Csak feltételekkel marad meg a benzinárstop január 1-től

2022. november 28. 09:55

A kormány mindent megtesz a biztonságos üzemanyag-ellátás érdekében.

2022. november 28. 09:55
null

Már a nagyobb benzinkutak is korlátozzák a hatósági áras üzemanyagot, de akad olyan hely is, ahol már csak 10 litert lehet 480 forintért tankolni. Az ATV Híradója megkereste a kormányt, amely közölte, hogy

január elsejétől csak bizonyos feltételekkel tudják fenntartani a benzinárstopot. 

MOL: Az exportra szánt üzemanyag mennyiségét is korlátozzák

A MOL a megkeresésre úgy reagált, hogy tanker autóik folyamatosan úton vannak, és az exportra szánt üzemanyag mennyiségét is korlátozzák. Hozzátették: a normál időszakokhoz képest most 15-20 százalékkal több üzemanyagot szállítanak partnereiknek: ennyivel magasabb a fogyasztás az ársapka előttinél. A Dunai Finomító ugyanakkor egy korábban kezdett karbantartási munka miatt továbbra is csökkentett kapacitással üzemel – idézte az olajvállalatot a portál.

A kormány mindent megtesz a biztonságos üzemanyag-ellátás érdekében

A Miniszterelnökség, arra a kérdésre, hogy terveznek-e változtatást az üzemanyagársapkával kapcsolatban az év végén azt válaszolta, hogy január elsejétől csak akkor tudják fenntartani a benzinárstopot, ha az Oroszországból érkező kőolajszállítás zavartalan, a százhalombattai finomító pedig folyamatosan működik. A kormány természetesen továbbra is mindent megtesz a biztonságos üzemanyag-ellátás érdekében – idézte a kormányt az ATV Híradója.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
M Géza
2022. december 04. 00:57
Mondjuk azt én sem értem miért az UHT tej ára lett rögzített, mikor abból sokkal jobban lehet bespájzolni. Talán azért mert a mellék Íze miatt azelőtt sose vettem, talán más is kevésbé. Egyébként dicséret a MOL-nak, mert ha úgy kezelné a rögzített benzinárat mint az ALDI, vagy a LIDL 50 esetből jó ha egyszer lehetne tankolni 95-ös benzint. Szegény multiknak be kell mutatni, hogy mennyit vesztenek azon a néhány rögzített áras terméken, mikor minden másnak csillagos égbe vihették az árát.
konfucius
2022. november 30. 13:19
Az Ukrajna irányába irányuló exportot (de amúgy minden mást is) hamarabb kell leállítani, mint az árstopot. Szerintem.
19Vs1...
2022. november 29. 15:09
Vigyázz ! Matematikai feladat : Ha egy autó nyáron 5l télen 5,4-5,5 l iszik - Na jó nem mind elégszik meg ennyivel . A MOL - a partner cégeken keresztül is - eddig ellátta az országban szaladgáló céges és nem céges gépjármű állományt . Vegyük az átlagfogyasztást 6,5 l -nek Hány % - al nőtt - a covid ; a háború ect,; usv.; - sújtotta hazánk gépkocsi állománya , ha még közben a kormány is lopott ?
Vakfolt
2022. november 28. 16:14
Lidli meg az aldi nemes egyszerűséggel megszüntette a 2.8%-os tej helyét is. Nincs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!