Külön cikkben magyarázza a főszerkesztőt gyalázó cikkét a 444

2023. szeptember 14. 09:41

Nagy port kavart a baloldali portál írása.

2023. szeptember 14. 09:41

A Mandiner korábban megírta, hogy a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) Etikai Bizottsága elutasítja, hogy a 444 az Origo munkájának, arculatának bírálatát összekapcsolta a médiumot vezető újságíró személyes lejáratásával. „Jót nevettünk” – így reagált a 444 a szövetség bírálatára. A Magyar Nemzeti Médiaszövetség közleményt adott ki az ügyben, melyben követelik, hogy a 444 távolítsa el a szóban forgó cikket és utasítsa el a megalázás és a megszégyenítés minden formáját.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kacsoh Dániel

Mandiner

Idézőjel

Ezt nem láttuk jönni!

Most a 444 külön cikkben magyarázza a főszerkesztőt gyalázó cikkét. „Sosem hálás feladat, ha egy szerző kénytelen elmagyarázni a saját poénját, de szeptember elején az egyik cikkünk nem várt módon akkora vihart kavart a kormánypárti nyilvánosságban (zárványban?), hogy ezúttal talán nem túlzás alaposan végigvenni, mégis mi a jó élet történt itt” – írja a cikket jegyző Herczeg Márk.

A szerző szerint „tréfásnak szánt” cikke az „olvasók többségének átment”.

Mint írja, írása lényege az volt, „hogy valahogyan érzékeltesse az olvasókkal – és persze Gábor Lászlóval is –, hogy mennyire ellentmondásos, amikor valaki a sötétben bujkálva ad utasítást egy szörnyen kínos, végeláthatatlan vizuális pornótámadásra”.

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karvaly
2023. szeptember 14. 12:13
Két észrevétel: - baloldalon így szoktak elnézést kérni, ha valami vállalhatatlan dolgot műveltek: "Ez csak irónia volt, hát nem vettétek észre? Na, nektek sincs humorérzéketek!" Ez nem az első, nem a második ilyen eset volt, hanem a sokadik, mondhatni ez már mintázat. Tipikus kávéházi vitastílus, olyan nincs, hogy neki nem lehet igaza, mert neki akkor is igaza van, csak a másik hülye hozzá. Na, az ilyen emberekkel kár szóba állni. - aki nem vette volna észre: az Origo a jelenlegi formájában pont azért jött létre, hogy legyen jobboldali bulvár is. A Heti hetes és a régi Index (amiből a komplett baloldali internetes média kinőtt) pont arról szólt, hogy a könnyed témákkal minél több embert becsalogatnak, majd amikor már kellően ellazultak, rájuk zúdítják a politikát is. Pont ezért csípi annyira az Origo a szemüket, ugyanaz, mint amikor lett _egyetlen_ jobboldali színház Budapesten, a több tucatnyi baloldali mellett. Az ő módszereiket csak ne másolják, különösen, ha az sikeres.
buckafej-2
2023. szeptember 14. 10:36
Azt hittem sajtószabadság van, mindenki olyan oldalt csinál, amilyet akar. Akinek nem tetszik, ne olvassa. Ha a jobboldaliak hópihék lettek, akkor a balliberálisok pedig erkölcscsőszök? A dragqueenek nem zavarják őket az óvodában, baszásról, szopásról is lehet tanulni már az általánosban, de egy nagy cickó egy honlapon nem fér bele.
Vata Aripeit
2023. szeptember 14. 10:26
amíg nem dragqueen-k lifegője lebeg az oldalon, addig nincs probléma. Az origó nem a hungarian conservativ, hanem egy web híroldal, minden szir-szarral. Ne klikkeljen, aki nem akar. Mindenesetre az érdekes, hogy egy másik, egy független, egy szabad, egy objektív(!!) sajtótermék egy lenézett híroldal főszerkesztőjének alakjával, a megvetett híroldal cikkeivel már sokadik alkalommal képes foglalkozni. hosszú elemzésekben, amik azért viccesek, mert Ők elmagyarázzák, hogy viccesek. Nem kicsit szánalmas már ez a gonzó újságírás
bodrigyuri
2023. szeptember 14. 10:22
buckafej-2 2023. szeptember 14. 09:44 Á, szóval, ha egy portál kirak az oldalára 5-6 nagy csöcsű csajos cikket, az ok arra, hogy lefikázzuk a főszerkesztő testét? Miért is? Mi a baj azzal, ha van pár csöcsös kontetnt? Lehet, ti buzzancsok másra izgultok, az lehet a bajotok. Egyik sem baj. Se a csöcsök, sem a topis pronyó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!