Orbán Viktor: Magyarország minden erővel megvédi magát és ellenáll

2023. november 18. 08:00

A Fidesz 30. kongresszusán Orbán Viktort újraválasztották a párt elnökének. A kormányfő sorra vette az elmúlt évek eredményeit, valamint rámutatott: a magyar gazdaság jövője a zöld energia. Összefoglalónk a Fidesz 30. kongresszusáról.

2023. november 18. 08:00
Orbán Viktor, a Fidesz újraválasztott elnöke, miniszterelnök a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Hungexpón 2021. november 14-én.
MTI/Koszticsák Szilárd
Béres Sándor

A HírTV élő közvetítése az eseményről itt nézhető vissza:

Elkezdődött a Fidesz 30. tisztújító kongresszusa. Az esemény házigazdái Varga Judit országgyűlési képviselő és Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

Semjén Zsolt: A Fidesz-KDNP Európa legsikeresebb politikai formációja

A kongresszus első felszólalója Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes volt. A politikus beszédében felidézte: 79 évvel ezelőtt alakult meg Varga László lakásán a KDNP, amely mind a náci, mind a kommunista ideológia ellen felszólalt. A KDNP 1990 óta tagja a nemzeti kormányoknak, és vesz részt az országépítésben. Mint a politikus rámutatott:

a Fidesz-KDNP Európa legsikeresebb politikai formációja.

Semjén Zsolt úgy fogalmazott: a magyar küldés „fundamentuma Szent István”, aki úgy lett a keresztény Európa része, hogy „nem lett a német, vagy a bizánci birodalom hűbérese. Ez a mai cél, és folytatjuk Szent István nemzetépítő munkásságát” – zárta szavait a KDNP elnöke.

Kelemen Hunor: Nem arra szerződtünk, hogy Brüsszelből megmondják, mi a helyes

A kongresszus következő felszólalója Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke volt. A politikus beszédének elején megemlékezett a nemrég elhunyt Pásztor Istvánról, aki a politikus szerint „égtartó ember volt”.

Ezt is ajánljuk a témában

Kelemen Hunor rámutatott „idegőrlő műfaj a kisebbségi lét”, hiszen „csak ebben a közösségben értjük egymást”. Mint fogalmazott: 100 esztendő után ott tartunk, hogy nem Magyarország van az egyik, és a határon túli magyarok a másik oldalon, hanem az a fő kérdés, hogy „mit tudunk adni egymásnak.” 

Az összes gond ellenére erősebbek vagyunk, mint az elmúlt 100 évben bármikor”

fogalmazott a politikus. Köszöntőjében Kelemen Hunor arra is kitért: 2024 nemcsak a polgármesteri, parlamenti képviselői, vagy EP-képviselők helyeiről szól az RMDSZ-nek, hanem a következő évtizedről is. Rámutatott, még mindig van „kettős mérce”, amelynek egyik legfőbb jelképe a schengeni tagság. Ugyanakkor kiemelte: „az elmúlt évtizedekben sokszor igazunk volt, vagy igazunk lett” és ez „komoly bizakodásra ad okot.”

A politikus szerint ugyan még folyamatosak a kihívások, de leszögezte:

Nem arra szerződtünk, hogy Brüsszelből megmondják, mi a helyes.”

„Hajrá, magyarok” – zárta szavait a politikus.

Kövér: Ez nem a Soros Gyuri bácsik országa

Az eseményen Kövér László,  a Fidesz Országos Választmányának elnöke, házelnök is felszólalt. A politikus beszédében felidézte, hogy melyek voltak az elmúlt évek legfontosabb történései. „Kitört az orosz-ukrán háború”, megalakult az 5. Orbán-kormány, az Egyesült Államok pedig megelégedett azzal, hogy egy „Andropov-imitátort küldött ide nagykövetként”, „igaz most eléggé lefoglalja őket az ukránok vágóhídra terelése, és a világ újból lágerekbe szervezése” – fogalmazott a házelnök.

A politikus szerint továbbá „az Európai Parlament megtartotta az n+1., a magyarországi jogállamiságot temető” szertartását. A politikus szerint

a brüsszeli föderalisták megpróbálják az országból kiszervezni a független igazságszolgáltatást, átadni  a kormányzás ellenőrzését mindenféle ügynökszervezeteknek, és eközben brüsszeli útonállók még a pénzüket is el akarják rabolni.”

Eközben Törökországot továbbra sem sikerült felvenni a tagállamok sorába, „milliószám özönlenek be a menekültnek álcázott hódítók Európa határain”, eközben pedig „az Európai Unió két évvel közelebb került saját maga felszámolásához.”

Kövér László arról is beszélt, hogy az egész világból tébolydát akarnak egyesek csinálni, amelynek virtuális falai egyre nagyobbak. A házelnök felhívta a figyelmet, hogy

ez nem a Soros Alexek és Gyuri bácsik országa, hanem a Nobel-díjasok, az olimpiai bajnokok szülőföldje, a pesti srácok országa.”

„Meg fogjuk tartani ezt az országot gyermekeinknek, unokáinknak. Ha Isten velünk, akkor kicsoda ellenünk” – zárta beszédét a házelnök. Beszédéről külön is írtunk. Ezt ide kattintva olvashatja.

Ezt is ajánljuk a témában

Kubatov Gábor: Geri és Feri régóta pajtikák

Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke beszéde elején felidézte: 20 éve csatlakozott a Fideszhez. A politikus felszólalását megindítva Gyurcsány Ferenc DK-vezértől idézett, amelynek mentén a politikus rámutatott: (Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc, vagyis) „Geri és Feri régóta pajtikák.”

Mint a politikus felidézte: Karácsony Gergely már dolgozott Gyurcsány Ferencnek annak kormányzása alatt, és szerinte

a két politikus sok mindenben hasonlít egymásra”. Leginkább „mindkettő alkalmatlan”

Kubatov szerint ugyanis Budapesten sétálva ugyanúgy minden a káosz irányába tart, mint „annak idején, Gyurcsány ténykedése alatt.” A főváros számlájáról szólva Kiss Ambrust idézve Kubatov Gábor rámutatott:

a főváros számláján -1,1 milliárd van, és Budapest hitelekből működik. A kiszivárgott dokumentumok szerint még idén csődbe megy a város – húzta alá a politikus, majd kiemelte: „mindezt úgy, hogy Budapest országunk leggazdagabb városa, és amikor Tarlós István, Budapest egyik legjobb főpolgármestere átadta a város kulcsait, a város tartalékai megközelítették a 200 milliárd forintot, az intézmények megtakarításai meghaladták a 7 milliárd forintot.”

