Hadházy működését az elmúlt egy évben 65 millió forinttal finanszírozták az adófizetők

2022. május 01. 12:46

Ehhez képest mindössze két alkalommal jelent meg az Országházban.

2022. május 01. 12:46
null

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, az elmúlt egy esztendőben a bruttó 15 millió forintos fizetése mellett ötvenmillió forintos keretet használhatott fel parlamenti képviselőként Hadházy Ákos. Ennyi pénzért a baloldal botránypolitikusa mindössze két alkalommal ment be a Parlamentbe.

A Mediaworks Hírcentrumának legújabb információi szerint 2021 májusa és 2022 áprilisa között a baloldal botrányembere az illetmény mellett további ötvenmillió forintos keretet is felhasználhatott, vagyis Hadházy működését a mögöttünk hagyott tizenkét hónapban összesen 65 millió forinttal finanszírozták az adófizetők. Vagyis

az adófizetőknek több mint 30 millió forintjukba került minden egyes olyan alkalom, amikor Hadházy megjelent a munkahelyén

– jegyzik meg.

Hadházy Ákos az előző, a 2018-as országgyűlési voksolás idején is úgy próbált némi médiafigyelemre szert tenni, hogy azt hangoztatta: nem ül be az országgyűlésbe. A bojkott ötletét a politikus ezúttal is bedobta, annyival megtoldva, hogy a 2022-es választást elcsalták, a parlamentben pedig már eddig sem volt meg a lehetőség arra, hogy a képviselők ellenőrizzék a kormányt. 

Bruttó 48 millió forintnyi tiszteletdíjat kapott az elmúlt négy évben

„Érdekes módon utóbbi mozzanat akkor nem zavarta Hadházy Ákost, amikor a fizetést kellett felvenni” – hívta fel a figyelmet a Hírcentrum. Értesüléseik szerint 2018. május 1. és 2022 április 30. között Hadházynak összesen bruttó 48 millió forintnyi tiszteletdíjat bérszámfejtettek.

Hozzátették, a képviselő az elmúlt négy évben mindössze három alkalommal emelkedett szólásra az ország házában.

Ebből kétszer saját mentelmi ügye miatt kért szót.

„Trágár táblák mutogatására ugyanakkor futotta az erejéből: egyesek szerint a magyar parlamentarizmus mélypontja volt, amikor Hadházy 2019-ben az egyik vita alkalmával nyomdafestéket nem tűrő szövegű táblát emelt a magasba” – emlékeztet a portál.

Nyitóképen Hadházy Ákos a parlamentben. Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

 

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wrfri
2022. május 01. 22:24
Mint annyival, mint több tucat olyan képviselőt is, aki bejár szavazni de semmi érdemit nem csinál. Hadhazy legalább csinál valamit, ha nem is tetszik hogy mit
Parm
2022. május 01. 18:33
Nem éri meg. Csak neki.
Hunyadi Mátyás
2022. május 01. 17:23
Hadházy legalább megdolgozik a fizetéséért, üres üldögélés helyett...
Ronee
2022. május 01. 16:09
Balfasz...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!