Magyar Nemzet: Sorosék a nagykövetségeket is hadrendbe állították

2022. március 09. 07:45

Ha egy jogvédő szervezet nem ért egyet egy adott szabályozással, akkor a legkézenfekvőbb megoldás a számára az, hogy külföldről nyomást gyakorol az ország vezetésére – írja a lap.

2022. március 09. 07:45
null

A nem kormányzati szervezetek (NGO) nem csupán külföldi újságírókat, illetve magyar médiumokat befolyásolva festenek torz képet Magyarországról, hanem a nagykövetségeken keresztül is a kormányváltás kikényszerítésén munkálkodnak – számol be a Magyar Nemzet a cikksorozata legújabb részében. A lap azt írja, a Soros-hálózat meglehetősen jó kapcsolatokat épített ki a különböző nagykövetségekkel. A szerkesztőséghez ismeretlen e-mail címről eljuttatott hatalmas dokumentumhalmaz szerint az NGO-k a diplomatákkal együttműködve is igyekeznek befolyásolni a magyar, illetve a környező országok belpolitikai folyamatait.

Külföldi nyomás az ország vezetésére

A Skype-interjúkból kiderült, a tőzsdespekuláns által finanszírozott jogvédő szervezetek egykori vezetői számos nyugat-európai – köztük a holland, a francia, a belga, a flamand, a luxembourgi, a spanyol, a brit, az amerikai és az ausztrál – követségre is olyan partnerként tekintenek, amelyek segítik a munkájukat. Andrej Nosko, a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) korábbi igazgatója az egyik felvételen arról beszélt, ha egy jogvédő szervezet nem ért egyet egy adott szabályozással – vagy ha éppen kormányváltást szeretne elérni –, akkor a legkézenfekvőbb megoldás külföldről nyomást gyakorolni az ország vezetésére. Szerinte elsősorban nem anyagi támogatást várhatnak a követségektől, hanem például különböző események megszervezésben segíthetnek, nagyobb súlyt adhatnak a civil szervezeteknek. Nosko elmondta, az NGO-knak

érdemes ellátogatnia az Európai Bizottságba (EB)

és beszélni az ottani hivatalnokokkal, mivel ők monitorozzák a tagállamok intézkedéseit.

Egy másik, Jeney Orsolyával, az Amnesty International Magyarország volt igazgatójával készített Skype-interjúból kiderült, hogy ők szervezték meg, hogy a nagykövetségek küldjenek egy csoportot a Pride-ra. Egy másik kezdeményezés keretében pedig arra kérték a követségeket, hogy a transzgender emberek jogaiért álljanak ki a transzgenderek napján. Azt is elárulta, hogy jellemzően legalább 10 követséggel működtek együtt egy-egy akcióban.

Varga Kristóf Zoltán – aki korábban az Open Society Foundations, vagyis a Soros-alapítvány budapesti igazgatójaként dolgozott – arról számolt be, hogy a nagykövetségek a különböző kezdeményezések támogatóiként fontosak az NGO-k számára, védelemmel láthatják el az embert.

Newsweek, Politico, Financial Times

A Magyar Nemzet az elmúlt hetekben sorozatban közölte a Soros-hálózat valódi arcát bemutató cikkeket. Számos Skype-interjúból kiderült, hogy az NGO-k a külföldi újságírók befolyásolásával miként festenek torz képet hazánkról. Andrej Nosko szerint a jogvédő NGO-k például előszeretettel élnek vissza a külföldi újságírók hiányos nyelvtudásával, s pontatlan, elfogult másodlagos forrásokkal látják el a médiamunkásokat. Sőt, fizetnek is azért, hogy a sajtó az ő narratívájukat közvetítse. Azt is elárulta, hogy a fősodrú európai balliberális lapok jelentős része hajlandó lehozni az NGO-k közreműködésével készült anyagokat. A Newsweek mellett a Politicót és a Financial Timest is megemlítette. Kijelentette, akár meg is lehet kreálni a hírértéket, ha az hiányzik egy témából.

A Magyarországon működő balliberális médiumok közül többről is tudni, hogy Soros alapítványának bőkezű anyagi támogatását élvezik. Ilyen például az

Uj Péter által irányított 444-et kiadó Magyar Jeti Zrt.,

amelyben két külföldi személy is található, Marie Nemcova és Valer Kot, akik prominens alakjai egy úgynevezett Media Development Investment Fund-nak. Az MDIF egy New York-i székhelyű, non-profit befektetési alap, amely az egyik legfőbb védelmezője a független – vagyis a Soros-hálózat véleményét közvetítő – médiának az olyan országokban, ahol szerintük a szabad és független média fenyegetés alatt áll. Ez a szervezet finanszírozza a 444.hu működését, az alapot pedig hatalmas összegekkel támogatja a Soroshoz köthető Open Society Foundation.

A Soros-alapítványnak mindemellett résztulajdona van a Magyar Narancs című hetilapban, de több oknyomozó portált is fenntart. Ilyen például az Átlátszó vagy a Direkt 36. Ez a kör támogatója továbbá a Tilos Rádiónak is.

Nyitókép: Andrej Nosko/Videa

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palepoli
2022. március 09. 11:28
Jogvédő szervezet eufemisztikus megnevezés helyett jobb lenne nevén nevezni ezeket a militáns jakobinus szektákat.
Isten jobb keze
2022. március 09. 10:35
magyarnemzet! Hogy egy mázsa szar a nyakatokba!
Sany Xepi
2022. március 09. 09:28
Egyedül soha nem is ment nekik. De nincs hálózat.
Google
2022. március 09. 09:24
Zaiafet, youtube Hogy a románok se maradjanak ki a független jóból Egy és fél óra arról, hogyan lopja a demokráciát _is_ a Zorbán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!