Így ajánlotta a magyar olvasóknak a könyvét Alekszandr Dugin (VIDEÓ)

2022. augusztus 24. 08:48

Az orosz író, filozófus, politikai elemző azt mondta 2017 decemberében, hogy az Európai Unió és a modern kapitalista rendszer válságban van.

2022. augusztus 24. 08:48
null

Alekszandr Dugin 2017 decemberében videós felvételen köszöntötte magyar olvasóit abból az alkalomból, hogy A negyedik politikai eszme című könyve magyarul is megjelent. Azt mondta akkor, hogy eljött az ideje annak, hogy áttekintsék az ideológiák és politikai vonatkozásaik jelenlegi állapotát. Többek között arról beszélt, hogy az Európai Unió és a modern kapitalista rendszer válságban van.

Dugin azzal került be a napokban a hírekbe, hogy megpróbálták megölni, de az autóbombával elkövetett merényletben a lánya halt meg.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Julius68
2022. augusztus 24. 19:09
Nem én, hanem akiknek ez a dolguk és megírták.
Akitlosz
2022. augusztus 24. 15:37
"a modern kapitalista rendszer válságban van." Akkor talán ideje lenne visszatérni a hagyományos kapitalizmushoz. A világgazdaság 2 tehénen keresztül. Kommunizmus: Van két tehened. Az állam mindkettőt elveszi tőled és ad neked némi tejet. Fasizmus: Van két tehened. Az állam mindkettőt elveszi tőled és elad neked némi tejet. Szocializmus: Van két tehened. Az egyiket oda kell adnod a szomszédodnak. Hagyományos kapitalizmus: Van két tehened. Az egyiket eladod és veszel egy bikát. Szaporítod őket és így a gazdaság növekszik. Végül eladod őket és nyugdíjba vonulsz a vagyonoddal. Modern kapitalizmus: Van két tehened. Eladsz belőlük három tehenet a nyilvános részvénytársaságodnak a testvéred által nyitott hitelfolyószámlát használva, aki jogász a banknál. Ezután adósság/tőke cserét csinálsz egy ehhez passzoló általános ajánlattal, így mind a négy tehenedet visszaszerzed, adókedvezménnyel öt tehénre. A hat tehén tejfejési jogát egy Kajmán-szigeteki közvetítő cégre ruházod át, amelyet titokban a főbb céged főbb részvényesei birtokolnak, amely cég azután eladja a hét tehén tejfejési jogát a saját eredeti cégednek. A céged éves jelentésében nyolc tehén szerepel, opciós vásárlási joggal egy kilencedik tehénre.
Akitlosz
2022. augusztus 24. 15:28
Ezt 2017-ben kellett volna idetenni. Mondjuk a Mandiner sohasem a napra készségéről volt híres.
Welszibard
2022. augusztus 24. 13:14
Dugin könyve nagyon is illeszkedik a magyar tadicionális politikai gondolatiságba: Dugin egyfajta "negyedik útról" beszél, mely a nyugaton egyeduralkodóvá vált liberalizmus elleni harc modern eszközét jelentené. Nálunk az 1930-as évek végén kristályosodott ki (különösképp pedig az 1943-as B.Szárszói találkozón) Szabó Dezső, Féja Géza és Németh László koncepciója a magyar jövőről, melyet "harmadik út" -ként ismer a magyar társadalomtörténet. A "harmadik út" elve ugyancsak elvetette mind a fasizmus, mind pedig a kommunizmus alternativáját, és egy a szabad tulajdonon alapuló pluralista, de szocialisztikus államberendezkedést képzelt el abszolút semleges küpolitikával, de a közép- és keleteurópai államok szoros gazdasági együttműködésével. A Rákosi-féle moszkoviták és a többi kriptokomunista ádáz ellenségének tekintette ezt. Mint látjuk, a nagyhatalmakhoz való dörgölődzés nekünk eddig sohasem volt tartósan kifizetődő a történelmünk során.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!