Kiborult a HVG: az utasok jól járnak, de Karácsony Gergely eladta a jövőt Lázár Jánosnak

2024. január 30. 14:40

A lap szerint „benne van a pakliban, hogy Karácsony Gergely a Lázárral kötött paktum aláírásakor a fővárosi önkormányzatiság történetének könyvébe is beírta a saját nevét fekete betűkkel.”

2024. január 30. 14:40

Mint a Mandiner olvasói emlékezhetnek: megegyezés született a BKK-bérletek ügyében, a megállapodás értelmében pedig a Budapest-bérlet változatlanul érvényes marad a főváros egész területén a BKK mellett a MÁV, a Volán és a HÉV járatain is. A Pest vármegyére váltott havi bérletet, illetve a havi országbérletet 2024. március 1-től a BKK járatain is elfogadják. Mindegyik bérletet mindkét fél árusítani fogja minden értékesítési csatornáján. A megegyezés részleteiről ide kattintva olvashat bővebben!

Ezt is ajánljuk a témában

Kiborult a HVG: Karácsony Gergely eladta a jövőt Lázár Jánosnak

A HVG nagyon nem örült a megegyezés eredményének, amely a lap szerint azt is jelenti: „a kormány (közlekedés)politikai döntéseitől függ, hogy a BKK-nak (a fővárosnak) mennyi lesz a menetdíj-bevétele, illetve hogy ezek a pénzek pontosan milyen ütemezésben, milyen csatornákon keresztül folynak be.”

Mint a HVG részletezi, szerintük

ez ideális körülmények közt is azt jelenti, hogy Karácsony Gergely főpolgármester legalábbis feladta a főváros önálló tömegközlekedési tarifapolitikáját, és kiszolgáltatta a mindenkori önkormányzatot a mindenkori kormánynak.”

És itt nem állt meg a lap. Mint fogalmaztak: „a jövőt nem látni, de legalábbis benne van a pakliban, hogy Karácsony Gergely a Lázárral kötött paktum aláírásakor a fővárosi önkormányzatiság történetének könyvébe is beírta a saját nevét fekete betűkkel.”

„Szó se róla, napi politikai szinten egyik katasztrófa a másikat követte, kezdve a tömegközlekedési megállapodás körüli börleszkkel, folytatódva a járatritkítási botránnyal, majd az egészet betetőzte Walter Katalin BKK-vezér pulykás hasonlata. És még el sem kezdődött a kampány” – zárta sorait a lap.

***

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

 

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lakat1983
2024. január 31. 00:32
Vinnyog a hávégé, tehát jó hír.
iimre
2024. január 30. 19:03
"Ízisz január 30. 18:04 Z. karácsony nem dönt egyedül semmiben... A főnöke az alkoholista, kigyózó, hugyos lopcsótányferkó az árnyékból piszkálgatja egy hosszú bottal, nehogy össze gergelyezze magát véletlenül... Így adja neki az utasításokat, ami most is megtörtént... 💯👌💤" Mint azt láthatta mindenki, ugye: https://t.ly/OQ3vD /Gyurcsótány krákogással jelzi Csicskarácsonynak, ne válaszoljon az újságírónak
Ízisz
2024. január 30. 18:04
Z. karácsony nem dönt egyedül semmiben... A főnöke az alkoholista, kigyózó, hugyos lopcsótányferkó az árnyékból piszkálgatja egy hosszú bottal, nehogy össze gergelyezze magát véletlenül... Így adja neki az utasításokat, ami most is megtörtént... 💯👌💤
Chekke-Faint
2024. január 30. 16:57
RasPutin. Szeretném, ha megneveznéd azt a baloldali kormányt aki a magyarokat védte és nem a külföldi érdeknek játszotta át a magyar érdeket. Nos sorold. Ezer karakter áll rendelkezésedre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!