Veszélybe sodorná a magyarokat az orosz–ukrán háború idején a baloldal

2022. március 04. 09:23

Márki-Zay Péter és más ellenzéki politikusok többször is kijelentették, a NATO felkérésére küldenének fegyvereket Ukrajnába.

2022. március 04. 09:23
null

A baloldali politikusok elmúlt napokban tett nyilatkozatából egyértelműen kiderül, hogy amennyiben rajtuk múlna, a háborúban veszélybe kerülnének a magyarok.

Márki-Zay Péter bármit megtenne, amit a NATO elvár

A baloldal miniszterelnök-jelöltje először – még a háború kirobbanása előtt – a Partizánnak erősítette meg, hogy magyar katonákat és fegyvereket küldene Ukrajnába. Kijelentette, Magyarország a NATO tagjaként, a szövetség keretein belül mindenféle segítséget és támogatást megadhat Ukrajnának. Gulyás Márton riporter kérdésére Márki-Zay megerősítette: amennyiben a NATO úgy dönt, akkor akár katonai segítséget is (a videón 34:28-tól).

Nézeteiről korábban az ATV műsorában is beszélt Márki-Zay. Akkor azt hangoztatta: bármit megtenne, amit a nemzetközi katonai szövetség elvár. A riporter megkérdezte tőle, ha rajta múlna, adna-e el fegyvereket Ukrajnának? A politikus kijelentette, a NATO-val való együttműködés, a NATO-tagság kell, hogy meghatározza ezt a döntést is. Egy kérdésre megerősítette, amit a NATO tesz, azt kell tennie a magyar kormánynak, a szövetség közös döntéseit kell végrehajtsa Magyarország is.

fogalmazott.

Márki-Zay Péter szerint azt a valótlanságot terjesztették, hogy magyar fiatalokat akarnak háborús zónába küldeni, majd hazugságnak nevezte a vele kapcsolatban megjelent sajtóhíreket az orosz nagykövetség előtt megtartott ellenzéki tüntetésen. Arról azonban nem tett említést a hallgatóságának, hogy épp ő volt az, aki a magyar katonák lehetséges háborúba indításáról beszélt.

Egy német lapnak is beszélt a baloldal miniszterelnök-jelöltje a fegyverszállításról

Majd egy német lapnak kijelentette, hogy akár fegyvert is szállítana Ukrajnába.

– jelentette ki a der Tagesspiegelnek. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje rendszeresen maga is álhíreket gyárt és terjeszt. Hazudott arról, hogy Magyarország blokkolta volna az uniós szankciókat és elkezdte terjeszteni azt az álhírt, hogy Magyarország katonai géppel fegyvereket küld Ukrajnának, ezzel veszélybe sodorta hazánkat. Hétfőn egy Facebook-bejegyzésben állította azt is, hogy egy Pápán állomásozó magyar katonai repülő szállít Ukrajnába fegyvereket.

Hamar kiderült, ez sem igaz, szavait a nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkár gyorsan cáfolta.

– jelentette ki Kovács Zoltán. Megerősítette, magyar területről, magyar területen keresztül, magyar repülőgép nem szállított fegyvereket Ukrajnába. Kovács Zoltán azt is írta, a NATO keretei között három magyar felségjelű gép lát el feladatokat, de nemzetközi legénységgel. Az államtitkár kiemelte, nem engedik, hogy a baloldal Magyarországot belesodorja ebbe a háborúba, és felszólította a baloldalt, hogy fejezze be a felelőtlen nyilatkozatokat.

Márki-Zay nekiment a hazánkba érkező menekülteknek is, oroszbarát fideszes szavazóknak minősítette őket.

Márki-Zay az orosz tankok elől menekülőkről: Nagyon sok kárpátaljai magyar inkább oroszpárti lehetett

„Ne zárjuk ki a lehetőségét, hogy azért nagyon sok kárpátaljai magyar az inkább oroszpárti lehetett, mint ukránpárti ebben a konfliktusban” – fogalmazott a baloldal miniszterelnök-jelöltje. Bővebben is érdekel...

A baloldal miniszterelnök-jelöltjének nyilatkozatát elítélte például a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség is, erről az Origo számolt be. A szervezet sajnálatosnak nevezte, hogy egyes pártok az anyaországi és a határon túli magyarok közötti ellentétek szításával kívánnak szavazatokat gyűjteni a közelgő parlamenti választásokon. A KMKSZ ismét arra kérte a magyarországi pártokat, illetve politikai szereplőket, hogy ne kezeljék kampánytémaként a kárpátaljai magyarságot, és megnyilvánulásaikban legyenek tekintettel az ott élők nehéz helyzetére.

