Budapest azzal segít, amit kérnek

2023. január 14. 17:36

A kormánnyal szemben a magyarok jó része nem veszítette el erkölcsi iránytűjét.

2023. január 14. 17:36
null
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

»Aki embernek hitvány, magyarnak is alkalmatlan«.

Legyünk jóindulatúak, és tekintsük a lelkiismeretfurdalás és a belülről marcangoló – jogos – szégyenérzet megnyilvánulásainak, hogy az orosz propagandát szajkózó lakájmédia és a fővárosi Fidesz nem képes megemészteni az ukrajnai utamat.

Most éppen azt találták ki, hogy bezzeg Beregszászra nem mentem, és bezzeg Beregszásznak, Budapest testvérvárosának nem nyújtunk segítséget. Nos elég lett volna kérdezni, nem csak közvetlenül lapzárta előtt, péntek délután, hanem kicsit hamarabb, vagy ha ez nem megy, a Google nevű eszköz használata sem lenne ördögtől való, egy magát újságnak nevező szórólapnak végképp.

Már ebből kiderült volna, hogy az ukrajnai látogatáson többször hoztam szóba a kárpátaljai magyarok ügyét, akik közül sokan hősiesen küzdenek az orosz agresszor ellen. Néhány kattintással kideríthető lett volna, hogy folyamatos a kapcsolatom a beregszászi polgármesterrel, akivel a háború kitörésének napján vettem fel a kapcsolatot.

Budapest azzal segít, amit kérnek. Küldtünk húszmillió forint pénzadományt, küldtünk élelmiszert, műszaki eszközöket. A legutóbbi egyeztetéseken emelődarus autót kértek, azt is beszerezzük. Budapest emellett a menekültek ellátásában továbbra is aktív szerepet játszik, a menekültek jelentős része is Kárpátaljáról érkezik.

Már a V4-es főpolgármester barátaimmal közös ukrajnai út előtt elkezdődött a beregszászi látogatásom előkészítése, néhány héten belül erre is sor kerül. Napokon belül pedig egyeztetésre hívom az ukrajnai segítségnyújtásban aktív civil szervezetek, hogy beszámoljak a tapasztalataimról, és hogy megvitassuk, miként tudunk a lehető legjobban segíteni a megtámadott Ukrajnának, és a kárpátaljai magyaroknak.

Mert úgy van, ahogy azt Kijivben, Bucsa városában, és Varsóban is elmondtam: a magyar kormány nem egyenlő Magyarországgal. Rengeteg magyar magánszemély és civil szervezet adja bizonyságát, hogy a kormánnyal szemben a magyarok jó része nem veszítette el erkölcsi iránytűjét, képesek vagyunk különbséget tenni a jó és a gonosz között, nem mossuk össze az áldozatot az agresszorral, és a bűnbakkeresés, a hazug propaganda helyett az emberségben, a szolidaritásban hiszünk. Budapest ilyen város, és ebből nem enged.”

***

Nyitókép: Kisbenedek Attila/AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Borossy
2023. január 20. 19:16
Ha van esze Gyurcsánynak, jövőre lecseréli egy másik jelöltre. A ballibeknek is kínos ez a szerencsétlenkedés.
machet
2023. január 16. 20:12
Mindenre képes lennél te fosláda.A nyugati g...k álma.
yes_we_can
2023. január 16. 04:52
Faszér vállaltad el.....
NTLLK
2023. január 15. 19:58
"A kormánnyal szemben a magyarok jó része nem veszítette el erkölcsi iránytűjét." Valóban nem! De nem arra mutat, Geli! Nem arra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!