Úgy van csődben Budapest, hogy 2019 óta a város bevételei folyamatosan nőnek

– fogalmazott. Szóval „teli kasszából, növekvő adóbevételekből és támogatásokból sikerült romba dönteni a költségvetést.” Ahogyan korábban Gyurcsány Ferencnek – tette hozzá a politikus, rámutatva: „Geri és Feri a nagy páros”.

Közben persze megy a nyavajgás, hogy nincs pénz, de jutalmakra azért van.”

Utóbbiak kapcsán

Kubatov Gábor rámutatott: jut pénz, „körülbelül tízmillió forint Tordai Csabának is, aki Feri államtitkára volt, és most Geri főtanácsadója, és aki komoly szerepet játszik Karácsony kampányfinanszírozási botrányában.”

A politikus szerint a kormány pénzéből ugyan épült pár dolog a fővárosban, de azok sem működnek. Már csak 204 nap van, hogy véget vessünk ennek a rémálomnak, és egy dolog biztos: „nincs Karácsony Gyurcsány nélkül” – zárta gondolatait a Fidesz alelnöke. Kubatov Gábor beszédéről itt írtunk külön cikkben.

Ezt is ajánljuk a témában

Kocsis Máté mindenkit megnevettetett a Fidesz 30. kongresszusán

Kocsis Máté is felszólalt a Fidesz 30. kongresszusán és mindenkit megnevettetett. Karácsonyék adománygyűjtő botrányára reflektáva például megjegyezte, hogy a kongresszus szavazóládikái melletti adományládikákba helyezhetik el a „főpolgármester tevékenységéért rajongó polgártársaink” elhelyezhetik „a gondosan összekuporgatott, angol fontjaikat, dollárjaikat és eurójaikat”.

Egy a fontos: mikroadománynak tűnjön, ezért kizárólag kötegelt, frissen nyomtatott, és sorszámozott bankókat legyenek kedvesek leadni”

– húzta alá Kocsis Máté. A politikus arra is kitért, hogy az Árnyékkormány kezdeményezésére a parlamentben „megalakult a mesterséges intelligencia munkacsoport”, és „nyilván veleszületett híjján alakult ez meg. Kinek, mit intézett a kormánya, ugye” – fogalmazott, rámutatva: „vegyük ezt komolyan, fontos dolog ez, mert a momentumosok felszólalásait egy ilyen program írja, és talán jobb is így mindenkinek.”

A Párbeszéd a Fidesz frakcióvezetője kifejtette, hogy nehéz időszakot élnek meg, mert az amerikaiaknak nincs idejük velük foglalkozni, szavazóik száma pedig már a saját felméréseik szerint is nullára csökkent, így „most itthon új gazdatestet keresnek maguknak a választásokra.”

A DK-val kapcsolatban Kocsis úgy fogalmazott:

Gyurcsány Ferenc emberei folytatták a főváros kirámolását, megbüfiztették a baloldali kispártokat,

mindent megtettek Brüsszelben a hazájuk ellen, majd nem vicc: valahogy kiszámolták, hogy a Gyurcsány-házaspár családi vállalkozásaként működő párt 2026-ban 51 százalékot fog kapni.” „Talán arra gondolhattak, hogy a külföldről kapott pénzből” – tette hozzá Kocsis Máté.

Az ellenzék kampányfinanaszírozási botránya kapcsán a politikus elmondta: az ellenzék megcsinálta azt, „amit 1990 óta senki: külföldi milliárdosok pénzéből akartak itthon kormányra kerülni.” A Fidesz frakcióvezetője szerint ráadásul egy dolgot azóta sem nem tudunk:

mit ígértek a dollárokért cserébe? Egy dolgot azonban biztosan tudunk, mert látjuk, hogy a magyar érdekeket rendre figyelmen kívül hagyják, a külföldi megrendeléseket rendre teljesítik a belpolitikában. Na, ők tényleg úgy táncolnak, ahogy azt Soros és a brüsszeli elit elvárja, ahogy ők fütyülnek”

– tette hozzá.

Ezt is ajánljuk a témában

Alaptörvényi védelmet kap a magyar szuverenitás védelme

Kocsis Máté ennek veszélyei kapcsán leszögezte: alaptörvényi védelmet kap a magyar szuverenitás védelme, és „a választáson induló valamennyi szervezetre ugyanazok a szabályok vonatoznak majd, nem lesz módja a baloldalnak választási trükközésre, és három évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatja majd a büntető törvénykönyv, ha valaki külföldről fogad el pénzt a kampányához”. Mert

a tét, Magyarország szuverenitása, ami nem vicc, és nem játék”

– húzta alá Kocsis Máté. Erről szóló külön hírünket itt, a politikus beszédéről szóló külön cikkünket itt olvashatja. 

Ezt is ajánljuk a témában

Deutsch Tamás: El a kezekkel a gyerekeinktől!

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője néma csenddel szemléltette a brüsszeli bürokraták sikereit, de komolyra fordítva a szót elmondta:

a brüsszeli bürokraták háborús agitátorrá váltak, és ez döbbenetes dolog”.

A dollárbaloldal is folyamatosan az újabb fegyverszállítások mellett áll ki, és mindent megtesz, hogy belesodródjunk ebbe a háborúba. A politikus ugyanakkor hozzátette: minden brüsszeli támadás ellenére sikerrel védjük a déli határainkat.

Deutsch Tamás aláhúzta: „2015 óta több mint 1 millió illegális migráns Európai Unió területére történő betörését sikerült megakadályoznunk.”

A dollárbaloldal ebben a helyzetben mégis folyamatosan támadja a magyar migrációs politikát – mutatott rá a politikus.

A politikus arra is kitért: „a brüsszeli bürokrácia azt akarja ránk kényszeríteni, hogy szabadon csatangolhassanak genderérzékenyítő kommandók a magyar óvodákban és iskolákban.” Hozzátéve, hogy „azt akarják ránk kényszeríteni, hogy töröljük el, felejtsük el, számoljuk fel a gyermekvédelmi törvényünket”. „Értjük az üzenetet: a gyermekvédelmi törvényt szigorítani fogjuk” – húzta alá.

„El a kezekkel a gyerekeinktől!” – hangsúlyozta a politikus.

Az EU-s forrásokról szólva az EP-képviselő leszögezte:

a brüsszeli bürokrácia törvénytelenül, az európai jog írott szabályait megsértve tartja vissza a jog szerint nekünk, magyaroknak járó európai uniós forrásokat.”

„Azért teszi ezt, mert politikai kifogása van velünk, magyarokkal kapcsolatban” – tette hozzá a politikus. „Változás kell Brüsszelben, a jobboldali, konzervatív, szuverenista erő európai győzelmére van szükség 2024-ben. Éljen hát a magyar szabadság, éljen a haza” – zárta szavait az EP-képviselő.

Lezajlott a szavazás a Fidesz 30. kongresszusán.

Varga Mihály: A magyar gazdaság visszatért a növekedési pályára

A szavazást követően az első felszólaló Varga Mihály, pénzügyminiszter volt. A tárcavezető elmondta: „a hét szűk esztendő negyedik évében vagyunk.”

Mint fogalmazott:

„2020: a Covid-járvány.

2021: alapanyaghiány, szétszakított szállítási láncok.

2022: orosz-ukrán háború, energiaválság, infláció.

2023: háború Európa szomszédságában, Izraelben, Gázában.”

Varga Mihály rámutatott: „az elmúlt években több nemzetközi válságban mérettetett meg a gazdaságunk. Így összemérhetővé vált a 2010 utáni, munka alapú gazdaság azzal, amit a baloldal hagyott ránk 2010-ben.” Mint a tárcavezető felidézte:

a 2008-as válság szele meglegyintette Magyarországot, erre beütött a krach, és a baloldal elsőként szaladt az IMF-hez, a világbankhoz, a brüsszeli távszakértőkhöz, hogy mentőövet kérjen.”

„A munkanélküliség 10 százalék felett, egy ország ült a svájci frankos devizahitelben, és mindeközben a baloldal épp a közszféra dolgozóitól vett el egy havi bért, és a szépkorúak kezéből egy havi nyugdíjat” – ez a csődhelyzet várt minket 2010-ben.

Megkezdve a munkát „mi is azt mondtuk, amit Hannibál az Alpokhoz közelítve: vagy találunk ott egy utat, vagy építünk egyet” – fogalmazott Varga Mihály, aki szerint a talált út, és amit Brüsszel kínált, az csak a megszorítások folytatásához, a lemaradáshoz, a gazdasági versenyképesség reményének elvesztéséhez vezetett volna, ezért „építeni kellett egy utat”.

„Jelentem: megcsináltuk az utat” – húzta alá a miniszter. Mint fogalmazott: „utat építettünk a munkaalapú társadalomhoz. Aki akar, és tud dolgozni, ma talál magának munkát Magyarországon.”

Egymillió új munkahely, 3,7 millió helyett 4,7 millió foglalkoztatott, 12 helyett 4 százalékos munkanélküliség, jóformán teljes a foglalkoztatottság”

– sorolta a miniszter.

Varga Mihály felidézte: „2019-ben már a legnagyobb növekedést mutattuk fel az Európai Unióban”. Mint mondta: noha ezt a trendet a Covid és az azt követő időszak megszakította ugyan, „mivel a gazdaság szerkezete egészséges, a világpiaci energiaárak csökkenésével újra növekedési pályára álltunk”.

A tárcavezető hozzátette: éppen ezen a héten jelent meg az Európai Bizottság prognózisa, amely azt jelzi, hogy „2025-ben a magyar gazdaság teljesíthet e legjobban ez Európai Unióban.”

„Zárójelben jegyzem meg: gondoljatok bele, milyen szenvedés volt ezt leírni Brüsszelben” – tette hozzá a tárcavezető.

Varga Mihály a családi adókedezményekről szólva arról tájékoztatott: „a gyermekek után járó adókedvezmény bizonyított, a családi adókedvezményt évente egymillió fő veszi igénybe, ez 940.000 családot jelent.” A tárcavezető aláhúzta:

a KSH adatai szerint a 2011-es népszámlálás óta az adókedvezménynek köszönhetően 160.000 gyermekkel több született Magyarországon.”

A politikus hozzátette: a demográfia trendek megfordításához ez még nem elég, „de innen tovább lehet lépni.”

A tárcavezető az adórendszerről (versenyképes, egykulcsos SZJA, és mellette Európa legalacsonyabb társasági adója), valamint a gazdaságfehérítésről is beszélt. Utóbbi kapcsán arról tájékoztatott: az Európai Unióban Magyarország érte el a legnagyobb gazdaságfehérítést, és a legnagyobb arányú adócsökkentést.

Az új adórendszer kapcsán továbbá elmondta:

55 ezer anyuka élete végéig semmilyen adót nem fizet, hiszen ha legalább négygyermekes anya, nem kell már ilyet fizetnie, de a 30 év alatti anyák adókedvezményét is 12 ezren veszik igénybe. Felépítettük a világ legerősebb családtámogatási rendszerért”

– mutatott rá a politikus.

Varga Mihály rámutatott arra is, hogy a hazánké a világ kilencedik legösszetettebb gazdasága. Ráadásul mindezt úgy sikerül elérni, hogy Brüsszel visszatartja a nekünk járó forrásokat.

Brüsszeli hozzájárulás nélkül védjük az Unió határait is

– tette hozzá. A baloldal sohasem hagyja ki a lehetőségeket, mindig sikeres a rombolásban – mutatott rá, hozzátéve, hogy csak erős, szuverén államok révén lehet erős Európa.

Gál Kinga: Élet- és családellenes politika van ma Brüsszelben

Gál Kinga, a Fidesz alelnöke beszédében többek között arról beszélt, hogy mára Nyugat-Európa nagyvárosaiban mindennapossá vált az erőszak, és az elhibázott migrációs politika miatt nem tudják megakadályozni az antiszemita szólamokat sem. Mint rámutatott: az uniós pénzek esetében is tisztán politikai zsarolás zajlik.

Élet- és családellenes politika van ma Brüsszelben

– fejtette ki. Egész Európa lelkének a megmentése a cél, és ezért kell összefogni a konzervatív erőknek – tette hozzá. „Magyarország ma sokak számára a béke szigete, és megbízható szövetséges. A 2024-es Ep-választáson pedig „szükség van minden egyes szavazatra Európa-szerte és itthon, Magyarországon. Júniusban mindegyikünknek ott kell lenni! Hajrá, Magyarország, hajrá, Fidesz!” – zárta beszédét.

Nagy István: A baloldal rengetegszer árulta el a magyar gazdatársadalmat

Nagy István agrárminiszter a Fidesz 30. kongresszusán arról beszélt, hogy a magyar kormány minden körülmények között kiáll a magyar gazdák mellett. A magyar agrárium és élelmiszeripar képes megtermelni a szükséges termékeket – húzta alá. Nagy István szerint ezzel szemben 

a baloldal rengetegszer árulta el a magyar gazdatársadalmat. Egyszerűbb volt hajbókolniuk Brüsszelben, mint kiállni a magyar gazdák mellett.

