Nekiment a genderideológiának a Professzorok Batthyány Köre

2023. november 28. 12:04

Az LMBTQ-irányultságok képlékenyek, a melegpárok által nevelt gyermekek közt tényleg több lesz a meleg – hangzott el az eseményen.

2023. november 28. 12:04

Genderügyben tartott szimpóziumot november 27. hétfő este a Professzorok Batthyány Köre Tényi Tamás pécsi pszichiáter professzor, Rihmer Zoltán pszichiáter professzor és Szilvay Gergely politológus, A genderelmélet kritikája című kötet szerzője, lapunk főmunkatársa részvételével. 

Tényi Tamás (Pécsi Tudományegyetem, Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika) ismertette annak történetét, miként akadályozta meg egy baloldali kisebbség a Magyar Pszichiátriai Társaságban, hogy a társaság lapja, a Psychiatria Hungarica leközölje Szilvay Gergelynek a szakember tudósok által sztenderd módon lektorált tanulmányát – melynek következtében ő lemondott a lap felelős szerkesztői pozíciójából és kilépett a társaságból. (A tanulmány később a Bioetikai Szemlében jelent meg.)

Ezt is ajánljuk a témában

Rihmer Zoltán (Semmelweis Egyetem, Klinikai és Kutatási Mentálhigiénés Osztály) a szocializáció szerepéről a pszichoszexuális fejlődésben, azaz számos tudományos tanulmány idézésével azt mutatta be, hogy a Magyar Pszichiátriai Társaság és a Magyar Pszichológiai Társaság elnökségeinek  2022 elején (a szélesebb vezetőség és a tagság megkérdezése nélkül, puccsista módon) kiadott, a gyermekvédelmi törvényt bármiféle tudományos hivatkozás nélkül kritizáló 

állásfoglalásának azon két állítása, hogy a nemi identitás kizárólag biológiailag meghatározott, illetve hogy a melegpárok által nevelt gyermekek közt nem több a meleg, nem  igaz.

 

Ezt is ajánljuk a témában

Kifejtette: mind a nemi orientáció, mind a nemi identitás kialakulásában szerepet játszanak mind biológiai, mind környezeti tényezők. Arra is rámutatott, hogy az utóbbi években olyan mértékben nőtt a „transznemű” és a meleg emberek aránya Amerikában, amelyet lehetetlen biológiailag megmagyarázni.

Rámutatott, hogy egy kutatás adatait áttekintve nyilvánvaló, hogy a 25 éves kornál nézve a melegpárok által nevelt nők közt 16 százalékkal, a melegpárok által nevelt férfiak közt 24 százalékkal több a homoszexuális, mint a különneműeknél – ez azért nem derül ki nyilvánvalóan a kutatásból, mert a sokkal kisebb korra vonatkozó adatokat publikálták. Ám – tette hozzá – azt is kimutatta már számos kutatás, hogy a melegek jelentős része spontán módon a heteroszexualitás felé mozdul el, ahogy öregszik; 

17-25 éves kor között pedig kifejezetten sokat változik a nemi orientáció.

Mint Rihmer Zoltán rámutatott: a kutatások szerint melegek 13-53 százaléka idővel heteroszexuális lesz, míg a heteroszexuálisoknak csak az 1-12 százaléka lesz meleg. Azaz az LMBTQ-irányultságok sokkal képlékenyebbek, a heteroszexualitás pedig sokkal stabilabb.

Szilvay Gergely A genderelmélet kritikája című kötete kapcsán rámutatott, hogy Amerikában már tudunk 2019-2021 közt ötvennél több nemváltoztató műtéten átesett kiskorúról

Ezt is ajánljuk a témában

Ezután a genderelméletet a feminizmus és az LMBTQ-mozgalom antropológiájaként határozta meg, amely radikálisan elválasztja a testet és lelket, valamint tagadja azt, hogy biológiánknak (testünknek) magából fakadó értelme volna.

Bemutatta a genderelmélet mögött húzódó gondolkodást, majd azt is, miként gondolkodik másként a nemi identitás veleszületettségéről a feminizmus és a transzmozgalom: a feministák szerint a személyiség konstrukció, lehetetlen tehát „rossz testbe születni”; a transzmozgalom szerint utóbbi lehetséges, azaz hisznek veleszületett tulajdonságokban oly módon, hogy az független a testtől. 

Szilvay rámutatott: az egész LMBTQ-mozgalom biológiailag veleszületettnek és megváltoztathatatlannak akarja beállítani mind a nemi orientációt, mind a nemi identitást, eközben azonban mégis azt állítják, hogy a szexualitás „társadalmi konstrukció”, és képlékeny, ami idővel változhat. 

A két állítás azonban ellentétben áll egymással. 

Munkatársunk arra is rámutatott, hogy logikailag lehetetlen az, hogy lelkünknek veleszületett szexualitása legyen oly módon, hogy az ellentétes a biológiai nemünkkel, hiszen a nemünket a testünk határozza meg. 

Ezt is ajánljuk a témában


 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. november 28. 17:29
Igen nagy szégyen a társadalomra nézve, hogy professzoroknak titulált egyének a társadalom ellenségei, ami a nemi, normális szaporodást illeti. Általában vénségek, akik már a kék tablettával sem tudnak mit kezdeni, viszont a megszólamlásuk elég undorító! Ki tudja mi van otthon, a cím és a rang kit és mit takar?
alexandrosz-2
2023. november 28. 16:05
Lsimon zsidóval beszéljétek meg ezt langyos pöcsök! Meg persze pintérrel és polttal, akiknek szintén kóser a pride és az lmbtq nyomulása immár judapest után pécsett is.
mreinstand-2
2023. november 28. 13:22
Csicskáshad.
altercat1
2023. november 28. 13:01
Halló Mandiner! Van ott valaki? Ezt a dasdasd-0 nicknevű hülyét nem lehetne kivágni innen?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!