„Tedd, amit mondok, vagy baj lesz!” – így oktatnak minket a tolerancia, a népakarat és az együtt döntés bajnokai

2024. január 31. 22:16

Az EU-ban a dialógust tényleg úgy képzelik, mint azt Boborján tapasztalta: „Beszélgettem a Besenyő Pista bácsival, és megmondta a véleményem.” Csak itt már beszélgetni se akarnak.

2024. január 31. 22:16
Famous,Swedish,Meatballs,Plate,On,Gravy,With,French,Fries.,Sweden
Ókovács Szilveszter
Ókovács Szilveszter
Mandiner Hetilap

„Ha nem születtem volna is magyarnak / E néphez állanék ezennel én, / Mert elhagyott, mert a legelhagyottabb / Minden népek közt a föld kerekén” – morogja Petőfi a kötetekből kihagyott, mert nem kései píszí nyelven íratott versében. Én meg 125 évvel később nézem az Európai Parlament vitanapját, amely ugyanúgy valamiféle nyilvános megszégyenítéssel tuningolt középkori istenítéletre hasonlít. A tempora dehogy mutantur! A történelmi allegória meglehetősen rétegzett, ám ugyanannyira terhelt a szituáció is, amelynek céltáblájában megint ott áll: Magyarország.

Az ország, amely állítólag „versengő autokrácia”, de közben működnek, osztódnak (igaz, nem szorzódnak) ellenzéki pártok, szabad a választás is. Ahol állítólag nincs sajtószabadság – először 2011 januárjában szűnt meg… –, közben nagy olvasottságú ellenzéki médiumok tucatjai működnek, és magyar érdektől való függetlenségüket az amerikai nagykövetség kasszája is biztosítja (élén egy igazi sajtós név), a diplomáciát egy „arabtavasz” típusú harc­állásponttal keverik.

Célra tarts, mert odatűzve Magyarország, amely lmbtq-tyulék nézőpontból állítólag maga a siralomvölgy, közben vonulnak, élettársaskodhat(ná)nak, szürkezónában megtűrve szivárványcsaládoskodhatnak, örökölhetnek, gyülekezhetnek, aktívkodhatnak – kivéve az iskolákat, a könyvesboltokat, de mintha azokon túl is volna élet. És a céltáblán hazánk, amely a migrációt mint emberi jogot állítólag sutba vágta, eközben ukrán menekültmilliók jöhettek át rajta, ukrán állampolgár-tízezrek maradnak itt tartósan, és Hungary preventively Helps. Amúgy pedig hazánk egyedüliként veszi komolyan az unió saját schengeni szabályrendszerét, így tartja a határt a Nyugat jövőjét aláaknázó muszlim ember­özönnel szemben.

És célzó lézerfolt az állítólag lecsúszó országon, amely még mindig elszakadva a nyugati keresetektől, miközben az EU őstagjainak több ezer pénzszivattyútelepe fölözi szapora ütemben a magyar piac bevételét, az itt-termelés és a bírált alacsony bérek adta extrahasznot. És mivel éves befizetéskor az EU bezzeg nem finnyás, kifizetés helyett viszont diktatúrázik, nyugodt is lehet afelől: az ő kútjai szívják majd a magyarok forrásait húsz év múlva is, nem fordítva.

Micsoda abszurd helyzet, amikor ez a sokszor kerékbe tört, mostanában is módszeresen rugdosott és véreztetett ország, a pária magyarok voksa is kellene például a médiával háborús pánikba hajszolt svédek NATO-tagságához! Vérig sértőn untermensches, ahogy ezek után azt üzenik: gyere, leszavaztunk helyetted, ide tegyél szépen három ikszet! Vagy ugyanazzal a pattogó hangsúllyal zsarolnak: vigyázz, következménye lesz a véleményednek!

Érteni vélem ambiciózus irányelvünket – nem kilépni, elfoglalni! –, de az EU is mintha NATO lenne és fordítva. E kettő Magyarországhoz való viszonyában egylényegű magatartást tanúsít, és mintha önmagát is átfolyatta volna a másikba. Amerika mintha az EU-ban is ott lenne, sőt, sőt! Törökország mintha egyikben sem sziporkázna, pedig, pedig! A britek pedig mindkettőben hol igen, hol nem. És legfőbb eleme közös halmazuknak, hogy a dialógust tényleg ugyanúgy képzelik, mint azt a fájdalmas emlékű Besenyő családnál Boborján tapasztalta: „Beszélgettem a Besenyő Pista bácsival, és megmondta a véleményem.” Csak itt már beszélgetni sem akarnak.

