Matolcsy elsimicskult

2023. október 07. 07:52

Azt persze tudtuk, hogy Orbán nem véletlenül hozott össze olyan kusza kormányszerkezetet, amelyben vagy hatan is a gazdasággal foglalkoznak.

2023. október 07. 07:52
null
Lendvai  Ildikó
Lendvai Ildikó
Népszava

„Mindenki fedezékbe! Lövöldöznek a fejünk felett. A főnökök, egymásra. Sok érdekeset megtudtunk tőlük vezetőtársaikról. Főleg azt, hogy a többi mind színtiszta hülye, (vagy szimplán idióta, vagy hazaáruló is), csak a nyilatkozó illető a helikopter.

Én kérem, sok rosszat gondoltam róluk már eddig is, de mégis más, ha ők mondják, bennfentes információk birtokában.

Vicces volna az egész, csakhogy ahányszor a bohózat szereplői kiutalnak egymásnak egy-egy méretes pofont, az valahogy mindig a mi képünkön csattan. A kabaré kényszerű nézőterén fogy a levegő, lassan a büfé is bezár, készletei kifogytak. Pedig egyre többen ülünk ott, az egyik ajtón ugyan a merészebbek szivárognak kifelé nyugati irányba, a másikon viszont jönnek be a szerencsétlen vendégmunkások, akik ugyan nem tehetnek semmiről, de az őket betelepítő kormányoldal és a nép hangját tolmácsolni kívánó ellenzék versenyt utáltatja őket.

Azt persze tudtuk, hogy Orbán nem véletlenül hozott össze olyan kusza kormányszerkezetet, amelyben vagy hatan is a gazdasággal foglalkoznak. Szereti összeugrasztani az embereit – Simicska óta tart a gazdaságpolitikai monopóliumtól – , hogy ne érezzék magukat biztonságban, és ő legyen fölöttük a mindenkori igazságosztó.”

Nyitókép: Ficsor Márton

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. október 09. 14:33
Bármikor kirúghatja őt a csüngőhasú,a tolvajlásokkal,a fia ügyeivel megzsarolva… Csak döntés kérdése…
balbako_
2023. október 09. 06:12
Egy adalék, hogy vajon miért működött olyan szarul a kommunista gazdaság mert Ildi néni szerint így működtették Kádártól Gyurcsányig. Az újat már nemigen érti a hajlott korú apparatcsik ezért szajkózza a régit.
Nyugati_Adam
2023. október 07. 15:32
A legnagyobb hiba a mai magyarországi ellenzék tevékenységben az, hogy még a követői is zsigereikben érzik a hiteltelenséget. Nem annyira a megszólalásaik miatt, hanem azok meggyőző erejének hiánya, mind a szószóló személyek szereplésének a komcsi agit-propot idéző lapossága, mind a mondanivalójuk tartalma miatt. A mai hatvanon túliak még emlékeznek az ilyenekre - lásd fizetett forradalmárok -, ezért ők nagy többségben az ilyeneket nem kedvelik. Ildikó elvtársnő szellemessége és érvelés technikája még a jobb idők Népszabadságban sem menne át a rovatvezetők szűrőjén, nem is beszélve az É. és I.-ról. Emblematikus volt Fekete Gyula népesség fogyási cikkének vitatása és kigúnyolása az állam párt előd SzDSz-es ihletésű szerzőinek gátlástalan gúnyolódásáról.
llnnhegyi
2023. október 07. 13:27
Jól van RIBANC. Menj, köpj Gyurcsány Ondó Ferenc orcájába!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!