Tanártüntetés: kicsit egymásnak ugrottak noÁrék és a szakszervezet

2023. január 09. 13:30

Nem sikerült zökkenőmentesre a múlt heti tudásmenet. A Pedagógusok Szakszervezete, a Tanítanék és a noÁr mozgalom koprodukciót gyártottak, ám némi sértődés lett a vége.

2023. január 09. 13:30
null
Bokor Gábor
Bokor Gábor

Az idei év úgy indult a tanártüntetések szempontjából, ahol a tavalyi abbamaradt: a pedagógusok továbbra is a jobb körülmények miatt tartanak demonstrációkat. Január legelején indították útnak az úgynevezett tudásmenetet, melyen keresztül Miskolctól egészen Budapestig vonultak, hogy így hívják fel a figyelmet a problémáikra.

Nem annyira zökkenőmentes menet

Mint arról korábban a Mandineren beszámoltunk, a pedagógusok részéről nem egyedi ötlet, hogy a borsodi megyeszékhelytől egészen a fővárosig vonulnak, hiszen éhségmenet néven hasonló megmozdulást szervezett korábban az MSZP, igaz, akkor a szegénység felszámolása volt az aktuális követelés a kormánnyal szemben. 

A múlt heti, „Tudásmenet az oktatásért” elnevezésű programot három szervezet, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), a Tanítanék és a noÁr Mozgalom szervezte, ám nem maradt konfliktus nélkül a közös munka. Az eredeti programtervben az szerepelt, hogy a napokig tartó menetelés közben meg-megállnak és napközben kerekasztalbeszélgetéseket és egyéb programokat tartanak. 

Szerdán azonban a noÁr mozgalom Facebook-oldalán jött a hír, hogy a nagy összefogásba valaki/valami éket vert: a Molnár Áron színész által vezetett egylet azt írta, hogy a gyöngyösi eseményen nem tudnak részt venni. Kissé sértődött posztjukban kiemelik,

 „sajnos megint bejött a már jól bevált lejárató kampány szólama, miszerint »rátelepszünk« egy eseményre”.

Sokaknak nem tetszett

Ezután közlik, az eseményt az előbb már említett három szervezet gründolta össze, senki más. Ezután kifejtették, hogy a noÁr a kommunikációért, grafikáért és az adománygyűjtésért volt a felelős, a színész pedig magánügyből nem akart/tudott csatlakozni a menethez. 

– közölték a noÁr mozgalom, mely szerint az elejétől kezdve önzetlenül segítették az eseményt. 

A poszt végén megjegyezni, hogy talán „nem érdemes belerakni a közügyekbe, mint 2022-ben”, hiszen nem éri meg a mentális és fizikai egészségüket kockáztatni. A kommentekben többen is kritizálták a szakszervezeteket, egy hozzászóló szerint noÁrék rosszul döntöttek, mikor szóba álltak a szakszervezetekkel. 

– fogalmazott egy kommentelő.

Érdemes felidézni: nem ez az első eset, hogy a mozgalmárok összekülönböznek egy tanári megmozdulás szervezőivel.

Nyitókép: Kisbenedek Attila/AFP

Összesen 165 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
100000 nácitlanított orosz katona
2023. március 25. 20:14
Akkor ott letartoztatjak oket?? XDXD
galoeva
2023. január 11. 11:51
Vajon ki fizette a koszt- kvartély számláit?
Zotyó
2023. január 10. 18:30
Noár Matyi, te inkább igyál az legalább meglátszik rajtad. Ostoba, nyomorult szar bohóc vagy.
Biivisz
2023. január 09. 20:17
Pedig ez jó alkalom lett volna noÁrnak, hogy megmutassa, tényleg olyan "tökös legény", mint amilyennek láttatni szeretné magát. Azzal, hogy végiggyalogolja mind a 180 km-t az elejétől a végéig. 6 napon át. Persze tudjuk jól: Azon az oldalon csak hangemberek vannak. A teljesítményük csak decibellben (ha van hangosítás), meg a trágárkodás szintjében mérhető.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!