ebben a háborúban” – fűzte hozzá.

Több NATO-ország, köztük Németország elutasította Macron felvetését.

A lett védelmi tárca szóvivője felidézte, hogy Lettország az Ukrajna ellen indított háború kezdetétől katonai támogatást nyújt Kijevnek: részben fegyverszállítások formájában, részben ukrán katonák lettországi és más NATO-országokban zajló kiképzésével.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

A nyitókép illusztráció. Fotó: BERND VON JUTRCZENKA / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Mandiner éves előfizetés féléves áron!

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-74
2024. április 19. 21:18
🍓 ️ F­­o­­r­­­r­ó­­­ l­­á­­n­­­yok sz­­ex­­­et ak­ar­­n­ak, ba­­sz­d m­­­eg ők­­­et 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­.­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­𝗙­𝗨­­­𝗡
enidecsakfeljarok
2024. március 03. 20:04
A Lettek beküldenék a katonáikat, a Litvánok fenyegetőznek.... Ők mivel is harcolnának? 6000 katonával? És miért harcolnának azok a katonák? Ukrajnáért? A "szabad világ meg demokrácia" bullshitért? Olvasom a kommenteket, "Svédország küldjön Gripeneket Ukrajnának" Odamehetne az egész Svéd hadsereg, szart se érne az egész. A NATO azért erős, mert egy katonai blokk. Együtt "talán" elbírnánk az Oroszokkal, de így elemenként szánalmas amit felmutatnak az országok. Akárhogy is megy a számolgatás, Ukrajna számokban Európa egyik legnagyobb hadserege volt, akiket 2014 óta NATO kiképzők oktattak. Mit akarnak akkor a Lettek? Kik mennének a vágóhídra és miért? Milyen okból? Milyen céllal? Semmi értelme az egésznek....
Nimril
2024. március 02. 14:52
Kisegér az elefántnak a hídon: hallod, hogy dübörgünk? :D Még a saját légterüket is másoknak kell védeni.... Ostobák.
nsvliit-2
2024. március 01. 22:04
De Lettországnak van-e egyáltalán hadserege? :) :) :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!