Karácsonyék BKV-buszokat adományoztak Ukrajnának

2022. december 19. 14:16

Az autóbuszcseréknek köszönhetően több üzemképes jármű is felszabadult.

2022. december 19. 14:16
null

Budapest útjairól kivont, de tovább üzemeltethető autóbuszokat adományozott a BKV Ukrajnának. A közlekedési társaság az MTI-vel közölte: a 15 – öt szóló Volvo és tíz csuklós Ikarus – járművet hétfőn adta át Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója Balog Istvánnak, Ukrajna magyarországi ügyvivőjének.    

„Nyár óta több megkeresés is érkezett a társasághoz Ukrajnából autóbuszok felajánlását kérve, de eddig a BKV nem rendelkezett működőképes, forgalomból kivonható járműtartalékkal. Az autóbuszcseréknek köszönhetően azonban több tovább üzemeltethető busz is felszabadult” – írták.    

Emlékeztettek: a BKV eddig is több alkalommal – melegedőbusszal vagy éppen humanitárius szállítmánnyal – segítette a szomszéd országot és a Magyarországra menekülő embereket.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lacca
2022. december 20. 08:38
Inkább árverésre bocsájtották volna itthon! Sok gyűjtő licitált volna rájuk. Én is elfogadtam volna egyet. A korosztályombol sokunknak az ikarus a nagybetűs autóbusz! Az ukránoknál csak szét lesznek lőve.
Burmin
2022. december 19. 17:57
Ránézve ezekre a buszokra nem biztos hogy elindulnak az ukrán télben...
nempolitizálok
2022. december 19. 17:47
Cserében az ukránok megtiltották a magyaroknak a magyar útlevél használatát. Karácsony amúgy nemsokára csődöt jelent. Hol van már a Tarlósék által hagyott 300 milliárd.
need-info
2022. december 19. 16:54
Aztán a buszokat mivel fogják hajtani, ha már üzemanyaguk sincs? Talán áram generátorokra nagyobb szükségük lett volna, ha már akarnak v.mit küldeni. De amúgy kit érdekel a korrupt ukrán maffia állam?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!