„Felháborító, hogy Gyurcsány politikai játéknak tekinti a budapestiek életét” – jobboldali vélemény az önkormányzatok rezsitámogatásáról

2023. január 21. 12:37

A DK-s polgármesterek nem voltak hajlandóak külön leülni tárgyalni a kormány képviselőjével, így az általuk vezetett kerületek nem kaptak kormányzati rezsitámogatást. Az ellenzéken belül sincs egyetértés, ki is a hibás.

2023. január 21. 12:37
null

„Engem mélységesen felháborít, hogy Gyurcsány Ferenc politikai játéknak tekinti a budapestiek életét, és hogy Karácsony Gergely, mint minden budapesti lakos főpolgármestere, nem ítélte el a DK-s polgármesterek cselekedetét” – jelenti ki videójában a jobboldali nyilvánosság legújabb megmondóembere, Torma Szabolcs.

Torma – akinek ez a második videója, az elsőben a brüsszeli korrupciós botrány Soros Györgyhöz és Korányi Dávidhoz kapcsolódó szálairól értekezett, amelyről mi is írtunk – felidézi, hogy maradt hoppon néhány, DK-s polgármester által vezetett kerület.

2022 őszén minden, tízezernél több lakossal bíró település vezetésével kezdeményezett egyeztetést a kabinet

annak érdekében, hogy áttekintsék a megnövekedett energiaárak által okozott tehernövekedést.

A kormány bekérte az önkormányzatoktól a működésre vonatkozó költségvetési számokat, illetve azokat a terveket, amiket a helyhatóságok számára előírt 25 százalékos megtakarítás érdekében dolgoztak ki. 

A  III., IV., XI., XV. és XVIII. kerület vezetői azonban nem egyenként, hanem együtt akartak volna menni tárgyalni. Mivel választ nem kaptak, és időközben a többi polgármesterrel sikerült megállapodni,

így Torma szerint kijelenthető: eltaktikázták magukat az ellenzéki kerületvezetők.

Érdekesség, hogy a szintén Gyurcsány-párti polgármester, Niedermüller Péter részt vett a tárgyalásokon. Erzsébetváros így 300 millió forintos támogatást kapott. Összesen a 44 milliárdból egyébként 8 milliárdot kapott a főváros: a legnagyobb összegű rezsikompenzációban a fideszes vezetésű Csepel, a legkisebben pedig a momentumos vezetésű Terézváros részesült.

Bár a DKTV adásának szereplői és maga Gyurcsány Ferenc – aki Facebook-posztjában házmestereknek nevezte a tárgyaló polgármestereket – természetesen önkényuralmat kiáltanak, a téma még az ellenzéken belül is megosztó: a Momentum-elnök Gelencsér Ferenc például keményen beszólt a DK-soknak

Ön szerint kinek van igaza? Írja meg kommentben!

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2023. január 22. 03:46
Így szúrta el a FÜGGETLEN-OBJEKTÍV sajtó az egyetlen esélyét . https://www.youtube.com/watch?v=yJe09YEY_Ig
bagira
2023. január 22. 03:31
Ballibsik hátán a szőr ... https://www.youtube.com/watch?v=yN7l4bUaAO4
bagira
2023. január 22. 02:55
Fegyőr még mélyebbre süllyedt: szerinte a többségre támaszkodva torpedózták meg az olimpiát. https://www.youtube.com/watch?v=Is4olJKzT6w
Ólat a trolloknak
2023. január 21. 22:50
"Az ellenzéken belül sincs egyetértés, ki is a hibás." Eddig egyértelmű volt elvtársak. Óóó-Báá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!