Gulyás Márton kinyomott egy letiltott interjút

2023. szeptember 07. 07:25

Bocsánat, de mennyiben jobb ez, mint ami ellen Gulyás mint úgynevezett politikai aktivista küzd?

2023. szeptember 07. 07:25
Mérő Vera
Mérő Vera
Facebook

„Gulyás Márton kinyomott egy letiltott interjút, amiből még az alany méltóságát sértő részt sem vágta ki.

Ha az alany szünetet kér, a kamera leáll. Ez az etikai minimum. Nem vesszük fel, és főleg nem hagyjuk az anyagban egy összeomlott, síró ember járkálását. A kamera akkor forog, amikor az alany azt mondja. Azonban Gulyás deklaráltan nem tartja magára nézve kötelezőnek a sajtó- és újságíróetika alapszabályait, hiszen többször kijelentette, ő aktivista, nem újságíró. És ez az igazán etikátlan. Nem elég aktivistának látszani, annak is kell lenni.

Ez gazemberség volt.

Ha százezrek szemében tűnsz a megtévesztésig újságírónak, ha százezrek fogyasztják sajtóként a produktumaidat, ha a szerep, amiben feltűnsz, nemcsak a néző, de az alanyok percepciója szerint is újságíró-riporteri szerep, akkor virtigli trógerság egy szimpla nem-ér-a-nevemmel dobni mindazt a felelősséget, amivel amúgy ez a szerep járna.

Bocsánat, de mennyiben jobb ez, mint ami ellen Gulyás mint úgynevezett politikai aktivista küzd?

Lábjegyzet: Az ominózus videót húsz óra alatt 175 ezren nézték meg.

Frissítés: ha jól látom, a posztom után egy rövid vágás került a kritikus jelenetbe. Egy bocsánatkérés is dukálna, de nem vagyok telhetetlen.”

Nyitókép: Képernyőkép/YouTube/Partizán

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jagdpancer
2023. szeptember 08. 10:58
Verácska galambocskám te meg egy szorúlásos sz@rdarabot magadból.
Volo
2023. szeptember 08. 07:00
Na ez a fajtád, retek luvnya!
Tara Verde
2023. szeptember 07. 15:53
Még nem láttam a videót, de így látatlanban egyáltalán nem biztos, hogy Borkai ebből nem jön ki jól, ergo Gulyás Marci lehet, hogy még szívességet is tett neki. Win-win. Vagy, eleve így lett tervezve, egy sírós-megbánós Borkai, letiltással, aztán naná, hogy harapott rá a Marci. De csak tippelem.
Player1
2023. szeptember 07. 13:21
Nem kell Gulyásnak interjút adni, aztán ÉHENHAL, ennyi...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!