Miért engedjük, hogy az internet világosítsa fel a gyerekeinket?

2023. szeptember 11. 10:44

De ha a kérdést úgy teszem fel, hogy a kedves konzervatív szülő inkább egy meleg gyermeket szeretne, vagy egy halott gyermeket, akkor erre mi lenne a válasz?

2023. szeptember 11. 10:44
Hodász András
Hodász András
NLC

„Minden jel szerint a nyár legkedveltebb közéleti gumicsontja az LMBTQ+ tartalmú könyvek fóliázása volt. Az illetékes szerveknek egy évre volt szükségük, hogy intézkedni  kezdjenek az úgynevezett gyermekvédelmi törvény alapján, és ahogy a hatóság későn ébredő végrehajtói kiosztottak néhány büntetést, mindenki pánikba esett, és csomagolni kezdett. A szokásos elégedettség az egyik, a szokásos felháborodás a másik oldalon. Az én véleményem erről a kérdésről egy mondatban összefoglalható: a gyermekvédelem fontos, a könyvek fóliázása azonban erre teljesen alkalmatlan, sőt, több szempontból kifejezetten káros, éppen a megvédendő korosztályra nézve.

Az emberek többsége kétségkívül egyetért azzal, hogy a fiatalok védelme a felnőtt társadalom kötelessége. Ha csak nem tartozunk ahhoz a mogorva, besavanyodott klikkhez, akik kizárólag a kontrollálatlan zaj és rendetlenkedés forrását látják a jövő generációjában, pontosan tudjuk, hogy az országnak hosszú távú érdeke védelmet biztosítani számukra. És úgy tűnik erre nagyon is rászorulnak, különösen itt, Magyarországon. Egyre több aggasztó kutatási eredmény lát ugyanis napvilágot a fiatalok helyzetével kapcsolatban.

Nézzük például csak a legutóbbi, nagy port kavart felmérést, amit az újpesti önkormányzat megbízásából készítettek, és amely kimutatta, hogy a helyi középiskolások 21 százalékát bántalmazták szexuálisan, 15 százalékukat pedig testileg, és rengetegen élnek át verbális erőszakot, vagy érzelmi elhanyagolást. Mindössze 29 százaléknak nincs semmilyen efféle ártalom az életében. Ez csak egy budapesti kerület látlelete, de nem hiszem, hogy máshol jobb lenne a helyzet.

Az üggyel kapcsolatban megszólalt a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány pszichológusa, Táler Orsolya is. Elmondása szerint az elmúlt években kétszer annyi fiatal kereste meg őket félelem, szorongás, öngyilkos késztetés és önsértés miatt,  mint a korábbi években, és a számuk folyamatosan növekszik. Évente egy osztálynyi gyereket veszítünk el, akik önkezükkel vetnek véget az életüknek. Ez most az európai kamaszok körében a második leggyakoribb halálok, miközben Magyarországon az iskolapszichológusok száma messze elmarad a kívánatostól.

Aggasztó továbbá a közoktatás helyzete; az egyre súlyosabb méreteket öltő elvándorlás; a magas albérlet árak, a szűkös kollégiumi helyek és még folytathatnánk a sort. Szóval felsorolni is lehetetlen lenne, hogy mi mindentől kellene megvédeni a gyerekeket, ha komolyan ez lenne a szándékunk. Ez utóbbit viszont kétlem.”

Nyitókép: MTI/Komka Péter

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akiaki
2023. október 29. 15:58
maga szerint, mennyire valós egy ilyen témájú közvéleménykutatás hihetősége? Higgye el azonnal tudok készíteni egy ezt pont cáfolót is! Nem hinni olyannak, aki a kedvező híreket adja!
Sulammit
2023. szeptember 21. 17:23
Szerintem Hodász ez a cikket ezt a kérdésfelvetést az anyukádnak és a családodnak címezted. Anyukád büszke volt rád, mint ismert, okos, népszerű bár celeb papra. Aztán égetett téged ez a reverenda, vagyis ledobott magáról, nem te dobtad a sarokba. Magyarázkodhatott a családod. Aztán jött a felvilágosításuk, hogy "meleg" vagy. Nem mondtad ki, hogy homoszexuális, az ciki lett volna? Most már szégyenkeznek miattad. Krisztus és népe helyett 1-2-3-4....pasi ölelő karját és nemiszervét választottad. És a bujkálást egy templomban.
jan36
2023. szeptember 12. 14:29
A harmadik alternatívát kifelejtetted, kiugrott aberrált pap! Meleg-halott-élő, egészséges. Miért fáj neked, hogy nem az oviban kezdődik a nemi fejtágítás, főleg abnormitásokba csomagolva? Felültél a hülyeségrollerre, és már nem tudsz leszállni. Amúgy, összefoghatsz "Zsóti-bával", mert az is az interneten osztja az igét, és ismerkedik.
Color
2023. szeptember 12. 11:23
Csak ez a két lehetőség van? Halott vagy buzi? Te Isten barma!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!