A kihívások ellenére 2010 óta ismét fejlődő pályára állt a magyar mezőgazdaság – tette hozzá a tárcavezető. Határozottan fellépünk a magyar gazdaság mellett Brüsszelben is az ukrán gabona ügyében is – jelentette ki.

Rétvári Bence: A baloldal Brüsszelben mindent megszavazott, ami a migrációt erősíti

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium miniszterhelyettese rámutatott: Gyurcsány Ferenc és felesége szerint nincs migrációs probléma. A magyar baloldal Brüsszelben mindent meg is szavazott, ami a migrációt erősíti.

Ha rajtuk múlt volna, akkor újranyitották volna a menekülttáborokat

– fogalmazott az államtitkár. Hozzátéve, hogy az illegális migráció veszélyeteti a közbiztonságot, így ha nincs helyén az eszünk, akkor van mit veszítenünk a migráción – tette hozzá.

A politikus köszönetet mondott a hatóságoknak, akik több mint egymillió határsértési kísérletet hiúsítottak meg az elmúlt nyolc évben. Rétvári Bence elmondta: a növekvő migráció miatt egyre több az unión belüli belső határ, és megnőtt a terrorcselekmények száma is. Brüsszel mégis süket a problémákra, és tovább erőlteti a migrációt.

Ferencz Orsolya: Karácsony Gergely semmit nem old meg

Ferencz Orsolya, a Fidesz országgyűlési képviselője szerint a baloldal politikai erődítménnyé alakítja a városokat, mégis képtelenek megoldani a települések problémáit. „Miféle világot épít a baloldal, és kinek?” – tette fel a kérdést a képviselő, aki szerint

Karácsony Gergely olyan mint a klímaaktivista, aki hzzáragasztja magát az aszfalthoz: semmit nem old meg, de legalább akadályozza a normális működést.”

Ferencz szerint, ha valaki nem fogadja el a baloldal világmegváltó vízióit, akkor szélsőjobboldalinak mondják. Mégis nekünk kell megtalálnunk a megoldásokat, és egy fejlett szuverén Magyarországot kell építenünk. Mert csak egy hazánk, egy Európánk és egy bolygónk van, és meg fogjuk akadályozni, hogy a baloldal őrült kísérletük laobartóriumává változtassa ezeket – zárta beszédét a képviselő.

Makó polgármestere: Magyarország most egy erős, szabad és biztonságos ország

Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere köszöntőjében többek között arról beszélt, hogy a Fidesz számára a magyar települések az elsők.

Magyarország most egy erős, szabad és biztonságos ország, hasonlóan Makóhoz”

– mutatott rá. „Isten éltesse a 30 éves kongresszust! Hajrá, Magyarország! Hajrá, Makó!” – zárta szavait Makó polgármestere.

Kósa Lajos: A migrációnál nagyobb veszély nem fenyeget

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke felszólalásában arról beszélt, hogy nehéz időket élünk. Mint a politikus rámutatott: a migráció veszélye fenyeget, pedig mi, magyarok aztán tudjuk, mit jelent, ha valaki ellakja az országot tőlünk.

A migrációnál nagyobb veszély nem fenyeget minket”

– húzta alá Kósa Lajos. A Fidesz alelnöke aláhúzta: „teljesen nyilvánvaló, hogy Európa fel fogja számolni önmagát, ha nem tud mit kezdeni a migrációval”. „Meg kell állítani a migrációt, mert beláthatatlan következményei lesznek.”

A politikus idézte többek között Gyurcsány Ferencet, valamint a „körúti kerékpárkarók koronázatlan királyát, Karácsonyt” is. Kósa Lajos szerint a főpolgármester például egyértelműen elárulta magát annak kapcsán, hogy behozná a migránsokat Magyarországra. „Ezt várhatjuk az ellenfeleinktől” – mutatott rá Kósa.

A politikus aláhúzta, hogy éppen ezért „nem szabad a következő választáson egyetlen egy olyan politikusra sem szavazni, aki nem jelenti ki a leghatározottabban: Magyarországon nem lesz migráció, Magyarország a magyaroké!” 

Németh Szilárd: A rezsicsökkentés fenntartása 181 ezer forintos megtakarítást jelent minden egyes családnak

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke felszólalásában többek között arról beszélt, hogy az Orbán-kormány által bevezetett rezsicsökkentés egy tudatos és bátor nemzeti politika eredménye.

Mi, magyarok fizetjük Európa legolcsóbb háztartási energiaárait”

– mutatott rá a rezsibiztos. Mint részletezte: a rezsicsökkentés fenntartása 181 ezer forintos megtakarítást jelent minden egyes családnak.

Gulyás Gergely: A baloldal mindent megtesz, hogy az oktatás és egészségügy ne kaphasson többletforrásokat

A miniszterelnökséget vezető miniszter beszéde elején felidézte: „az Európai Unió bírósága 28 évvel ezelőtt a Bosman-ügyben úgy döntött, hogy a külföldi játékosok száma nem korlátozható a sportklubokban.” Mint hozzátette: „a következmény ismert: azóta Európa legnagyobb klubjainak kezdőcsapataiban sokszor egyetlen hazai játékos sincs. A csapatok tele vannak idegenlégiósokkal.”

A tárcavezető rámutatott: „Magyarországon jövő júniusban európai parlamenti választások lesznek, az Európai Parlament összetétele is változik, jó eséllyel, Európa valamelyest jobbra fordul.

Magyarország azzal tud hozzájárulni ehhez, ha minél kevesebb idegenlégióst választunk. Nagyon nyertünk legutóbb, de még így is túl sok van belőlük”

fogalmazott a miniszterelnökséget vezető miniszter. A politikus ezt követően megpróbálta körülírni a brüsszeli „idegenlégiósokat.”

A) „Van, aki korábban ismert antiszemitaként, leginkább orosz csapatokban játszott, talán még állampolgárságot is szívesen elfogadott volna, mostanra azonban csapat nélküli. Széderestre jár az amerikai nagykövethez, és bármely nyugati csapatba igazolna, ha lenne rá igény, de egyelőre nincs, így külföldi ajánlatra várva, Pressman nagykövet rezidenciájának kertjében edzhet” – írta körül a tárcavezető az ellenzéki politikus (írja meg kommentben, ön szerint kit! – a szerk.).

B) „Van, akinek már a nagyapja is szovjet idegenlégiós volt, '56-os forradalmárokat végeztetett ki, erről az unoka valóban nem tehet, férje már finomabb eszközökkel dolgozott, beérte szemkilövetéssel a forradalom 50. évfordulóján. A feleség szerint az '56-os forradalom az övék. Ez éppen annyira igaz, amennyire a véres megtorlás része a forradalomnak. Peddig a miniszterelnöki árnyékszékben ülve mindent megtesz azért, hogy a magyar tanárok, egészségügyi dolgozók, még véletlenül se kaphassák meg a nekik járó pénzeket Brüsszelből. De vele kapcsolatos elvárásaink rendkívül csekélyek, jó volt együtt örülni szerdán a bolgár öngólnak” – írta körül a tárcavezető (írja meg kommentben, ön szerint kit! – a szerk.).

