Némileg hangzatosan, de valós indulatból teszem fel a kérdést: milyen ország ez?

2024. január 14. 07:24

És mi meg itt állunk, tényleg tehetetlenül, fogyó reménnyel.

2024. január 14. 07:24
null
Németh Péter
Németh Péter
Népszava

„Hanyadszor és hiába. Hanyadszor próbálkozunk megérteni valamit abból, amit Orbán Iványi Gáborral művel, de képtelenek vagyunk bármit felfogni belőle. Mint ahogy arra is képtelenek vagyunk, hogy bármilyen hatást gyakoroljunk a miniszterelnökre: nem tisztességes dolog, ami a lelkésszel és iskoláival, hívei­vel, egyházával történik. Születhet bármennyi írás, szervezhetnek akárhány demonstrációt, Iványiék helyzete egyre rosszabbá válik. És mi meg itt állunk, tényleg tehetetlenül, fogyó reménnyel, a segítség parányi részét nyújtva, amely, mint látjuk, még a túléléshez is kevés.

Sokszor megírtuk már, sokszor próbáltuk felhívni a figyelmet ezekre a méltánytalanságokra, állapítsuk meg: lényegében nulla eredménnyel. Ezt az országot, úgy látszik, vajmi kevéssé érdekli a hátrányos helyzetű gyerekek sorsa. Sőt, a kormányzat még eszerint puszta passzióból vagy ki tudja, milyen okkal indokolt bosszúból még szegényebb, lehetetlenebb sorsba sodorja őket. Sokan beszélnek itt szociáldemokráciáról, ellenzéki pártok sora, még maga a hatalom is, de hát mindaddig csak szlogen marad az ilyesmi, amíg hasonló helyzetek előfordulhatnak az országban. Előállhat olyan helyzet, amikor egy üldözési hadjáratnak a szegény gyerekek a valós áldozatai.”

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jan36
2024. március 27. 14:15
És a valótlan adóbevallások? Azokkal hogy is volt? Ti ma született báránykák!
istvanszluka01
2024. január 15. 03:13 Szerkesztve
Szerencsére Magyarország olyan ország, ahol a hatóság megvédi a hátrányos helyzetű gyerekeket az adócsalóktól, legyenek azok bárki által támogatva. Mert aki az adókkal csal, az a hátrányos helyzetűeknek szánt támogatásokkal is nagyobb valószínűséggel fog csalni.
cicologus
2024. január 14. 23:00
milyen ország?hát olyan ,amiben az iványi még nincs tömlöcben,téged meg nem húztak még karóba
díszponty
2024. január 14. 22:25
Petya! Egy Marx veszett el benned. Egyben be is bizonyítottad, hogy attól vagytok egyre hülyébbek, hogy saját magatokat hergelitek. Godotra vártok. De ő nem jön. Felpumpáljátok a szart, hátha szétpukkad és mindent belep, de csak egy fáradt fing jön belőletek. Hát ennyi volt Petya. Végetek van
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!