A Soroshoz köthető személyekkel feltöltött EBESZ-delegáción kívül más Soros-szervezetek is figyelik a magyar választást

2022. április 01. 13:24

A cél a csalás narratíva megalapozása lehet a baloldalnak arra az esetre, ha elveszítenék a választásokat.

2022. április 01. 13:24
null

Béres Sándor írása

***

A Mandiner megnézte a Magyarországon tevékenykedő, hivatalosan is nyilvántartott választási megfigyelők listáját és abból kiderül, hogy nemcsak a Soros-emberekkel telerakott EBESZ-delegáció segíthet be a baloldalnak a választási csalás narratívájának megalapozásában, hanem más Soros által támogatott szervezetek is választási megfigyelőként tevékenykednek hazánkban.

Ez lesz az első alkalom, hogy Magyarországra jönnek

Ilyen, önállóan megjelenő szervezet például a Political Accountability Foundation Poland, amelyet a lengyel Soros-alapítvány, a Stefan Batory Foundation pénzel. A lengyel szervezet egyébként a hazai Soros-fiókszervezetekkel együtt szólította fel az uniós tagállamokat arra, hogy vegyék komolyan a hazákba érkező EBESZ választási jelentését és a szervezet ajánlásait. 

Ilyen, hazánkba érkező Soros-szervezet a Union of Informed Citizens nevű szervezet is, amelynek partnerei között ott van az amerikai külügy által pénzelt Freedom House és az örmény Soros-alapítvány, a Open Society Foundations Armenia is fellelhető.

Szintén Soroshoz köthető az ENEMO nevű szervezet, amely 275 megfigyelőt delegál Magyarországra. Az ENEMO-t 2001-ben alapították balkáni és közép-ázsiai országok nemkormányzati szervezetei. Az ernyőszervezet tagja például a belarusz Helsinki Bizottság és az örmény Transparency. Montenegróban van a székhelyük, egyetlen tevékenységük, hogy választási megfigyeléseket végeznek. Eddig csak olyan országban végeztek megfigyelést, amely országból van tagszervezetük.

Ez lesz az első alkalom, hogy Magyarországra jönnek, és ez az első, hogy olyan országban, ahonnan nincs tagszervezetük.

Az EBESZ-t Soros-szervezetek hívták meg hazánkba

Az EBESZ tevékenysége kapcsán nem ez az első érdekesség. Olvasóink számára emlékezetes lehet, hogy már a választásokat megfigyelő EBESZ-delegációt is Soroshoz köthető NGO-k hívták be az országba.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Telex már január középén megírta, hogy húsz NGO fordult az uniós testülethez. Mint a portál fogalmazott, kezdeményezésükkel azt szeretnék elérni, hogy az EBESZ ne „korlátozott missziót” küldjön az áprilisi parlamenti választások megfigyelésére, hanem, hogy a monitorozás ezúttal legyen teljes körű. Az ügyre érdekes fényt vet, hogy

a kezdeményező szervezetek szinte kivétel nélkül Soros György szervezetéhez, a Nyílt Társadalom Alapítványhoz, valamint Brüsszelhez köthetők.

Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Soros-hatás a Budapestre érkező EBESZ-misszióban

Olvasóinkat a fentieket követően aligha lepi meg, hogy a Mandiner által megismert lista szerint a résztvevők egy része szorosabban vagy lazábban, de köthető Soros Györgyhöz, legalábbis kapcsolatba került vagy dolgozott az általa támogatott nemzetközi szervezeteknek. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

„Menekülési útvonal” a baloldalnak

A misszió a napokban új tagokkal bővült, mégpedig egészen magas rangúakkal. Így elvileg személyesen, regisztrált megfigyelőként felügyeli a magyar választások tisztaságát az EBESZ/ODIHR igazgatója, Matteo Mecacci. „Pártokfelettiségéről” sokat elárul, hogy radikális baloldaliként 2008 és 2013 között az olasz Demokrata Párt képviselője volt a római parlamentben, aktívan kampányolt és tüntetéseket is szervezett az olasz jobboldal akkori vezetője, Silvio Berlusconi miniszterelnök ellen.

De nem csak Mecacci áll ideológiai alapokon a most hazánkba érkezettek között. Az EBESZ választási részlegének vezetője, Meaghan Fitzgerald korábban a Carter Center munkatársa volt, melynek partnere – nem meglepő módon – a Nyílt Társadalom Alapítványok. Fitzgerald ezen kívül dolgozott egy Democracy Reporting International (DRI) nevű liberális lobbiszervezetnél is, melynek egyik partnere, a Civitates szintén a Soros-hálózat által szponzorált.

És a sor(os)nak itt még nincs vége. A brit Katya Andrusz, az EBESZ/ODIHR szóvivője a CEU-n végzett, és korábban „szabadúszó újságíróként” tudósította a nemzetközi baloldali sajtót, így Guardiant vagy az Economistot. Az EBESZ által kiadott korábbi jelentések, valamint a stáb összetételét nézve nem állhat távol valóságtól az a megállapítás, mely szerint a szervezet itteni munkájának célja, hogy előre megfontolt szándékkal aláássa a demokratikus magyar választásokba vetett bizalmat,

illegitimnek állítsa be majd a szavazást

– ezzel kínálva „menekülési útvonalat” a baloldalnak arra az esetre, ha elveszítenék a választásokat. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Nyitókép: Mandiner archív

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hentes
2022. április 01. 21:52
Nem nagyon értem miért kell ide engedni mindenféle külföldi faszfejeket a választásunkat csekkolni. Magyarok is szoktak menni? Hogy volt Biden holtak szavazása? Nem láttam erről magyar beszámolót.
csulak
2022. április 01. 18:26
Latni fogjak ,hogy mit akar a magyar ! SOHA TOBBE BALOLDALT!
wanderer888
2022. április 01. 18:24
hát ha az egész ebesz meg a soros meg az Egér a Marson is itt nézelődik, akkor is annyi lesz az eredménye, hogy nézelődnek és aztán megírják, hogy ezt látták, meg azt látták és akkor nem történik majd semmi. döbbenetes szellemi posvány ez a megfigyelők elleni hergelés. közben kinek a kezében van az NVI, a szervezetek, a hivatalok? ki írta a szabályokat, ki rajzolta a választókörzetek határait? ki működteti az informatikai rendszert? csak nem a fidesz? de, a fidesz. ergo csalni kizárólag a fidesz tud. az ellenzék meg örül, hogy lyuk van a seggén. mondjuk amilyen vállalhatatlan rakás komposzt lett az egész fidesz mostanra, még egy nagy zakó is összejöhet nekik, ki tudja. már nem kell sokat várni!
cinkegolyó
2022. április 01. 17:44
Hajrá Magyarok! Mindenki menjen el szavazni a Fideszre, és próbáljunk meg higgadtan, minden szabályt betartva szavazni. Ha ilyen ellenszélben is győzni tudunk, akkor igazán büszkék lehetünk magunkra, a kormányra és a nemzeti összefogásra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!