Nemzeti Médiaszövetség: Követeljük, hogy a 444 távolítsa el a szóban forgó cikket és utasítsa el a megalázás és a megszégyenítés minden formáját!

2023. szeptember 01. 14:48

Reagáltak az Origo főszerkesztőjéről megjelent 444-es cikkre.

2023. szeptember 01. 14:48

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség nyilatkozatot adott ki az Origo főszerkesztőjéről megjelent 444-es cikk miatt

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kacsoh Dániel

Mandiner

Idézőjel

Ezt nem láttuk jönni!

Mint írták, „a Magyar Nemzeti Médiaszövetség megdöbbenve tapasztalja, hogy a baloldali sajtótermékek már a saját maguk által fennen hirdetett elveket is megtagadva a testszégyenítéstől, a sunyi lesifotózástól és a magánéletben való vájkálástól sem riadnak vissza a nyilvánvalóan megrendelésre készült cikkeik megírása során.”

Kifejtették, „a propagandablogok egyre lejjebb süllyednek, ezúttal a 444 jelentetett meg egy valószínűleg humorosnak szánt írást, az Origo főszerkesztőjéről. A cikk ki tudja, honnan szerzett előnytelen lesifotók felhasználásával és magánélete kiteregetésével támadja Gábor Lászlót, a főszerkesztő »tökéletes alakját« és »vadítóan dögös bájait« emlegetve, nem mulasztva el megemlíteni, hogy ki a szerkesztőségvezető párja.”

Megjegyezték, a szövetséget örömmel tölti el, hogy „a 444-nél, valamint az azt kiadó Magyar Jeti Zrt. igazgatóságában mindenki tökéletes testalkattal bír, de úgy gondoljuk, ennek nincs befolyása arra, hogy milyen szakmai munkát végeznek. Hisszük ugyanis, hogy sem a testalkat, sem a magánélet nem képezheti szakmai kritika alapját sem a 444-nél, sem sehol a magyar sajtóban.”

 

„Azt tartják, a humor ellenzéki műfaj. Az viszont biztos, hogy kell hozzá némi műveltség és intelligencia, ennek hiányában ugyanis puszta taplóság lesz az eredmény, amely a szánalmas szennylapok sajátja.”

 

Folytatták, „a nemrég felröppent hírek szerint egy »toxikusan zaklató magatartást« tanúsító vezető miatt távozott több munkatárs a 444-től. A kiadó akkor az ügyről azt közölte: »A mélyebb megértés, tanulás, és a konfliktusaink feloldását célzó további átalakítások érzékenyre tervezett folyamatát megkezdtük« (sic.).

Csak jelezni szeretnénk, láthatóan nem jó az irány. A body shaming, a mások magánéletében való vájkálás a szakmai érvek helyett, a tény, hogy az eddig propagandablogban dolgozók most már egy szennylap munkatársai, valószínűleg nem javít a munkavállalók hangulatán. 

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség követeli, hogy a 444 szerkesztősége távolítsa el a szóban forgó cikket és tegye egyértelművé, hogy elutasítja a megalázás és a megszégyenítés minden formáját. Felhívjuk a már csak papíron létező MÚOSZ-t, hogy amennyiben tagjaik között maradt még újságíró, indítson etikai vizsgálatot az ügyben.”

Nyitókép: Facebook

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tizennyolcfok
2023. szeptember 01. 18:06
megvárom még bayer eszeveszett őrjöngését... úgy lesz teljes a kép. nyüszítsetek, szarházi horda!
T. Péter
2023. szeptember 01. 16:40
"A cikk ki tudja, honnan szerzett előnytelen lesifotók felhasználásával" A tusványosi fotók? Ez most komoly? Ugye, vicceltek?
macskusz-4
2023. szeptember 01. 16:39
Most miért? Az Új Péter pl. Csak enyhén büdös, és nem igaz, hogy ütödötten néz ki. Az kissé debil a jó kifejezés a bávatag tekintetére. És nem is feltűnően púpos.
Skywalker_bp
2023. szeptember 01. 15:57
Mint írták, „a Magyar Nemzeti Médiaszövetség megdöbbenve tapasztalja, hogy a baloldali sajtótermékek már a saját maguk által fennen hirdetett elveket is megtagadva a testszégyenítéstől, a sunyi lesifotózástól és a magánéletben való vájkálástól sem riadnak vissza a nyilvánvalóan megrendelésre készült cikkeik megírása során.” Muhaha! Ezt a módszert a rendszerváltás után elôször a Fidesz alkalmazta. Spéderrel szemben. Tán elfeledtétek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!