Magyarország nacionalista miniszterelnöke feldühítette sáljával a szomszédait – „objektív” összefoglaló a brit közmédiától

2022. november 23. 07:59

A BBC is Orbán Viktor focisáljával foglalkozik.

2022. november 23. 07:59
null

A BBC arról ír, hogy „Magyarország nacionalista miniszterelnöke,

Hozzátették: Románia a bukaresti magyar nagykövetnek küldött üzenetében határozott rosszallását fejezte ki Orbán Viktor gesztusa miatt. Ukrajna hivatalos bocsánatkérést követelt, írják.

Oleg Nikolenko, az ukrán külügyminisztérium szóvivője közölte, hogy Kijev beidézi a magyar nagykövetet, akit tájékoztatni fognak Orbán Viktor cselekedetének elfogadhatatlanságáról. „A revizionista eszmék magyarországi népszerűsítése nem járul hozzá az ukrán-magyar kapcsolatok fejlődéséhez, és nem felel meg az európai politika elveinek” – idézi a BBC az ukrán szóvivőt.

A román külügyminisztérium hétfői tiltakozásában úgy fogalmazott, írják, hogy „minden revizionista megnyilvánulás, függetlenül annak formájától, elfogadhatatlan, ellentétes a jelenlegi realitásokkal és a Románia és Magyarország által közösen vállalt kötelezettségekkel”.

Orbán Viktor minderre a Facebookon így reagált, írja a BBC: „A futball nem politika. Ne lássuk azt, ami nincs ott."

Nyitókép: Képernyőfotó 

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorivo4
2022. november 23. 16:49
Csak hogy a britek is el tudják képzelni, hogy mit követtek el 102 évvel ezelőtt. Ez olyan, mintha Nagy-Britanniából lenne Kis-Britannia. Mondjuk ha Hitler megnyerte volna a világháborút, majd az azt követő békediktátumban nem csak elvette volna Nagy-Britannia gyarmatait, de Anglia területének kétharmadát is, amit odaadott volna a környező országoknak, Skóciának, Írországnak, Franciaországnak és másoknak, a benne élő angolokkal együtt. Angliából pedig maradt volna London és környéke, harmada a mai Anglia területének. És akkor az angolok most nem Nagy-Britanniás pólóban járnának?
cinkegolyó
2022. november 23. 14:06
Hol lehet ilyen sálat kapni?
molnarat
2022. november 23. 14:05
Tisztelt Mandíner! Ezt a mondatot hogy fordítanák: On Facebook Mr Orban said the Hungarian national team was "the team of all Hungarians wherever they live". Az objektív tájékoztatók.
Dobrevita
2022. november 23. 13:28
Még egy ok a Briteknek a térdelésre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!