Ezt gondolja Ferenc pápa a magyarokról

2023. április 04. 18:46

A vatikáni magyar nagykövet azt is elárulta, mi a pápa szerint a legszentebb magyar dolog.

2023. április 04. 18:46
null

A Vatican News nevű portálnak adott interjúban Habsburg Eduárd, Magyarország vatikáni nagykövete egy személyes történetet osztott meg az áprilisban hazánkba látogató Ferenc pápáról. A nagykövet elmondta: bízik benne, hogy a pápa Magyarországon megihat végre egy jó pohár tokaji bort, miután első találkozásukon ezzel viccelődött. 

„Amikor először találkoztunk, odafordult hozzám, és megkérdezte, tudom-e, hogy mi a legszentebb dolog Magyarországon. Amikor visszakérdeztem, hogy mi az, arra számítottam, hogy a Szent Koronát említi, ő viszont annyit mondott: A tokaji bor!”

– idézi Habsburg a Vatican Newsnak adott interjúját a vg

A nagykövet emellett kitért arra is, hogy a magyarországi látogatás rendkívüli lehetőség, hogy a pápa ismét feltüzelje a magyar híveket, még jobban, mint ahogy tette például két évvel ezelőtt. Bár akkor csak rövid időre látogatott ide, ez lesz a harmadik alkalom, hogy a pápa a magyarokkal találkozik, hiszen 2019-ben Csíksomlyón is mintegy százezer magyar hívő előtt tartott szentmisét. 

Habsburg Eduárd arról is beszélt, hogy mi a véleménye Ferenc pápának a magyarokról:

„Ferenc pápa úgy gondolja, hogy a magyarok jó, becsületes és bátor emberek. Egy svájci gárdista, aki Budapesten is őszentsége autóját kísérte, később azt mesélte, hogy a szentatyát megindította a két évvel ezelőtti budapesti látogatásán őt fogadó tömeg kitörő éljenzése” – mondta el a nagykövet. 

A Habsburg Eduárddal készült interjú itt tekinthető meg:

***

Nyitókép: MTI/EPA/Reuters pool/Guglielmo Mangiapane

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MyOp
2023. április 05. 18:25
Végülis... a Habsburgnak a korona jár az eszében, a pápának a Tokaji.
Igazszó
2023. április 05. 18:24
Luciferibe még a kannás bor is kár. A sátán fattyának húgy jár a pofájába.
EX - Terminátor
2023. április 05. 13:08
Erre nehéz bármit is mondani azon kívül hogy jól esik az embernek. :)
Odone Ricci
2023. április 05. 09:30
A politikailag "korrekt" olasz média is beáll a sorba és Magyarországról, főleg OV-ról vagy rosszat vagy semmit nem közöl. Ezért Ferenc pápa a két évvel ezelőtti bp-i látogatását úgy képzelte el mint egy pusztai, szegény mongolokhoz hasonló vadnépet. A napilapok is azt írták, hogy nem fog találkozni az "autoritér-szovranista-populista-homofób etc." miniszterelnökkel. ERRE FEL mi történt ? Találkozott vele, sőt többször is és az összes fontosabb képviselővel, a kitűnően megszervezett, nagyszabású eukarisztikus ünnepség és Bp. szépsége pedig lenyűgözte. Azt is tudja, hogy Magyarország a békét sürgeti, akárcsak ő minden vasárnap délben a Szt. Péter téren.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!