Verhofstadt úr, hát miért tetszik már megint hazudni?! És egyáltalán, mi köze van magának a magyar népességfogyáshoz?

2023. augusztus 31. 19:27

Egy dologban persze igaza van: Magyarország valóban szép, sőt gyönyörű. Ettől függetlenül most már igazán visszavonulhatna, ahogy korábban meg is ígérte.

2023. augusztus 31. 19:27
null
Varga Mátyás Zsolt
Mandiner

Volt Tucker Carlsonnak egy interjúja Orbán Viktorral. Ez a beszélgetés most, a cikk szempontjából nem annyira érdekes, az viszont igen, hogy eljutott Elon Muskig – 107 millió másik ember mellett –, aki pedig meglehetősen pozitívan nyilatkozott a magyar családtámogatási rendszerről. Musk kommentárja azután elért mindenki kedvenc balga belga EP-képviselőjéig, aki jól megszakértette a dolgot, ugyanis szerinte

„a magyar népesség csökkenése annak köszönhető, hogy főként fiatalok hagyják el szép hazájukat... mert rosszul kormányozza azt az autokrata Orbán Viktor!”

Most, hogy a kötelező „kinek-a-mijéhez-amaz-mit-írt” köröket lefutottuk, nézzük meg kicsit közelebbről Verhofstadt érvelését. Csökken a magyar népesség? Szívszorító, de igen. A KSH adatai szerint utoljára 2010-ben éltünk tízmillióan „Kis-Magyarországon”, azóta 414.580 honfitársunkat elvesztettük. Egy-null Verhofstadtnak.

„Főként fiatalok hagyják el szép hazájukat” – szökkent ki vala a belga fogainak (léc)kerítésén. Itt máris három állítás van, kezdjük a legszimplábbal: 

Magyarország szép. Igaza van? Nanáhogy! És még milyen szép!

Valószínűleg ezt nem csak a magyarok gondolják így, elvégre valamiért mégis csak idesereglett az atlétikai világbajnokságra, de az azt megelőző államalapítási ünnepségre is egy jó nagy kupac külföldi turista – az év végén majd meglátjuk, pontosan mennyi. Szóval eddig 2–0 Verhofstadtnak. Ilyen jószívűek vagyunk.

A „hazaelhagyás” már keményebb dió. Ki számít kivándorlónak? Ki a bevándorló? Statisztikailag azok a kivándorlók, akik magyar állampolgárok, viszont legalább 12 hónapra elhagyják kis hazánkat; vagy külföldi állampolgárok, akik minden köteléket elvágva, a visszatérés szándéka nélkül távoznak az országból. A bevándorló pedig logikusan ennek a fordítottja, kiegészülve a külföldön született magyar állampolgárokkal.

A KSH – és az NKE elemzése – pedig újfent szép képet fest: 2016 óta folyamatosan többen költöznek hozzánk a magyar állampolgárok, mint ahányan kivándoroltak. A baloldal ezzel szemben azt mantrázza, hogy nem: mégpedig egyszerűen azért, mert szegények nem veszik „magyarszámba” a külföldön született magyar állampolgárokat.

Nem túl nagy logikai bakugrással kijelenthetjük: nem nézik magyarnak az erdélyi magyarok gyermekét.

Vissza Verhofstadthoz: a kivándorlási mérlegünk tehát 2016 óta inkább bevándorlási mérleg, hiszen azóta 57.736 magyar jött haza, így ezzel már meg is van az első pontunk Verhofstadt ellen.

Csak hát ez a pont az egész érvelését aláássa!

Viszont még ennél is rosszabb a helyzete a belga EP-képviselőnek: ugyanis 2010 óta – vagyis azóta, hogy utoljára voltunk 10 millió felett – 38.577-tel több magyar állampolgár vándorolt haza, a külföldiek közül pedig 200.624-gyel többen vándoroltak be, mint ki (a 2022-es év végéig) – ezt amúgy lehetne még egy érvnek nézni Magyarország szépsége mellett, de lovagiasságból nem rúgunk a földön fekvő belgába.

Ami pedig a baloldal „bezzegausztriázását” illeti, 2022-ben – is – Ausztriából jött haza a legtöbb magyar.

Tanulság? Verhofstadt már megint ordenáré baromságot mondott. Tartsa inkább magát a szavához, és lassan már tényleg vonuljon vissza. Mi, magyarok meg igyekezzünk a termékenységi ráta növekedési ütemét megtartani, hogy még további évszázadokig tudjuk ünnepelni államalapításunkat – a hazánkba látogató turistákkal együtt.

„Míly szó szökkent ki fogad keritésén? Isten a távolból megment könnyen, ha akarja. Én bizony inkább vágyom, akármíly sok baj után is otthonomat s hazatértem napját látni, elérni.”

(Homérosz: Odüsszeia)

Nyitókép: Ludovic MARIN / POOL / AFP

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tapir32
2023. szeptember 01. 14:20
A vériben van a hazugság! Az EU-ban rendszerszintű korrupció van! Nem szabadna az EU-s, balliberális korrupciót beengedni Magyarországra! El kell határolódni a korrupt EU-s vezetőktől és képviselőktől! Freund, Leyden, Verhofstadt stb. féléktől.
tapir32
2023. szeptember 01. 14:18
Aljas halálpártiak! Nem számít, hogy miért akarják mások halálát! További emberek halála és megnyomorítása nélkül kell rendezni az Ukrán helyzetet! Ehhez felnőtt emberek kellenének továbbá az, hogy egyesek profitja ne legyen fontosabb, mint mások élete. A háború pártiak könnyen abban a helyzetben találhatják magukat, hogy az ő életüknél is fontosabb mások profitja. Átvágták az ukránokat, amikor a hazájuk védelmét összekötötték a globalizált tőke érdekeivel. A tőkések az elhúzódó háborúban érdekeltek az ukránok a hazájukért halnak. Ebből a csapdából a mielőbbi tűzszünet és béke a kivezető út. Az elhúzódó háborúban Ukrajnát lerombolják. Deák Ferenc azért volt a haza bölcse, mert kiegyezett a királlyal, mielőtt az egész ország ráment volna az ellenállásra. Mióta etikus emberek halálát, megnyomorodását akarni? Egy absztrakt elv vagy az emberek élete a fontosabb? Én mindig az életet választom. A dolgokat utólag rendezni lehet, helyre lehet hozni, de feltámasztani nem lehet senkit sem.
esvany-0
2023. szeptember 01. 12:37
Nem mellékesen a magyar kormány a születési rátán igyekszik javítani azzal, hogy támogatást nyújt a szülőknek, azért hogy annyi gyermeket tudjanak vállalni, amennyit szeretnének. A születési rátának finoman szólva semmi köze ahhoz, hogy ki vándorol ki és milyen okból...
auditorium
2023. szeptember 01. 07:56
Guy 2O14. júniusáig kihúzza az EU-P-ben a megbizatását, tehát addig ahol csak lehet üti-veri Mo-t. Ha változik a "garnitúra" az EU-P-ben, akkor ezek a hungarofób elemek visszavonulnak. Nagyon fontos a globalisták és az un. "szovranisták" két csoportjának aránya. A globalisták nem finnyásak összefognak az anarchista szélsőbal és szélsőjobbtól a szocialistákkal, liberálisokkal, kereszténykommunistákkal etc. mindenkivel. A szovranistáknak is hasonlóan kellene tenni és nem finnyáskodni . (lásd: W-r -T.ni )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!