Diktatúra parlamentjében ülnek az ellenzéki pártok

2023. november 24. 16:48

Sokszor volt már szó arról, hogy az ellenzéki pártoknak fel kellene állni és kivonulni a parlamentből.

2023. november 24. 16:48
GYURCSÁNY Ferenc
Gábor György
Gábor György
Facebook

„Még párat kell aludni a Mikulásig, de a Fidesz-KDNP már most sietett elhozni szeretett népének a Mikulást és a Mikulás-csomagot.

Litván György Mérei Ferenc nyomán a politikai rendőrség kódolására a »krampusz« fogalmát használta. A krampusz elnevezés Rákosi Mikulás kisegítőjeként, fegyelmezőjeként és fenyítőjeként vonult be a politikai folklórba. Azt javaslom, hogy ezt a Szuverenitásvédelmi Hivatalnak nevezett, születési nevén valamikor Államvédelmi Hivatalként (ÁVH) dédelgetett ajándékot hívjuk mostantól mi is krampusznak, Orbán Mikulás kisegítőjének, fegyelmezőjének és fenyítőjének.

Ha eddig ment is a folyamatos vita arról, hogy minek nevezzük ezt a rendszert: diktatúrának, autokráciának, önkénynek, illiberális berendezkedésnek, hibrid rezsimnek stb., mostantól a vitát szépen lezárhatjuk, s megállapodhatunk végre az Orbán-rezsim becses elnevezésében: diktatúra. Nem XX. századi, nem az észak-koreai, nem a posztszovjet sztánok zsarnoksága, vagy az iszlamista államok teokratikus totalitarianizmusa, hanem a XXI. századi információs társadalom korszerű, a kvázi-parlamentarizmus és a látszat-választás díszletei és kulisszái közé bebútorozott »posztmodern utáni« diktatúra.

Sokszor volt már szó arról, hogy az ellenzéki pártoknak fel kellene állni és kivonulni a parlamentből. Tudom, jövőre választás, pénzek, egzisztenciák, miegyéb, de innentől kezdve már aligha tagadható: egy diktatúra parlamentjében ülnek, ami nagyjából 13 évig volt látszatparlament, ám már nem az.

Hanem a rendszer nagyon is valóságos, gusztustalan, szutykos paravánja, amelynek takarásában épül-szépül a diktatúra.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Tavaszi kampány
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2023. december 02. 11:23
Pont egy ÁVH-s csemete hasonlítgat ávéhához..
Majdmegmondom
2023. november 27. 06:54
Na, megint itt van az ügyeletes rettegő és diktaturázó... Gondolom, az orvosok nem mindig engedik gépközelbe... Megértem őket...
BillyTheKid
2023. november 27. 06:36
LOL Ezdehülye xDD Szóval, eddig "vitás kérdés" volt, hogy diktatúra-e, de most, hogy majd rálépnek a farkukra, ha külföldről pénzt fogadnak el, akkor ez diktatúra már vitán felül. És hogy ne is lehessen érdemben vizsgálni, hogy valóban diktatúra-e, ez a fasz előre kiveszi az összehasonlítási alapból az összes létezett, és létező diktatúrát. Ez már "posztmodern utáni" - menjünk biztosra, ez már minden után van, nincs is hozzá hasonló, nincs is összehasonlítási alapunk, el kell hinnünk, mert ez a kis fasz kinyilatkozta. Szánalamas, és röhejes erőlködés.
Cserna János
2023. november 27. 01:19
Gábor rövid - az október 7-i sokk által kiváltott - józanodás után visszatért a szokott sértődött anarchista és nemzetellenes üzemmódba. Semmi új. A hivatal még fel sem állt, de ő már tudja, hogy ÁVH. 2010 óta minden intézménnyel ezt csinálják. Már előre közlik, hogy rossz, antidemokratikus, diktatórikus, a jogállamnak vége. Ez az egyébként művelt tökkelütött is így dolgozik: hányszor megmondta már, hogy a jogállamnak és a szólásszabadságnak vége. Minden évben vagy tízszer.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik