Nagy Márton: Az ársapka akkor fenntartható, ha a Barátság vezetéken zavartalanul folyik az olaj

2022. november 30. 11:29

A kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy fenntartsa az ársapkát – nyilatkozta a gazdaságfejlesztési miniszter.

2022. november 30. 11:29
null

Az ellátásbiztonság mindennél fontosabb, és a kialakult helyzetet legjobban a Mol látja – nyilatkozta az Indexnek Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter.

A napokban rendszeresen érkeznek hírek arról, hogy Magyarországon az ársapka miatt ellátásbiztonsági kérdések merülnek fel. Az Index szerdán ezzel kapcsolatban kérdezte a gazdaságfejlesztési minisztert.

Nagy Márton azt nyilatkozta, hogy „a kormány álláspontja egyértelmű, az ársapka akkor fenntartható, ha a Barátság vezetéken zavartalanul folyik az olaj, illetve ha a finomítók az érkező olajat fel tudják dolgozni. Ennek az egyik feltétele, hogy a százhalombattai finomító működik. Sajnos ennél a létesítménynél is vannak technikai problémák, és a Barátság vezetéknél is az látszik, hogy a harcokban sérülnek meg fenntartó egységek, és le-leállnak.

de ha az látszik, hogy ez a két tényező veszélyezteti az ellátást, akkor nehéz helyzetbe kerülünk.”

A gazdaságfejlesztési minisztert felhívta arra a figyelmet, hogy jelenleg csak az ársapka következtében nincs olyan piaci szereplő, aki most importál Magyarországra. „Az ellátásbiztonság mindennél fontosabb, és a legjobban a Mol látja a helyzetet. Ők látják jobban, hogy képesek ellátni Magyarországot nyersanyaggal. Ha azt látják, hogy nem, akkor ellátásbiztonsági kérdések merülnek fel. Készleteink, amiket felhalmoztunk haváriaeseményre tartjuk, természeti károkra, háborúkra” – fogalmazott.

A napokban egyre több piaci szereplő a legrosszabb forgatókönyveket. Nagy Márton megjegyezte, hogy ennek ellenére fontos, hogy ilyenkor nem szabad pánikot kelteni.

Nyitóképen Nagy Márton, gazdaságfejlesztési miniszter. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dezilluzionista
2022. november 30. 15:05
Öntökönszúrás.
MyOp
2022. november 30. 14:14
Nagyon siethetett valaki összelapátolni ezt a szöveget. Kicsit hanyag munkát végzett. Egyébként, akkor ezek szerint úszik az ársapka, elkezdték a nép felkészítését.
Pelso j.
2022. november 30. 13:58
Márton, nincs már nincs olyan, hogy "ha". Marad az ársapka, vagy sem, ilyen egyszerű a kérdés. Ha nem, szembe tudtok (egyáltalán akartok) nézni annak gazdasági, társadalmi következményeivel, -vagy csak a primitív brüsszelezés megy tovább?
Türelem
2022. november 30. 13:09
S miért ez a tökölés százhalombattai finomítóban...szerintem a MOL direkt szabotál, kevés neki a szuper extraprofit, menjenek a..igen, oda. Igen, a gyermekeket is autóval viszik sok helyen az óvodába, iskolába, s gyakran nem is akármilyen távolságból, de ugye autóval járnak sokan dolgozni is, s autóval végzik a munkájukat is. A turizmus ágazat már nem érdemel említést, ki fog vidékre utazni....Szóval nagy kihívás előtt áll az ország, no de a nagy terv kitalálóinak ez az érdeke. A lelkes buta bolsi meg tapsol hozzá, s Orbánt szidja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!