Továbbra is elfogadhatatlannak tartja Gyöngyösi zsidóellenes kijelentéseit a Mazsihisz

2022. július 07. 06:00

„A Mazsihisznek nem feladata pártok tisztújításaival foglalkozni, de Gyöngyösi Márton és társai zsidóellenes kijelentéseit továbbra is elfogadhatatlannak tartjuk” – reagált írásos megkeresésünkre a szervezet.

2022. július 07. 06:00
null
Konopás Noémi
Konopás Noémi

„A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) a parlamenti választásokat megelőzően már többször deklarálta, hogy a Jobbikkal semmiféle kapcsolatot sem kíván ápolni” – válaszolta a Mandiner kérdésére a szervezet. Azt követően kerestük meg a szövetséget, hogy Gyöngyösi Mártont a Jobbik elnökének választották, miután Jakab Péter – nem sokkal újraválasztása után – kénytelen volt lemondani a posztról. A Mazsihisz válaszában rögzítette: „Álláspontunkat ma is tartjuk. A Mazsihisznek nem feladata pártok tisztújításaival foglalkozni, de

Mint ismert, Gyöngyösi Márton 2012-ben, még országgyűlési képviselőként azt mondta a Parlamentben: „Itt lenne az ideje annak, hogy felmérjük azt, hogy az itt élő, és különösen a magyar országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára. Úgy gondolom, hogy adósai egy ilyen felméréssel Magyarországnak.” A politikus szavaitól a pártja akkor nem határolódott el.

Nem sokkal később, az Origo arról számolt be, hogy 2013-ban egy békéscsabai fórumon a gázkamrákra utalva a humorérzékkel rendelkezők figyelmébe ajánlotta, hogy a kormányzat a gáztározókról szóló törvényben biztosított kompenzáció-növelést a holokauszt túlélőinek.

Mint azt a Mandiner is megírta, a Jobbik az elnökválasztás után a Facebook-oldalán élő videóban számolt be annak eredményéről, miszerint Gyöngyösi Márton a szavazatok 68 százalékával lett a Jobbik új elnöke. Ebben a cikkünkben rajzoltuk meg a politikus portréját. Gyöngyösi megválasztásával kapcsolatban egyébként kifejezte aggályait Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija, Szalai Kálmán, a Tett és Védelem Alapítvány titkára és Róna Tamás főrabbi is.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2023. április 07. 13:09
Volt lehetőségük megbeszélni a nagyköveti széderestén..
A közösség tagjaként
2022. július 11. 21:02
Nem az csak országgyűlés a lényeg a zsidó inkább háttérben szeret mahinálni. A minisztériumi osztályvezetők megyei és járási fejesek akiken igazán múlik az ország sorsa. Ott tudják elferdítési azt az egyenest ami a magyar országgyűlésben elindult. Rengeteg komcsi ügyintéző van még mindig munkaviszonyban, lopnak csalnak hazudnak, polgármesterrel együttműködve kéz kezet mos alapon kamu számlákat-valós teljesítés nélkülit- igazolnak egymásnak és lopják meg a magyart. Azokat IS listázni kellene! Mert most végképp nincs pénz ezekkel toleránsnak lenni!
01234567890
2022. július 07. 14:13
Mi keres itt a nemzetiszocilista, antiszemita, nyilasocska @MayorAnna 03?
01234567890
2022. július 07. 14:13
Mi keres itt a nemzetiszocilista, antiszemita, nyilasocska @MayorAnna 03?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!