C) „És olyan idegenlégióst is küldtünk Brüsszelbe, aki talán őszintén félti az uniós pénzeket Magyarországon,. Őszintén félti, mivel családi céghálójában az elmúlt években több milliárd forint brüsszeli pénz kötött ki, ami olyan jól hasznosult, hogy 500 millió forintot meghaladó költségvetési csalás büntette miatt nyomoz az adóhatóság” – írta körül a tárcavezető az ellenzéki politikus (írja meg kommentben, ön szerint kit! – a szerk.).

A fent említett idegenlégiósokra ehát aligha lehet számítani – értékelt a miniszterelnökséget vezető miniszter, aki szerint ennek az is az oka, hogy fiztetést és támogatást máshonnan is szívesen elfogadnak. A helyzet úgy fest, hogy hazánk nem kapja meg Brüsszeltől a nekünk jogosan járó forrásokat, mert

a baloldal mindent megtesz, hogy az oktatás és egészségügy ne kaphasson többletforrásokat, miközben ők nemcsak óriási fizetést zsebelnek be, de szívesen fogadnak jogellenes, külföldi kampánytámogatást. Euróban vagy dollárban szeretik”

– húzta alá a miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely aláhúzta: „ha nem akarunk úgy táncolni, ahogy Brüsszel fütyül, akkor olyan képviselőket küldjünk Brüsszelbe, akiknek kedves, a magyar zene ritmusa, akiknek nem térkép a táj, akik nemet mondanak a migráció valamennyi formájára, akik kiállnak az ország biztonsága, a kerítés és a határvédelem mellett. Akiknek fontos az ország szuverenitása, alkotmányos önazonossága, akik nem Brüsszel ügynökei Magyarországon, hanem a magyar érdekek szószólói Európában” – fogalmazott Gulyás Gergely, hozzátéve, hogy

olyanokra van szükség, akik „nem vállveregetéseket akarnak bezsebelni, hanem készek egy egyértelműen ellenséges közegben is kiállni az országért. Aki mindezzel egyetért, annak Magyarországon egy választása maradt: az idegenlégiósok helyett csak a Fidesz. Köszönöm a figyelmet!”

– zárta gondolatait Gulyás Gergely.

Zalaegerszeg polgármestere: Minden eredmény mögött ott van a zalaegerszegi emberek áldozatos munkája.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere felszólalásában többek között arról beszélt, hogy az általa vezetett városnak lelke van. Minden eredmény mögött ott van a zalaegerszegi emberek áldozatos munkája.

5000 új munkahely jött létre, épülhetett járműipari tesztzóna, megújultak az iskolák és óvodák

– részletezte. Zalaegerszeg nemcsak fejlődő, hanem biztonságos település is – húzta alá, hozzátéve, hogy ezért is kell megvédeni hagyományainkat és kultúránkat.

Koncz Zsófia: Csak a Fidesz-KDNP képvisel hiteles zöldpolitikát 

Koncz Zsófia, a Fidesz országgyűlési képviselője beszédében aláhúzta: a hazai energiatermelést folyamatosan növelni kell. Magyarország nagyon erőteljesen előrelépett a napenergiában a villamosenergia-termelés területén – tette hozzá.

Célunk, hogy a magyar családoknak a jövőben is megérje napelemet telepíteni.

Koncz szerint a hazai, magukat zöldpártoknak nevező alakulatokban közös, hogy teljesen következetlenek. A zöldenergia a magyar gazdaság jövője – tette hozzá. Csak a Fidesz-KDNP képvisel hiteles zöldpolitikát – mutatott rá a képviselő.

Dömötör Csaba: Ez a mi országunk, és meg fogjuk védeni

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára felszólalásában rámutatott: a magyar önállóságért folytatott küzdelem már legalább annyi idős, mint a magyar szuverenitás.

Mindig voltak akik meg akarták mondani, hogyan éljünk a Kárpát-medencében”

– idézte fel a miniszterhelyettes.

Dömötör Csaba rámutatott: ma is vannak olyanok, akik mindent megtennének a dollárokért cserébe, például kinyitnák Magyarország kapuit a migránsok előtt is. „Pár centért tényleg lemennek a legaljára is és néha úgy tűnik: vissza se akarnak jönni” – fogalmazott az államtitkár, ugyanakkor aláhúzta: Magyarország „nem ügynököknek való vidék.”

Üzenjük meg a szponzoraiknak: nekünk nem kell más országok koronája, ennek az országnak meg van a sajátja”

– húzta alá Dömötör Csaba, valamint a leszögezte: „ez a mi országunk, és meg fogjuk védeni”.

Szijjártó Péter: Magyarországon a józan ész és a nemzeti érdek egybeesik

Magyarországon a józan ész és a nemzeti érdek egybeesik, és a kormány egyiket sem hajlandó feladni, számára hazánk az első – szögezte le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Fidesz budapesti kongresszusán. A tárcavezető arról számolt be, hogy az elmúlt négy évben kétszer is teljesen feje tetejére állt a világ politikai és gazdasági rendszere, ami nem csupán kríziseket, konfliktusokat, háborúkat hozott magával, hanem azzal is járt, hogy

az európai politikai elit jelentős része gyakorlatilag elveszítette a józan eszét”.

Vannak, akik a Fortnite-ban képzelik magukat, háborús pszichózisban szenvednek, és valami rejtélyes oknál fogva azt gondolják, hogy a fegyverszállításokkal lehet békét teremteni” – jelentette ki. „Vannak mások, akik egészen egyszerűen személyes sértésnek veszik azt, ha egy férfi nyilvános helyen megfogja egy nő kezét. És vannak olyanok is ugyanebben a kategóriában, akik csak akkor elégedettek az időjárással, ha egyszerre esik és süt a nap. És vannak olyanok is, akik pedig felháborodnak azon, hogy a zöld határon nincs ötven méterenként legalább három nyelven kiírva, hogy „willkommen” – sorolta. A tárcavezető aláhúzta: az európai politikai elit ráadásul mindezen „agyament dolgait” megpróbálja rákényszeríteni mindenkire, és van, akire sikerül is.

