Ukrajna köszöni, nem kéri a Budapest által felkínált buszok többségét

2023. május 11. 12:31

A VEKE szerint csak öt alacsony padlós Volvót vettek át az ukránok.

2023. május 11. 12:31
null

Karácsony Gergely főpolgármester és Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója még tavaly decemberben jelentette be, hogy Budapest útjairól kivont, de tovább üzemeltethető autóbuszokat adományozott a BKV Ukrajnának. A közlekedési társaság akkori közleménye szerint 2022 nyara óta több megkeresés is érkezett hozzájuk Ukrajnából autóbuszok felajánlását kérve, de a BKV nem rendelkezett működőképes, forgalomból kivonható járműtartalékkal. Az autóbuszcseréknek köszönhetően azonban több tovább üzemeltethető busz is felszabadult az év végére.

Az ukránoknak csak a Volvo kellett

A humanitárius akció azonban csak részben sikerült. „Nem kellett az ukránoknak a Budapest által felajánlott buszok kétharmada. Csak az öt alacsony padlós Volvót vették át, a 200-as Ikarusok maradtak itthon, azokat a BKV hozzácsapja az elárverezendő kocsikhoz. A hírt elhallgatják, mert kissé kínos” – írja mostani Facebook-bejegyzésében a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE).

A szervezet szerint hasonló sors vár a Volánbusz által Kisvárdán tárolt 37 buszra is, úgy néz ki, azok sem kellenek az ukránoknak. „Erről a tételről információink szerint még nem jelent meg hír, annyira titokban volt tartva” – tették hozzá, emlékeztetve ugyanakkor, hogy a Veszprém által felajánlott autóbuszokat mind átvették az ukránok.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. május 12. 11:47
Felteszem a Volvokat Bahmutba szánják, mert ott elég jók az utak hozzájuk. Az Ikraussal meg lehetne közlekedni, talán még szerelő és alkatrész is akadna hozzá, bár kétségtelenül csak kevesebbért lehetne eladni.
Orban 1 g3c1
2023. május 12. 06:11
Es megis mit kezdenenek buszokkal? Tankokra, vadaszgepekre, legvedelmi rendszerekre, loszerekre van szukseguk. Egy par busszal nem lehet haborut nyerni.
Káder János
2023. május 12. 03:01
Bombát a retkes ukikra , nem buszt nekik .
files32
2023. május 11. 18:55
Nyunyóka adja oda 2,8 milliárd értékü szűrőbuszt amit kidobott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!