Ez történhet az ingatlanpiaccal, ha beütnek a brutális rezsiszámlák

2022. szeptember 01. 12:13

Teljesen átalakulhat az ingatlanpiac.

2022. szeptember 01. 12:13
null

A Portfolio rövid elemzést tett közzé arról, hogy hogyan változhat meg az ingatlanpiac a brutális rezsiszámlák miatt. Szerintük azok az ingatlanfejlesztők, amelyek eddig is figyeltek arra, hogy a legújabb zöld és energiahatékonysági standardok szerint valósítsák meg beruházásaikat, most versenyelőnyben vannak a piacon. Hozzátették, hogy elterjednek majd azok a fejlesztések, amikor 

az ingatlanok maguk is képesek fedezni részben vagy egészben az energiaigényüket, például megújulóenergia-termelő kapacitásokkal.

Hozzátették, hogy nagyon sok múlik azon, hogy az árak emelkedése meddig és milyen mértékben folytatódik még, illetve mikor és milyen szinten fog stabilizálódni.

A home office kapcsán kifejtették, hogy bizonyos cégeknél mérlegelés tárgyát képezheti az átmeneti home office elrendelése, hogy az épületek fogyasztását nullára csökkentsék.

Nyitókép: Pixabay

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2022. szeptember 01. 18:03
Portfolio + elemzés = oximoron. Akkormár inkább a nőklapjacafé.
stug
2022. szeptember 01. 16:42
Ötször olcsóbban.
nuknuk
2022. szeptember 01. 16:11
Semmi se történik az ingatlanpiaccal. Mindenki többet fizet.
Magnólia
2022. szeptember 01. 15:13
....A home office kapcsán kifejtették, hogy bizonyos cégeknél mérlegelés tárgyát képezheti az átmeneti home office elrendelése, hogy az épületek fogyasztását nullára csökkentsék.... Ez nagyon érdekes álláspont a munkaadó részéről, hiszen az otthon dolgozó a saját számlájában fizeti ki amit ő megspórol. Magyarul csökken a jövedelme, tisztára megéri a munkaadónak. És a dolgozónak? Ahol meg nem tudnak otthon dolgozni, és ezek a munkahelyek vannak többségben, ott meg elküldik majd a dolgozók x %-át, spórolás cimszó alatt? Nagyon nehéz évek jönnek és ez majdmindenkinél gondot fog okozni. Jön a hét szűk esztendő?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!