Megszólalt Dugin: „A szívünk nem pusztán bosszúra vagy megtorlásra szomjas – ez túl sekélyes volna, nem orosz”

2022. augusztus 22. 19:51

Vlagyimir Putyin orosz elnök táviratban fejezte ki részvétét a meggyilkolt Darja Dugina családjának, aljas és kegyetlen bűnténynek nevezte a történteket.

2022. augusztus 22. 19:51
null

Alekszandr Dugin nevében hétfőn nyilatkozat jelent meg Konsztantyin Malofejevnek, a Cargrad médiacsoport igazgatótanácsa elnökének a Telegram-csatornáján, miszerint az orosz népet nem lehet megtörni, így Darja Dugina gyilkosai nem fogják elérni, amit akartak. Dugin szerint a lányát, aki „soha nem szólított fel erőszakra vagy háborúra”, Oroszország ellenségei „alattomosan, sunyi módon ölték meg”.

„A szívünk nem pusztán bosszúra vagy megtorlásra szomjas. Ez túl sekélyes volna, nem orosz. Mi kizárólag a győzelmünket akarjuk... Győzzenek hát, kérem!” – írta Dugin.    

Vlagyimir Putyin orosz elnök táviratban fejezte ki részvétét a meggyilkolt Darja Dugina családjának, aljas és kegyetlen bűnténynek nevezte a történteket. Putyin szerint Dugina újságíróként, tudósként, filozófusként és haditudósítóként „becsületesen szolgálta a népet és a hazát, a tetteivel bizonyította, mit jelent orosz hazafinak lenni”.    

A gyilkossággal kapcsolatban Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt írta vasárnap este, hogy ha bebizonyosodik az ukrán nyomra vonatkozó verzió, akkor már „a kijevi rezsim által megvalósított állami terrorizmus politikájáról kell beszélni”. A hivatalos ukrán szervek elhatárolódtak a történtektől.    

Vasárnap este Ilja Ponomarjov volt orosz parlamenti képviselő Kijevben nyilatkozva azt állította, hogy a merényletet a közvélemény számára eddig ismeretlen orosz „partizánmozgalom”, a Nemzeti Köztársasági Hadsereg (NRA) követte el. A 2019 óta ukrán állampolgár Ponomarjov szerint az NRA a Putyin-rendszer megdöntésére törekszik, és további politikai gyilkosságokra készül a Kreml politikáját támogató személyiségek ellen.

(MTI)

Nyitókép: AFP

Összesen 351 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karbantartó9
2022. augusztus 23. 06:27
Az akció mögött az USA áll?
Folyékony Szilárd
2022. augusztus 23. 04:37
"ha bebizonyosodik az ukrán nyomra vonatkozó verzió," A putyini fasiszta, autokrata áldemokráciában 10 perc alatt csinál bizonyítékot a komcsi KGB putyini parancsra. Még egy kis novicsokkal is megfűszerezik.
Csigorin
2022. augusztus 22. 22:37
ha ez az NRA valami uj vlaszovista formacio akkor ugyanugy fogjak vegezni mint dicstelen elodeik
Trombitás Keresztély
2022. augusztus 22. 22:34
Hát, így jártál Göbbels. Aki háborús uszító, ne csodálkozzon, ha ő is beleesik a szórásba. Ahelyett, hogy elgondolkodna, még most is fenyegetőzik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!