BKK-vezér a járatritkításról: Az utasokat ebbe a folyamatba nehéz lett volna bevonni, mert az olyan, mintha hálaadás előtt megkérdeznék a pulykát, hogy mi legyen vele

2024. január 25. 19:50

Olyan érvelést hozott össze a BKK-vezér a járatritkítások kapcsán, hogy azt még az SZDSZ-es exminiszter, Kóka János is megirigyelné.

2024. január 25. 19:50
null

Mint ismert, a BKK-járatritkítása miatt január 19-étől a hétfői és a pénteki napokon csúcsidőben több sűrűn közlekedő járat menetrendje változott meg. Információik szerint több olyan járatot is érint a változtatás, ahol 12-15 percesek a követési idők. 

Walter Katalin vezérigazgató szerint azonban az ügyben társadalmi egyeztetésre csak akkor lett volna szükség a mostani intézkedést megelőzően, ha járatok szűntek volna meg, vagy ha hálózati átalakítást hajtottak volna végre – írta meg a 24.hu.

Október 26-án ugyanakkor egyeztettek a Közlekedő Tömeg képviselőivel – erről a szervezet azt állította, hogy ez nem igaz –, majd másnap a VEKE és a Magyar Közlekedési Klub vezetőivel. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) által szervezett háttérbeszélgetésen Walter úgy fogalmazott, hogy az utasokat ebbe a folyamatba nehéz lett volna bevonni, mert az olyan, mintha 

hálaadás előtt megkérdeznék a pulykát, hogy mi legyen vele” 

– fogalmazott a BKK-vezér.

Ez a mondat kísértetiesen hasonlít Kóka János SZDSZ-es exminiszter szavaira a kétezres évek elejéről, amikor is úgy fogalmazott – tárcájának rögtönzésszerű leépítési stílusát bíráló kárvallott beosztottjaival kapcsolatban –, hogy 

a mocsár lecsapolásáról nem a békákat szokták megkérdezni. 

Vitézy Dávid Walter szavaira reagálva azt írta Facebook-bejegyzésében, hogy „ha ez a mondat tényleg így elhangzott, a BKK vezérigazgatójának  távoznia kell a posztjáról. Karácsony Gergely főpolgármesternek pedig elnézést kell kérnie a budapestiektől, és azonnal visszavonni a járatritkításokat”. 

Nyitókép: Lakatos Péter

 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barni-a-hegyrol
2024. január 26. 17:23
Kedves ellenzék! A valóság fog benneteket megpulykázni júliusban. Igen, már megint.... Csak gondoltam szólok.
Aerion
2024. január 26. 12:13
DFK Nem lemondania kell, hanem a balfasz kamuGerinek kellene azonnali hatállyal kirúgnia. --------------- Egy normális vezető ezt tenné, egészen pontosan egy normális vezető ILYET ki se nevezne. De ennek a társaságnak EZ a normális. Így tekintenek a rajtuk kívüli világra.
Aerion
2024. január 26. 12:12
BKK-vezér a járatritkításról: Az utasokat ebbe a folyamatba nehéz lett volna bevonni, mert az olyan, mintha hálaadás előtt megkérdeznék a pulykát, hogy mi legyen vele ------------------- EZ pontosan ugyanaz a minőségű magyarázat, mint amikor egy horváth ágnes nevezetű élőlény egészégügyi miniszter képében a budai gyermekkórház bezárása kapcsán kijelentette, fölösleges a budai jó levegő az asztmás gyermekek gyógyításához. https://magyarnemzet.hu/archivum-magyarnemzet/2008/05/liberalis-lobbi-a-pszichoterapia-ellen
DFK
2024. január 26. 11:48
Nem lemondania kell, hanem a balfasz kamuGerinek kellene azonnali hatállyal kirúgnia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!