„Van, akire egy telefonhívással, van, akire egy szúrós nézéssel, van, akire NGO-k hadával, és van, akire médiatámadásokkal” – mondta. „Na, de az a nagy szerencse, hogy vannak olyanok is, akikre viszont nem lehet rákényszeríteni ezeket az agyament dolgokat, még akkor sem, ha az ellenzékbe tízmillió dollárokat invesztálnak. Merthogy mi nem hagyjuk magunkat, Magyarországot nem lehet térdre kényszeríteni, és ezt még Mark Ruttének is meg kell értenie” – hangsúlyozta.

„Mi, magyarok, szerencsés helyzetben vagyunk. Szerencsés helyzetben vagyunk, mert a mi esetünkben a józan ész és a nemzeti érdek egybeesnek. És mi egyiket sem adjuk fel, nekünk Magyarország az első” – szögezte le. Szijjártó Péter kiemelte, hogy Magyarország, az ukrajnai háború szomszédságában tisztában van azzal, hogy az emberek életét egyedül béketeremtéssel lehet megmenteni, márpedig ennek feltételei napról napra romlanak.

„Számunkra világos, hogy fegyverek helyett békére van szükség. Aki fegyvert hoz a szomszédságunkba, az meghosszabbítja a háborút. És minél hosszabb a háború, annál többen halnak meg és annál nagyobb lesz a pusztítás” – figyelmeztetett. Kitért arra is, hogy hazánk több mint ezeréves keresztény államisággal rendelkezik, és így azzal is tisztában van, hogy a nemzet alapja a család, amely anyából, apából és gyerekekből áll.

És nem tudnak annyi milliárd nekünk járó eurót nem odaadni, hogy beengedjük az iskolákba az NGO-kat, akik azt magyarázzák a fiúknak, hogy attól, hogy fiúk, még lányruhában is járhatnak”

– fogalmazott. A miniszter érintette a migráció kérdését is, és emlékeztetett, hogy a magyar hatóságok tavaly mintegy 275 ezer illegális határátlépési kísérletet akadályoztak meg az Európai Unió külső határán.

„Mi pontosan tudjuk, hogy az EU felemelkedését nem a határőreinkre lövéseket leadó, a határkerítést megrohamozó, a szabályainkra fittyet hányó, katonaviselt terroristajelöltek hozzák el. Ilyen emberekre nincs szükség Európában, főleg nincs szükség Magyarországon, ezért ezeket az embereket mi soha nem fogjuk beengedni Magyarországra, akármilyen kvótákat is fogadnak el” – hangoztatta.

„Amellett, hogy kiállunk a békéért, kiállunk a családjaink, a gyerekeink védelme érdekében, kiállunk az ország védelme érdekében, továbbra sem hódolunk be a liberális mainstream nyomásgyakorlásának” – mondta. Hozzátette: fel kell készülni a támadások fokozódására, aminek visszaveréséhez erő kell, amit a kormány számára a Fidesz, azaz „Európa legerősebb politikai családja” jelenti.

(MTI/Mandiner)

Hivatalos: a Fidesz 30. kongresszusán Orbán Viktort újraválasztották a Fidesz elnökének.

***

Orbán Viktor: Magyarország minden erővel megvédi magát és ellenáll

Orbán Viktor újraválasztott elnök beszéde elején elmondta: „a bizalom megtisztelő, most is az”. „Megtisztelő, hogy ismét rám bíztátok a feladatot, hogy vezessem az ország, sőt, Európa legsikeresebb és legerősebb politikai közösségét: a Fideszt. Ami az odaadásomat illeti: nem fogtok csalódni”.

„Az igazat megvallva sejtettem, hogy így lesz” – jegyezte meg humorosan a miniszterelnök, hozzátéve, hogy nem az alázat hiánya mondatja ezt vele, hanem a tény, hogy „menet közben nem cserélünk lovat.”

Jelentem a kongresszusnak: a kormányban és bennem is van még szufla bőven”

és ezzel a következő két és fél évet biztosan végig tudjuk csinálni” – fogalmazott a kormányfő, majd elmondta: „aztán a 2025-ös kongresszuson majd  döntünk a hogyan továbbról.” „Segítendő a potenciális aspiránsok mérlegelését.” Orbán Viktor hozzátette: „előre jelzem, hogy továbbra is a legjobb korban vagyok, és úgy tervezem, hogy '25-re is a legjobb korban, sőt, a legjobb karban is leszek.”

A miniszterelnök a 2022-es választási győzelemről szólva úgy fogalmazott: „nem túlzás, szó szerint világra szóló győzelmet arattunk.”

A kormányfő beszéde során arra is kitért, hogy szembe kell néznünk „a meztelen igazsággal: a külföldiek kilóra akarták megvenni a leendő magyar kormányt és vele az országot. Mikroadomány a javából” – fogalmazott Orbán Viktor, aki szerint ráadásul „az egész baloldal ráállt erre, ami nem tréfadolog.” Akormányfő rámutatott, hogy

ha sikerült volna a baloldal terve: „ma migránsok tíz-, és százezrei lennének Magyarországon, Budapest olyan állapotban lenne, mint a terrorpárti migránstüntetésektől és bandaháborúktól meggyötört nyugati nagyvárosok. Meghatározhatatlan nemű, gyermekeinkre pályázó, genderaktivisták grasszálnának az állami iskolákban és óvodákban. A honvédség fegyverei már régen Ukrajnában lennének, kötésig állnánk egy reménytelen és beláthatatlan következményekkel járó háborúban” – részletezte a miniszterelnök.

Hozzátette: Magyarország, sőt, még az unokáink is Soros György adósrabszolgái lennének. „Valójában erre szerződtek le a baloldali pártok és vezetőik” – húzta alá Orbán Viktor. „A pénzért büntetlenül lehet árulni a hazát?” – tette fel a kérdést a miniszterelnök. „Barátaim, nyilvánvaló, hogy ez nem maradhat így” – szögezte le. „Elvárjuk az országgyűlési képviselőinktől, hogy alkossák meg kell a szuverenitásvédelmi szabályait, fől, egészen az alkotmányig. Úgyhogy hajrá, Máté!” – fogalmazott Kocsis Mátéhoz szólva a kormányfő.

Voltak már nehéz kormányzati éveink – mondta Orbán Viktor. Mint kifejtette: „nehéz volt eltalicskázni a Gyurcsány-korszak utáni romhalmazt, nehezek voltak az árvizek, nehéz, nagyon nehéz volt a migrációs betörés időszaka és a covid hónapjait sem kívánom senkinek.”

De egyik sem volt olyan nehéz, mint a legutóbbi két év. Az orosz-ukrán háború, a szankciók, az energiaválság és a vágtató infláció”

fogalmazott.

