Újratöltve

2023. november 22. 22:50

De miért ragasztották le Alex jobb kezét a felemelt mutatóujjal?

2023. november 22. 22:50
Szénási Sándor
Klubrádió

„Egy híroldal olvasója hívta fel a figyelmet arra, hogy a NER plakátjáról, amelyen eddig egy szemüveges fiatalember emelte fel fenyegetően a mutatóujját az Európai Bizottság elnöke mögött, a mondott ujj hirtelen-váratlan eltűnt. Az új változaton a  szemüveges már mutogatás nélkül bámul, igaz, nem kevésbé nyomasztóan. Az oldal azt írja, a változásra a kormány egyelőre nem adott magyarázatot.

Ilyenkor jönnek az összeesküvés-elméletek. A plakátra ugyebár az van írva, hogy ne táncoljunk úgy, ahogy ők, mármint Ursula von der Leyen és Alex Soros fütyülnek. Ez világos beszéd, leszámítva azt, hogy senki sem tudja, ki a fene ez az Alex, túl azon, hogy a névazonosság okán nyilvánvalóan az öreg Soros rokona, a plakáton eljátszandó szerepe szerint egy apapótlék. Soros György ugyanis visszavonult, az alapítványát a fia gondozására hagyta, és ezzel a lépéssel rútul cserbenhagyta a NER propagandát, amely a papa működésére egész világrendet épített föl, és kétséges, hogy a nála sokkal jelentéktelenebbnek tűnő utód alkalmas lesz-e a globális gonosz szerepére.

Az öreg Sorosnak története volt attól kezdve, hogy Schwartz Györgyként született Budapesten, hogy bujkált a nyilasok elől, hogy 1947-ben, végképp belátva, hogy Kelet-Európa menthetetlen, Londonba menekül, itt végez a London School of Economics-on, húsz év múlva már dollármilliókat keres Amerikában, 1992-ben pedig igazi tőzsdecápaként egymilliárd dollárt a brit fontválságon. Közben a Nyílt Társadalom Alapítványa 1979 és 2017 között 11 milliárd dollárt költ civil mozgalmakra és emberbaráti célokra. Magyarországon 1984-ben jelenik meg, előbb a szabadság bajnokaként ünneplik, már aki persze, mondjuk a Fidesz igen, majd a nemzet ellensége lesz, a szuverenitás gyilkosa, míg Romániában magyar revizionistaként tartják számon. Egy gazdag élet.

Ezzel szegény Alex aligha tarthat lépést. Született amerikaiként nem sokat érthet abból, ami apját vonzotta-taszította KK-Európában; elkötelezettsége, küldetése nincs, bár bizonyára kiváló menedzsere az alapítványi vagyonnak. NER-szempontból szinte értéktelen, pláne, hogy folyamatosan vonul ki erről a környékről, az új fókusz Amerika és Afrika. Velünk már nincs mit kezdeni. Hát innen kéne nyerni az agyzsibbasztóknak. 

De miért ragasztották le Alex jobb kezét a felemelt mutatóujjal? Talán valaki arra gondolt, a felemelt ujj nem is annyira fenyegető, mint inkább figyelmeztető, hogy tényleg ne táncolj úgy, ahogy én fütyülök, mert bajba jutsz magyar, ergo egy tudathasadásos Soros-fiókát mutatott? Vagy nem is az övé volt a kéz, máshonnan lopták le, de aztán megszólalt bennük a jogtisztelet? Ez utóbbi a legvalószínűbb.”

Nyitókép: Magyarország Kormányának hivatalos Facebook-oldala

 

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jostothu
2023. november 24. 14:37
Vihar egy vödör nyálban. Ez a klubrádió.
KBA98
2023. november 23. 17:27
Alex rá fog b...ni! de nagyon! Annyira utálják őket, annyi rosszat tettek e világban, hogy nem jósolok neki annyi időt, mint a múmia apjának! El kéne olvasni a külföldi véleményeket is!
strz-123
2023. november 23. 12:08
"NER-szempontból szinte értéktelen, pláne, hogy folyamatosan vonul ki erről a környékről, az új fókusz Amerika és Afrika." Azért a lengyel választásokon elég sokat dolgozott ez a csapat. Hazudni csak szépen...
nemecsekerno_007
2023. november 23. 09:37
Azé, hogy odaférjen a neve, hülyegyerek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!