Ostromközeli állapotok a déli határon: több mint 90%-kal emelkedett a határsértők száma Magyarországon

2022. augusztus 22. 11:03

A háború okozta válság máris érezteti a hatását.

2022. augusztus 22. 11:03
null

Brutális állapotokról számolt be Orbán Balázs a Facebook-oldalán. A miniszterelnök politikai igazgatója szerint több mint 90%-kal emelkedett a határsértők száma Magyarországon. Kifejtette Orbán, hogy

a háború okozta élelmiszerválság már most érezteti a hatását, egyre fokozódik az illegális migráció.

Orbán megosztott egy kutatást is a bejegyzésében, miszerint az egyre súlyosbodó gazdasági és politikai instabilitás miatt az idei évben nem kevesebb mint 36 millióan hagyták el otthonukat Afrikában, és sokan már Európa felé is megindultak.

Egyre erőszakosabbak is

A politikai igazgató kifejtette, hogy az újabb migrációs hullám pedig mára már hazánk határaihoz is elérkezett:

egyre erőszakosabb taktikákkal kísérlik meg a határon való átjutást,

a szerb oldalon már halálos áldozatot követelő fegyveres összecsapásokra is sor került. Hozzátette, hogy idén már a határvédők több mint 150 ezer határsértőt tartóztattak fel, ami a 2021-es adatokhoz viszonyítva több mint 90%-os emelkedést jelent.

Határvadászok kiképzésben

Orbán hozzátette, hogy a kormány már megkezdte az ország déli határainak megerősítését és a határvadász rendszer felépítését.

200 szerződéses határvadász kiképzése már meg is kezdődött Nyírbátorban,

akiknek feladata a magyar államhatár sérthetetlenségének biztosítása és a jogellenes átlépések megakadályozása lesz.

Az igazgató a bejegyzését azzal zárta, hogy „hosszú távú megoldást azonban csak a béke helyreállítása nyújthat, hiszen csak azzal vethetünk véget a fejlődő világot sújtó élelmiszerhiánynak, és kerülhetünk el egy újabb migrációs válságot!”

Nyitókép: Facebook

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bitrex®
2022. augusztus 23. 06:51
"A kórházakban, iskolákban, bentlakásos otthonokban és egyéb szociális intézményekben nem kell lejjebb állítani a fűtést." Gondolom, Aliék migránsszállásán sem lehet 25 foknál kevesebb, és a szauna is működni fog.
ederzsuzsanna
2022. augusztus 22. 18:25
A világ népessége közel 8 milliárd. Öngyilkosság az erőszakos, népszaporodás útján történő muszlim és egyéb népesség "honfoglalása". Nem lesz jó vége.
Orange79
2022. augusztus 22. 14:48
Csak tudnam, hogy miben biznak ezek az allatok?! Valahogy besurrannak Magyarorszag teruletere, es? Hogyan tovabb? Jo esellyel lekapcsoljak oket hamarosan.
counter-revolution
2022. augusztus 22. 13:26
Félmegoldásokkal csak félig-meddig lehet megvédeni a határt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!