Ukrán nacionalisták felhívásokat tettek közzé

A Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) is leszögezte, háborúban a magyarok pártján állni azt jelenti, hogy nemzettársaik oldalán, segítve, befogadva, támogatva őket. Úgy fogalmaznak: a globalista erők figurájának, a baloldal miniszterelnök-jelöltjének erről lövése sincs, mégpedig azért, mert nincs benne érzés, semmi emberi, sem nemzeti. A VMSZ szerint Márki-Zay Péter nekiment a háborúból menekülni kényszerülő, otthonukat, életüket elhagyni kényszerülő magyaroknak, nőknek és gyerekeknek, feleségeknek és anyáknak.

Márki-Zay Péter azzal is támadta a kormányt, hogy szerinte Orbán Viktor az egyszemélyes felelőse az orosz-ukrán háborúnak.

De nemcsak Márki-Zay Péter tesz ilyen kijelentéseket, hanem más baloldali politikusok is. Rónai Sándor DK-s képviselő az ATV március elsejei reggeli műsorában kijelentette, „nagyon sajnálom a magyar kormány tegnapi bejelentését, miszerint mi nem segítjük száz százalékig ezt a folyamatot, hiszen más uniós tagállamok például fegyverek szállításában segítenek”. Hozzátette: ezzel hazánk nem veszélyeztetné a kárpátaljai magyarságot.

Fekete-Győr András szerint pedig elrettentésre van szükség, a Momentum egykori pártelnöke korábban, február elsején azt mondta a Magyar Hangnak, hogy fegyvereket küldene Ukrajnába. A lila párt álláspontjára utal Szent-Iványi István is. Márki-Zay Péter külpolitikai tanácsadója a Partizán YouTube-csatornában úgy fogalmazott, van olyan ellenzéki párt, a Momentum, amely a fegyverszállítás lehetőségét támogatja. Korábban pedig a balliberális Donáth Anna is fegyveres beavatkozást sürgetett Magyarország részéről ukrán területeken.

Az Origo összeállítása szerint a párbeszédes Tordai Bence annak ellenére követelte fegyverek küldését Ukrajnának egy minapi ellenzéki megmozduláson, hogy a NATO főtitkára, Jens Stoltenberg bejelentette: a katonai szövetség nem akar a konfliktus részese lenni, ezért nem küld fegyveres erőket Ukrajnába.

Nyitókép: Márki-Zay Péter és Gulyás Márton a Partizánban Fotó: Facebook

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tehetős Totó
2022. március 07. 04:03
.
..--..
2022. március 04. 12:57
-zsoltkom- " Márki-Zay Péter és más ellenzéki politikusok többször is kijelentették, a NATO felkérésére küldenének fegyvereket Ukrajnába." Szerintem dacolva az ellenséggel jobb meghalni, mint gyáván-csendben életben maradni főleg, ha magyarokat is védenek vele. Orbán és a követői most haltak meg lélekben. Egyetlen hazafias verset sem mondhatnak el hitelesen, annyira megtagadták az ellenállást Oroszország felé. Élhetnek az emberi kor határáig, de az Oroszországtól ilyen módon való gátlástalan félelmük/ megalkuvásuk miatt már most erkölcsi halottak. Egy gyáva Orbán miniszterelnök nem tud magyar érdeket képviselni. Elkótyavetyéli a magyar becsületet. Egy beszari nemzetként fognak Orbán kormánya miatt ránk gondolni. Aki hezitál veszélyben, hogy mi a helyes cselekedet az illető elveszik. Orbán egész élete egy számító-helyezkedő hezitálás. Amikor bátorság kell és kemény akart, akkor csak egy buta talpnyaló Orbánunk marad. Az oroszok által megölt ukrajnai magyarok csak sajnálkozást és stratégiai csendet váltanak ki Orbánból és kormányából. Élni akarnak becstelenül is. Nem szabad őket megint hatalomba juttatni... hálátlan gyávák. "Nincsenek már magyarok, Én se leszek halott ország bolondja! Ejhaj, igyunk rája! Úgyis elnyel a sír szája; Gyáva népnek nincs hazája - Világ népe mind megveti, Még az ég is kineveti - Úgy kell neki, úgy kell neki! - Így kell szegény vén bolondnak Sírva porba hullni, Sírni, jaj, hogy ilyen népnek, Ilyen jónak, ilyen szépnek Mért kell elpusztulni..."
hunnemethpeter
2022. március 04. 12:45
Biztonságunkat inkább az veszélyezteti, ha szembemegyünk a védelmünket garantáló szövetség, a NATO érdekeivel. Már lassan az összes EU tag küldött fegyvereket. A közös fellépés a békét szolgálja, mert elrettentheti Oroszországot a további agressziótól.
Rizsa
2022. március 04. 12:32
Nem csak háború idején sodorná minket bajba a baloldal. A baj maga a baloldal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!