Borkai Zsolt: Nem Dézsi Csaba ellen indulok, hanem a győriekért

2023. június 11. 22:35

2024-ben függetlenként száll ringbe a polgármesteri székért az egykori városvezető.

2023. június 11. 22:35
null
Krupincza Mariann

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a 2019-ben szexbotrányba keveredett Borkai Zsolt ismét politikai porondra lép. Győr egykori polgármestere az ATV Heti Napló című műsorában vasárnap bejelentette:

ismét ringbe száll a polgármesteri székért a 2024-es önkormányzati választásokon.

Borkai a műsorban arról is beszélt, úgy véli, a jachtos felvételeket a DK szivárogtathatta ki. Megjegyezte, hogy bár bizonyítéka nincs rá, de úgy gondolja, hogy Czeglédy Csaba állhat az adriai szexbotrány kirobbantása mögött.

Lezárta élete korábbi szakaszát

A Fidesz soraiból is kizárt egykori városvezető Sváby Andrásnak azt is elmondta, hogy korábban nem akart interjút adni, de a győri atlétikai klub elnökválasztása apropót adott ehhez, miközben lezárta életének korábbi szakaszát, amit a szexbotrány határozott meg.

Kijelentette: úgy érzi, hogy

bár közellenséggé vált, de megerősödve jött ki a történtekből.

Szólt arról is, hogy a győriek elkezdték megkeresni, és rájött, hogy a történtek ellenére még mindig szeretik a Rába-parti városban.

Függetlenként indul a polgármesteri címért

A beszélgetés során végül leszögezte: „indulok a győri polgármesteri címért, függetlenként. Nincs semmilyen kapcsolatom a Fidesszel. Egy ideig kerestem őket, most már nem.”

„Nagyon sokat gondolkodtam, hogy miért induljak el. Tartozom a győrieknek, mert ekkora botrány ellenére megválasztottak. Cserben hagytam őket, mert nem tudtam elviselni, hogy egyedül maradtam.

Nem Dézsi Csaba ellen indulok, hanem a győriekért.

Sok mindenben egyetértek a kormánnyal, és sok mindenben nem, de továbbra is jobboldali ember vagyok” – fogalmazott az olimpiai bajnok Sváby András műsorában.

A teljes beszélgetést alább tekinthetik meg:

 

 

***

 

 

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Kapcsolódó cikkek a Választás 2024 aktában.

Ezek is érdekelhetik