A nehéz helyzeteken úgy lehet úrrá lenni, hogy világos célokat tűz ki az ember. „Minél nehezebb a helyzet, a célok legyenek annál világosabbak és konkrétabbak” – mutatott rá Orbán Viktor, hozzátéve, hogy ennek mentén a kormány is világos célokat tűzött ki maga elé.

  • „A nyugati nyomás ellenére nem belekeveredni a háborúba.
  • A gáz és olajszankciók ellenére biztosítani az ország energiaellátását.
  • A nemzetközi energiaárak száguldása ellenére megvédeni a rezsicsökkentést, a munkahelyeket és a családtámogatást.
  • Az elszabadult infláció ellenére megőrízni a nyugdíjak értékét.
  • A jegybankot kisegíteni és tíz százalék alá vágni az inflációt.
  • Kivédeni Brüsszel kiéheztetési kísérletét.
  • És kivontatni a gazdaságot a recesszióból”

– sorolta a miniszterelnök majd rámutatott: „jelentem a kongresszusnak: a kitűzött célokat elértük.”

„A béke oldalán maradtunk, energiallátásunk biztosított, a rezsicsökkentést, a munkahelyeket és a családtámogatásokat megvédtük, a háztartási energia itt a legolcsóbb Európában, a nyugdíjak értéke megőrizve, az infláció tíz százalék alatt, jövőre inkább öt, és ahatáron túli magyarok felé vállalt kötelezettségeink is mind teljesítve” – értékelt a miniszterelnök.

A miniszterelnök továbbá kiemelte: „Brüsszel pénzügyi, zsarolási kísérleteit zátonyra futtattuk, a gazdaság ismét nő, és még nőni is fog” – mutatott rá, hozzátéve, hogy 

persze azt a pár eurót, amivel még tartoznak, azt be fogjuk hajtani. Hajrá, Navra!”

– fogalmazott Orbán Viktor. A kormányfő elmondta: bár még hadizaj uralja a tájat, „ismét megindultunk előre és felfelé, a gyarapodó, tervezhető, és biztató magyar élet irányába, ahogy azt minden magyar szeretné és kívánja. Minden magyar, mert velünk még azok is jól járnak, akik ellenünk szavaztak.” 

Lesz új lendület, számottevő növekedés, lesz több jövedelem, ki tudjuk fizetni a 13. havi nyugdíjat, lesz CSOK Plusz, és gálánsabb lesz a babaváró hitel is – jelentette be a miniszterelnök, hozzátéve, hogy „hajrá, Misi!”

Orbán Viktor rámutatott, amit most mindenki láthat, hogy

Magyarország minden erővel megvédi magát és ellenáll.

„Ellenállunk a migránsok inváziójának, ellenállunk a genderpropagandának, ellenállunk a háborús délibáboknak, Ukrajna előkészítetlen uniós tagságának”, valamint az egyre inkább „jakobinus tüneteket mutató zöld ideológiának” – sorolta a miniszterelnök.

„Brüsszelben tönkreteszik és vesztébe vezetik Európát”

A kormányfő rámutatott: a brüsszeli Európa-modellre nemet kell mondani, mert jövőtlen, és most „Brüsszelben tönkreteszik és vesztébe vezetik Európát”. Mint fogalmazott: ha így megy tovább, akkor keresztet vethetünk az Unióra, de ezt nekünk meg kell akadályozni, mert a mi érdekünk az, hogy az unió egyben maradjon – tette hozzá a miniszterelnök.

Az Uniót nem elhagyni kell, hanem megváltoztatni kell”

– húzta alá Orbán Viktor.

Mert, ha így megy tovább, az Unió egyszerűen szétcsúszik – ismertette a miniszterelnök. Mint rámutatott: ma se az Unió, se a tagállamok nem hajtják végre a saját döntéseiket, és átlépnek saját szabályaikon, és ami aggasztó, ehhez a helyzethez már mindenki alkalmazkodott. „A brüsszeli Európa-modell elöregedett, miközben a világ megújult, felfrissült és lendületet vett. Ha az új szeleket nem fogjuk be a vitorlánkba, az európai hajónk menthetetlenül lelassul” – tette hozzá.

Ráadásul a brüsszeli Európa-modell káoszhoz vezet, mert egyre többen akarnak munka nélkül megélni. A közrend eltűnőben van, a migráció következményei arra már kezelhetetlenek míg az adóssághegy egyre csak nő – mutatott rá a miniszterelnök, hozzátéve, hogy a befektetők ázsiába és amerikába viszik a pénzeiket. Mint rámutatott:

a világ összgazdasági teljesítményéhez Európa 1990-ben még 23 százalékkal járult, ma pedig 15 százalékkal járul. 2030-ra a világ 10 legnagyobb gazdasága között nem lesz ott Anglia, és nem lesz ott Franciaország. Németország is épp, hogy befér tizedikként.”

Erre csak nemet mondhatunk – tette hozzá a miniszterelnök. Nem akarunk migránsgettó, rezervátum lenni, amelynek csak múltja van, jövője nincs – húzta alá Orbán Viktor.

A kormányfő arra is kitért: bár sok dologra kell nemet mondanunk, nem akarunk folyamatosan ellenálló szerepbe sodródni. Önbecsülésünket éppen az táplálja, hogy nekünk magyaroknak van egy ellenjavaslatunk, amit kipróbáltunk. És ez a magyar modell egyre ismertebb, láthatóbb és egyre többen irigylik.

A franciák, a németek, az olaszok és az osztrákok a fél életüket is odaadnák, ha újra migrásnmentes hazájuk lehetne”

– fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve, hogy „nálunk közben zéró migráció, ide csak az jöhet be, akit mi beengedünk.”

„Magyarország ma Európa legbiztonságosabb országa”

„Magyarország ma Európa legbiztonságosabb országa” – ismertette a kormányfő. Mint fogalmazott: „a jólét errefelé olyasmi, aminek előfeltétele a munka. Fordítva nem megy.”

„Teljes foglalkoztatottság, erős családok, nemzetegyesítés, csökkenő adósság, alacsony adók, rajokban érkező befektetések, kereskedés és együttműködés Magyarország részéről a világ minden országával, és észszerű, zöld átalakulás, a legmodernebb technológiák meghonosítása Magyarországon. Ez a magyar, a magyar-európai modell” – fejtette ki a miniszterelnök.

Orbán Viktor a zöldpolitika kapcsán a magyar zöldpártokat úgy jellemezte, mint amelyek ideológiai alapon közelítik meg a kérdést. Rámutatott: a kormánypárt ellenben gyakorlati kérdésekben valósít meg környezetbarát lépéseket. A magyarok ugyanis a miniszterelnök szerint nem hisznek a mesékben, amelyek ideológiai alapúak: a nácizmusra, a kommunizmusra, a genderizmusra, a méregzöld ideológiára gyanakodva tekintünk – fejtegette.

