A 444 ezúttal színjelesre vizsgázott aljasságból

2023. szeptember 01. 12:35

Ezt nem láttuk jönni!

2023. szeptember 01. 12:35
Kacsoh Dániel
Mandiner

Gondolt egyet a honi liberális, független, stb média egyik zászlóshajója, Soros György sajtóportfoliójának éke, a teljes magyar nyilvánosságra nem kevés elitizmussal tekintő 444, és páros lábbal beleszállt egy másik médium vezetőjébe.

Az Origo főszerkesztőjéről, Gábor Lászlóról van szó, akit az emberi méltóság minimális tisztelete nélkül állították pellengérre.

Nem a szakmaiságával vagy a munkájával perlekedtek ezúttal, azzal nem is lenne gond, sőt, hisz’ közös és megbecsült értékünk a szólásszabadság, hanem egy galériát készítettek róla, majd a képekhez humorosnak szánt bulvárszövegeket rittyentettek. Amolyan paródia akart ez lenni, kifigurázva az Origo címadási és (fogalmazzunk úgy) női szépségben gazdag témaválasztási gyakorlatát – megjegyzendő, ilyen alapon akár bármelyik bulvárlap főszerkesztőjéről készíthettek volna efféle szemétséget. De nem.

Hiába, legkésőbb Farkasházy óta tudjuk, a humor baloldali műfaj! Csak egy példa a dolgozatból, hogy önöknek ne kelljen elolvasni az egész förmedvényt, amiért ráadásul a 444 még pénzt is kér: 

A szuperszexi Gábor László izzasztóan gömbölyű pocakkal, férfiasságát nadrággal takarva érkezett Kötcsére.”

Ó, hát érezzük, hogy ez itt a hírhedt balos szellemesség újabb, „izzasztó” mintapéldánya akar lenni, ám az Orbán-fixációs portál ezúttal jelentősen túltolta a biciklit, átlépte azt a bizonyos határt. Miközben a jobboldalt és sajtóját szokásuk magas lóról leckéztetni, nagyon úgy tűnik, hogy itt és most saját elveikkel, az emberi méltóság állítólagos tiszteletével is jócskán sikerült szembemenniük. Nem kicsit, nagyon!

Lehet kifogásuk az Origo tartalmával, gúnyolhatják, akár ki is nevethetik? Simán! Támadhatják a cikkeit, a főszerkesztő elveit, véleményét, nyilatkozatait? Naná! Meg is teszik!

Csakhogy ez a paródiának szánt szösszenet egy másik ember külsejével való alpári szemétkedés, semmi más!

Lehet magyarázni, röhigcsélni, büszkélkedni az „izzasztó” romkocsmákban (ha még vannak ilyenek…), de ez nem más mint szimpla tahóság.

És az a szomorú igazság, hogy a 444 még ezt is megteheti! Lelkük rajta! Ezzel a húzással ugyanakkor az elmúlt időszakban a sorozatos felmondásokról és erőszakos munkakörnyezetről elhíresült szerkesztőség legalább végleg elégtelen bizonyítványt állított ki saját magáról. Tiszta sor. Az önazonosság és az emberség totális hiánya eddig is körbelengte a magyarországi „diktatúra” legvidámabb sajtóbarakkját, ám most már kétségünk sem maradhatott afelől, mennyit is érnek. Emberileg és szakmailag.

 

Összesen 245 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
silenzio
2023. szeptember 14. 10:00
A Mandiner cikkeit időnként szerettem olvasni, mert ez az utolsó kormánypárti lap, amiben még nem retardált/hazug/tehetségtelen cölöpteknősök dolgoznak. Bizonyára megrázó a (poszt)jobboldali woke-hívőknek, szélsőségesen PC, safe space-ek iránt kiáltó emberi jogi aktivistáknak, de van egy olyan mondás, hogy: "Aki a tüzet szereti, a füstjét is szenvedje." Az Origo főszerkesztője gusztustalanul szexista szennylapot csinált Magyarország egykori legolvasottabb portáljából. Blikk és Bors szint proliknak. És mindez tökéletesen érthető, mert a posztjobboldal fontos szavazóbázisa a proletariátus, és ez az ő szintjük. A csöcsök meg seggek, ismert nők tárgyiasítása releváns kontextus nélkül. Ezért hisztiztek, mert fáj az a bizonyos igazság, hogy a Fidesz-szavazók zöme proli, akik a komcsi jelzőt önkényesen ráaggatták az újabban balliberálisoknak nevezett posztbaloldaliakra. Ők se normálisak, de ez a "nemzeti" oldal immár röhej. Ennek az országnak már rég nincs jobboldali képviselete.
Aerion
2023. szeptember 07. 17:24
Nincs ezeknek lelke, ezek nem emberek.
B_kanya
2023. szeptember 03. 13:12
"mc-foker 2023. szeptember 02. 09:07 Az origo hány embert karakter gyilkolt le" Mutasd bekúr, csak nem hazudtál. Hoppá, mutatjuk...
gyaloggos
2023. szeptember 02. 14:03
AZ elmúlt hetekben több olyan ismerősöm mondta, akik a 444-et olvasták, hogy már nem. PERSZE, ők addig sem azért olvasták addig is, mert annyira jónak taartották. CSAK mást is olvasni akartak a FIDESZ -közeli médián kívül, nem csak egy oldalról szemlélvén a történéseket. MONDTAM nekik, ott a 24.hu, olvassák azt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!