Karácsony Gergely nem fogadta el az utasokat levágandó pulykákhoz hasonlító BKK-vezér lemondását

2024. január 26. 09:40

Visszavonta a járatritkítást is.

2024. január 26. 09:40

Karácsony Gergely nem fogadta el a „pulykázó” BKK-vezér lemondását. Mint írta a Facebook-oldalán, „Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója a tegnapi sajtóbeszélgetésen egy rendkívül szerencsétlen mondatot mondott, 

Ezt is ajánljuk a témában

amiért tisztességgel elnézést kért és felajánlotta nekem a lemondását”.

Viszont, a főpolgármester azt nem fogadta el, ugyanis szerinte „egy rosszul megfogalmazott mondat, ami nem tükrözi a vezérigazgató személyes meggyőződését, nem írja felül azt a kiváló szakmai munkát, amit az elmúlt években a budapesti közösségi közlekedés érdekében a BKK végzett”.

„Büszke vagyok rá, hogy ilyen kiváló emberekkel dolgozhatok egy csapatban a budapesti közösségi közlekedés fejlesztésén” – tette hozzá Karácsony.

Vége a járatritkításnak

A főpolgármester a járatritkításról is írt egy pár sort – amikben bejelentette, hogy vége a sok kritikát kiváltó átszervezésnek: „a legjobb szakmai javaslat is elvérezhet, ha az egyesek gátlástalan önzésének és a lejárató politikai kampánynak válik áldozatává. A teljes budapesti közösségi közlekedés mindössze néhány ezrelékét érintő átcsoportosítás a főpolgármester-jelölti politikai kampány martalékává vált, ami alááshatja a közösségi közlekedésbe vetett bizalmat. Az pedig többet árt, mint amennyit a jobb menetrend használ. 

Ezért arra kértem a BKK munkatársait, hogy óvják meg a szakmai munkát a politikai kampány hatásaitól, állítsák vissza a korábbi menetrendet, és a közlekedési fejlesztésekről egyeztessenek a kerületekkel.”

Nyitókép: MTI / Illyés Tibor

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2024. január 26. 18:03
Nem GeLgely nem fogadta el a Pulyka lemondását, hanem Bajnai, hiszen ő nevezte oda ki.
jucus52
2024. január 26. 17:31
"nem tükrözi a vezérigazgató személyes meggyőződését..." Tényleg?? Dehât személyesen ő mondta! Te ökör Karácsony, tényleg nem látod, hogy ki vagy nyírva?!
béka
2024. január 26. 16:11
A kassza mellett űlő jó elvtársnőt meg kell becsülni.
zavulon
2024. január 26. 15:23
Pedig kellett volna. Csak ugye Feri letelefonált a hegyről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!