Márki-Zay Péter egy német lapnak megerősítette: fegyvert is szállítana Ukrajnába

2022. február 25. 16:26

A baloldal jelöltje egyik napon küldene fegyvert Ukrajnába, másik napon nem.

2022. február 25. 16:26
null

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje az ukrán konfliktussal kapcsolatban is össze-vissza beszél – derül ki Márki-Zay Péter Tagesspiegelnek adott interjújából.

Mint arról korábban lapunk is beszámolt,

Márki-Zay fegyvereket és magyar katonákat küldene Ukrajnába, Orbán Viktor szerint Magyarországnak ki kell maradnia a háborúból.

A hódmezővásárhelyi politukus fenti véleményét a Tagesspiegelnek is megerősítette.

Az ukrán válságra adott kormánypárti, valamint baloldali álláspontokról ide kattintva olvashat bővebben.

olvashat bővebben.

Mint Márki-Zay a német lapnak fogalmazott: „néhány héttel ezelőtt még azt mondtam, mi is támogatjuk a békés, közös érdekeken alapuló gazdasági és kulturális együttműködést Oroszországgal. Nos, ez a jelenlegi válsággal megváltozott. Természetesen

amennyiben a NATO és az EU e mellett döntene. Mindig a közös döntéseket követnénk.” 

Közösségi oldalán azonban mást mond a baloldal miniszterelnök-jelöltje

A baloldali jelölt közösségi oldalán nemrég megosztott írásában azonban épp az ellenkezőjéről ír. Ott úgy fogalmaz: „magyar katonáknak nincs helyük egy kontrollvesztett zsarnok háborújában.”

 „Még akkor is, ha ez gazdaságilag árt nekünk”

Márki-Zay Tagesspiegelnek adott nyilatkozatából az is kiderült, a politikus szerint Magyarországnak minden szankciót támogatni kell az oroszokkal szemben, „még akkor is, ha ez gazdaságilag árt nekünk”. A kormányfőjelölt szintén közösségi oldalán osztotta meg idevágó terveit:

Márki-Zay Péter szerint azonnal fel kéne függeszteni a paks 2-es beruházás előkészítését.

A politikus kapcsolódó bejegyzését az alábbiakban olvashatja:

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Összesen 163 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ati Papa
2022. február 26. 12:43
Nem újdonság, hogy azért, hogy a gazdi kedvében járjon legképtelenebb baromságot is képes kiböfögni magából az ukránoknak szállítandó fegyverektől az LMBTQ imádaton át a migránsok befogadásának dicsőítéséig. Ha rajta állna néhány év múlva már azt énekelhetnénk a kocsmában alkoholmentes sör mellett, hogy: " Hány csillagból van a szemed Zulfikár? "
Feri70
2022. február 26. 10:57
Én küldenék katonai segítséget az ukránoknak. Alapítanék persze csak az egyenjogúság jegyében egy LMBTQ alakulatot, és azt küldeném az orosz ellen. Aztán kíváncsi lennék mit szólnának az orosz katonák. Főleg amikor..... Persze ez csak rossz poén, de remélem a nyugati hülyék, akiknek eddig csak az LMBTQ meg a férfiak is szülhetnek baromságok jártak az eszükbe, egy kicsit leszálltak a földre. Talán rájönnek nyugaton is hogy mi a valóság.
Rocktoberi
2022. február 26. 10:39
Szép látvány lenne ahogy Fegyőr megjelenik Kijev előtt rollerral a mögötte kapaszkodó Makyval.
aleb19
2022. február 26. 08:00
mondjuk mostanra orban be is jelentette, hogy ad fegyvert es katonai felszerelest ukrajnanak a tobbi nato orszaggal egyutt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!