Ez Magyarország jövője

A kormányfő aláhúzta: Magyarország jövője a zöldenergia, és mint a kormányfő fogalmazott:

Paks 2 befejezésével a nukleáris és a zöldenergia fogja kiadni az ország energiamixének döntő részét tíz év múlva.

Mint fogalmazott: „tíz év múlva, Paks 2-t befejezve a magyar gazdaság 52 százalék nukleáris, 39 százalék megújuló, döntően napenergiát állít majd elő. Óriási lépésekkel haladunk” – fogalmazott, de még nem vagyunk az élvonalban – tette hozzá a kormányfő.

A miniszterelnök szerint az egyik legfontosabb választóvonal az energia tárolása lesz. Orbán Viktor a baloldali képviselőkhöz szólva rámutatott: a zöldenergiát tárolni kell, és a jövő nagy kérdése, hogy melyik gazdaság lesz erre képes. Hozzátette: Magyarország mind a három területen élen akar járni, ehhez azonban jelentős beruházásokra van szükség.

Óriási versenyfutásban vagyunk a németekkel, a franciákkal és a spanyolokkal – tájékoztatott, hozzátéve, hogy fantasztikusnak tartja, hogy ebben a ligában játszunk, és még fantasztikusabbnak, hogy „nyerésre is állunk.”

Mint Orbán Viktor rámutatott: 150 éve nem nyílt meg előttünk ilyen lehetőség, hiszen most dől el, hol alakulnak ki Európa zöldközpontjai.

És bár ez csábítóan hangzik, Magyarország csak tízmilliós belső piac, ami nem elegendő bázis a gyors technológiai fejlődéshez. Az utolsó nagy gazdasági áttörésünk idején Magyarország jóval nagyobb volt, márpedig megfelelő bázis nélkül nem lehet felérni a dobogóra a kormányfő szerint. Mint a miniszterelnök kifejtette: erre egy külpolitikai bravúr lehet a megoldás, amelynek során azok számát növelnék meg, akik érdekeltek Magyarország sikerében, és az országot a legmodernebb keleti és nyugati technológia találkozóhelyévé teszik.

„Nindzsakormány”

Orbán Viktor szerint a következő hónapokban súlyos politikai küzdelmek várhatóak, amelyek során meg kell akadályozni, hogy migránsokat telepítsenek Magyarországra, és Ukrajna uniós csatlakozási kérdését is „helyre kell majd tenni”.

A mi kormányunk nindzsakormány

– fogalmazott a miniszterelnök. Hozzátéve, hogy az első akció a nemzeti konzultáció lesz, ami kulcskérdés, mert abból jön az erő. Onnan nyerjük az energiát. A második akció az európai parlamenti választás lesz, mert a gyurcsányistákat vissza kell verni. A harmadik akció pedig az önkormányzati választás lesz, ahol a választókerületi elnökök lesznek központi szerepben. „Úgyhogy hajrá, Kubatov Gábor!” – fogalmazott a miniszterelnök.

Szükség lesz minden tag és aktivista segítségére, mert az EP- és az önkormányzati választást is meg kell nyernünk!”

– húzta alá a kormányfő.

„A jó Isten mindannyiunk fölött, Magyarország mindenek előtt! Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!” – zárta szavait Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.

Orbán Viktor miniszterelnök beszéde itt nézhető vissza:

 

***

A Kongresszus előzményeiről:

Orbán Viktor, a Fidesz újraválasztott elnöke, miniszterelnök a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Hungexpón 2021. november 14-én.
MTI/Koszticsák Szilárd
Orbán Viktor, a Fidesz újraválasztott elnöke, miniszterelnök a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán Budapesten, 2021. november 14-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Mint azt korábban a Mandiner megírta: szombaton tartja 30., tisztújító kongresszusát a FIDESZ Budapesten, amelyen a pártelnökről és a négy alelnök személyéről is szavaznak majd.

A rendezvényen 1500-1800 küldött és legalább ugyanennyi vendég vesz részt – tájékoztatta az MTI-t korábban Hollik István. Hozzátéve, hogy az elnök, az alelnökök és a párt bizottságainak vezetőinek, tagjainak megválasztása mellett nem hoznak formális döntést a Fidesz-KDNP EP-listavezetőjéről.

A rendezvényen elhangzó beszédeket a Fidesz szövetségeseinek nevében Semjén Zsolt, a KDNP elnöke kezdi, majd a határon túliak nevében Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke köszönti a kongresszust. De felszólal Kövér László, a Fidesz Országos Választmányának elnöke, házelnök; Kocsis Máté frakcióvezető, az európai parlamenti delegáció nevében pedig Deutsch Tamás.

Eközben zajlik majd a szavazás, melyen vélhetően újraválasztják Orbán Viktort a Fidesz elnökévé, délután pedig ismét több beszéd elhangzik majd: miniszterek, az elnökség tagjai és több fideszes településvezető is felszólal.

A kongresszust Orbán Viktor miniszterelnök beszéde zárja. Az eseményt minden kedves olvasónk végig követheti itt, a Mandineren.

Miről beszélt Orbán Viktor a Fidesz korábbi kongresszusain?

Összeszedtük a pártelnök legfontosabb gondolatait ez elmúlt évekből! A témában írt összefoglalónkat ide kattintva olvashatja.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A Fidesz legutóbbi, 2021-ben tartott tisztújító kongresszusán a küldöttek újabb két évre választották pártelnökké Orbán Viktor miniszterelnököt, a Fidesz alelnökeinek pedig Kósa Lajost, Kubatov Gábort, Németh Szilárdot és Gál Kingát választották meg. Tartsanak velünk a rendezvény ideje alatt!

***

Nyitóképen: Orbán Viktor, a Fidesz újraválasztott elnöke, miniszterelnök a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Hungexpón 2021. november 14-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 609 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. november 19. 17:38
A Párttal,a néppel egy az utunk… Jelszavunk munka és béke…. Mi kommunista ifjak…. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Pelso j.
2023. november 19. 13:10
Namond Az nem számít, lényeg, hogy a hívek meghatódjanak. Akár egy másnapos, felmelegített, langyos pörkölt, - tartalom és minőség lényegtelen.
Namond
2023. november 19. 09:25
Ez a vaskos orbánpromóciós prospektus számos baromságot és ellentmondást tartalmaz.
Pelso j.
2023. november 19. 07:41
Teringettét ezt, cáfolni....?:)) Különben is, a zafírt és smaragdot kihagytad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!