Tedd, amit mondok, vagy baj lesz – így tanítanak tehát a tolerancia, a népakarat és az együtt döntés szelídre sminkelt bajnokai, miközben e rágalmakkal, vádakkal, kötözködésekkel és megszégyenítéssel vegyes pokoljárás most már arról is szól, hogy a posztszovjet övezet kis népének szava mit ér a minden fluid európai embertőzsdén, ahova te csak piacnak, díszletnek és ágyútölteléknek kellettél. Vajon mikor jön rá a Baltikum, hogy ez róla szól? Mikor érzi a tízmilliós kategória, a cseh, az ír, a portugál és igen, a svéd, hogy ez a dac az ő jövőjéről is szól?

Aki nem vét egyszerre, arra uniós kilövési engedélyt ad Amerika. Ők már úgysem értik, de mi tartsunk ki, és merítsünk abból erőt, hogy legalább a célkeresztre szögeznek fel.

A Mandiner-elődlap Utolsó Figyelmeztetés (UFi) szerzőinek rovata

Nyitókép: Shutterstock 

 

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
..--..
2024. február 03. 16:17
-zsoltkom- Bondavary részére 2024. február 03. 13:35 "Az igazgató helyettes hamis tanúzásra akarta rávenni, kényszeríteni a gyereket. Ez is bűn, de ő nem volt pedofil." Mindazonáltal a pedofíliával kapcsolatos bűn. Olyan szavakat mondatnak a gyerekkel, amik kimondása eszébe juttatja a pedofilt és a vele történteket. A pedofil/a pedofília segítője az a büntetésből felmentett szar alak. Ha van egy kis empátiád és esetleg gyereked... biztos hogy nem leszel ilyen engedékeny. Tehát nem azt mondom, hogy a felmentett ő pedofil, hanem egy ilyen szörny alak, miért nem ülheti le a büntetését? Ha a törvény az kikerülhető törvény a Fidesz Fülbevaló Katinak, akkor egy könyvtárat, miért büntetnek meg valóságosan a fóliázott könyvek "tiltott" helyen tartásáért?? Őket is felmenthetnék. A felmentett hiába nem pedofil, a felmentése mégis a pedofilokat igyekszik elfogadhatóvá tenni. És egyben annak a bántalmazott gyereknek tapossák sárba az igazságérzetét és alázzák még Fidesz-államilag is!!
..--..
2024. február 03. 15:46
-zsoltkom- tapir32 részére 2024. február 03. 10:59 folytatás... Mindazonáltal Deák nem volt képes megakadályozni az aradi vértanuk kivégzését. Az 1848-as forradalom a szükséges " háborúpártiság" eredménye. Deák eközben ugyan tárgyalt, de egy sor emberéletet követelő korszak a kiegyezésig lezajlott. Haynaunak a rémuralma... Bach-korszak... És csak a Habsburg Birodalom haldoklása tette lehetővé Deáknak a kiegyezést. Itt meg kell említeni hasonlóan fontos személynek Ferdinand Beust báró külügyminisztert, aki szintén a kiegyezést tartotta észszerűnek csak a kabinet gondolkozására hatva. Mindazonáltal a " békepártiságnak " meg az az előzménye Deák Ferenc esetében, ami 1848 és 1867 évkülönbsége. Tehát 19 év. Egy kissé gúnyolódva mondom, hogy az ukrán-orosz háború még csak 2 éve tart. A háborúnak is és a békének is meg van az ideje. Egy ilyen Orbánnal meg csak hosszabbítani lehet a békére érés idejét.
2024. február 03. 15:46 Szerkesztve
-zsoltkom- tapir32 részére 2024. február 03. 10:59 " Deák Ferenc azért volt a haza bölcse, mert kiegyezett a királlyal, mielőtt az egész ország ráment volna az ellenállásra." (Azt most nem is firtatom, hogy milyen királlyal... lehet, hogy helyreigazítást kellene írnod.) Egy kicsit más dimenzió Deákra... "„ Sok kincsekkel áldotta meg a természet hazánkat, de az irigy sors megtagadta tőlünk a legszebb áldását, a közértelmet és egyetértést – talán azért, hogy a magyar soha virágzó nagyságra ne emelkedhessék, soha igazán szabad és független ne lehessen. ” – Országgyűlési beszéd a vallás és a lelkiismeret szabadságáról, Pozsony, 1833. július 13.[29]" (Wikipédia)
SandorL
2024. február 03. 14:43
Birom ezt a fickot; mint elzarandokolt, de lelekben orok Veszprem-i.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!